Grunnprinsippet hos fedon er litt tungprktisk forklart i boka.
Runes forklaring:
5-6 måltid med maks 3 timers mellomrom
Hvert måltid skal bestå av en håndflate protein, og 2X dett med grønt (ikke rotgrønnsaker) Erter/bønner/linser er her grønt
1-2 måltid kan erstattes med en frukt+nøtter.
Gode proteinkilder er:
2-3 egg
1/2 bx CC
Kyllingfilet
Magert kjøtt
Fisk spes. fet
Du kan nok ikke regne med samme vektnedgangs"fart" som hvis du hadde fulgt ketolysekuren, siden du ikke vil komme i ketose. Blir mere jevnt og trutt. Du skal heller ikke ha i deg like mye fett på Lindberg som på ketolyse/atkins. Balanserte måltider er fremdeles viktig - protein, fett og karbohydrater i hvert måltid for jevnt blodsukker.
Lindberg teller ikke karboyhydrater, men bryr seg om glykemisk indeks.
Lurt å kjøpe/låne seg en bok, så man får tankegangen inn i blodet :) Lykke til!
Eg veit veldig lite om Fedon sidn eg nettop har begynt
Men denne kuren passer meg mye bedre enn Ketolyse og som eg gikk på i 1mnd.
Taklet ikkje all den feite maten..
og en fordel med Fedon e at man kan spise litt rugbrød og knekkebrød + frukt:)
Sånn eg har forstått d ska man ikkje telle karbohydrater her.
Eg e nok ikkje den rette t å svare.Menvil uansett ønske deg lykke til:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.