Hei.
Jeg er igang med min første uke med Lindberg.
Lurte derfor på om noen kunne se over min "dagmatplan"? :)
Frokost:
2 Wasa Fiber pluss med kesam og servelat
Lunch:
Omelett bestående av 2 egg, sopp, 100gram skinke å litt salt.
Å i tilegg litt salat.
Mellommåltid:
2 Helseklibrød med leverpostei
Middag:
150gram kjøtt, litt Cottage Cheese, å diverse grønnsaker
Kveldsmat:
1 Yoplat yogert med litt bær.
Ser det ut som jeg er på rett vei? Er redd for å spise for mye egg/kjøtt slik at kuren ikke funker.
Har også enkelte gang spist omelett både til frokost og lunch.
Blir dette for mye egg på en dag?
Eventuelt noen som har andre forslag på lettvint frokost i en fei? :)
Siste spørsmål er hvor viktig er det å telle kalorier på denne kuren? :)
Du skal IKKE telle kalorier, men GI. Dessuten skal fettet helst komme fra Extra Virgin oljer, avocado og nøtter.
jeg ville droppet servelaten, den inneholder alt for mye av det man ikke skal, eller vil ha... I den finnes alle de delene av dyret du ikke trodde man kunne spise (og egentlig ikke kan heller) :D Derav den lave prisen.... :rolleyes:
Det med makrell i tomat og wasa, leste jeg på et annet innlegg var bra til "hurtigmat" da det var feit fisk, det stemmer vel? Er jo Wasa fiber pluss, så inneholder ikke så veldig mye kalorier etter innholdsregsiteret..
Ps: Takk for tipset om servelaten, den ligger allerede langt nede i søppelbøtta! :):)
Syns huske at det står som godkjente varer inne på lindberg sine sider ja. Men husk at det er et C-måltid, så starter du dagen med det, så må alle måltider resten av dagen inneholde varer med mye lavere GI/mindre karbo.
Du har vel boka?
Du kan med hell bytte ut wasaknekkebrødet med Ryvita som har langt lavere GI. Som det er nevnt her så skal du ikke behøve å telle kalorier, om du spiser i tråd med boka, så vil det regulere seg. Du skal alltid spise deg mett, og du kan unne deg mellomåltider i form av en neve nøtter, oliven eller tilsvarende. Om du spiser frukt bør du alltid spise det kort tid før et proteinrikt hovedmåltid for at blodsukkeret ikke skal øke for mye.
Om vektnedgang er ønskelig, så kan det være greit å spise mest a-måltider i starten og innføre b- og c-måltider etterhvert.
Du kan også spise belgefrukt, som er veldig matnyttig, som bønner, kikerter og linser. Velg de med lavest GI først.
Tusen takk for mange behjelpelige svar.
Jeg har kjøpt boken, og driver å leser for å sette meg inn i det hele! :)
Får man kjøpt Ryvita i vanlige daglivare butikker?
Har også lest at GG helseklibrød skal være bra.
Og når dere nevner bønner, da er hermetiske bønner på boks i orden?
jada, men les innholdet. noen av bønneboksene er tilsatt sauser etc med sukker. Det trenger du jo ikke.. Fiberrik, rugsprø og Ryvita har de i vanlige buitikekr
Jeg må bare få sagt at den cowboy gryta som ligger oppskrift på her inne, er helt fantastisk, den er etter Lindberg prinsippet og inneholder en god del bønner, kjeme god!!
Jeg er også på første uka på Lindbergs, og lurer på:
Kan jeg unngå karbohydrater helt en liten stund, for så å begynne med litt karbo hver dag? Er litt redd for å gå ned mye uten karbo, for så å legge på meg enda mer dersom jeg begynner å spise karb igjen.
Er det viktig å være konsekvent på måltidene? Dvs. frokost, mellommåltid, lunsj etc. Jeg går i kjøleskapet og "mævler" litt oliven, paprika, ost og skinke sånn innimellom, istedetfor å sette meg ned og tenke at "nå spiser jeg et mellommåltid". Når jeg leser spørsmålet jeg har skrevet, ser det med ett litt teit ut, men .. mye rart man lurer på i begynnelsen :p
Så er det dette med alkohol - jeg er student, mine venner er studenter, og det vi stort sett driver mest med er å drikke pils... Men jeg tenker som så - bedre med lavkarbokosthold og øl, enn vanlig kosthold som før og øl? :P
Da kjører jeg på med lavkarboøl framover. Hva med fatøl/flaskeøl på puber/utesteder? Synes jeg leste et sted på forumet at Guinness ikke var så allerverst. Ettersom jeg elsker Guinness, hadde dette isåfall vært suverent!
Du kan ha et poeng i at jeg kanskje er fysen - ikke sulten alltid. Jeg skal passe litt bedre på dette. Har en tendens til å bli tørr i munnen etter en stund etter mat, og har tidligere brukt mye pastiller o.l. for å bøte på dette. Men oppdaget at det er mye karbs i det jeg pleier bruke.
Jeg er fremdeles ganske usikker på hvordan jeg skal legge opp dette løpet - jeg må passe på at det ikke blir for strikt, da er det stor sjanse for at jeg gir meg.
Jeg er 170 høy, og veier 81 kilo. (83 kg for 1 uke siden) Har lyst til å gå ned på 68-70. Til frokost spiser jeg f.eks salat, et rugsprø med sardiner. Prøver å ha forskjellige ting i salaten: oliven, fetaost, avokado o.l. I helga egg og bacon. Som mellommåltid - en Yoplait, hasselnøtter og en kiwi. Til lunsj blir det fort salat igjen - kanskje med litt kylling attåt. Middagene lager vi som vanlig, men bytter ut poteter/ris/pasta (som vi spiste mye av før) med belgfrukter som kikerter og linser. Bruker olivenolje og rapsolje til steking, og over salater. Fløte i linsemos eller i sauser. Får jeg i meg nok og riktig fett? Jeg er litt forvirret etter mye søking rundt på forumet - og vet ikke helt hva som kan passe best for meg. Må jeg spise mettet fett for å gå ned i vekt? Er det veldig viktig å bestemme seg for en metode (f.eks Lindberg e.l.)?
Jeg har trent mye hele livet, men dette stoppet opp som følge av kyssesyken for et par år siden. Nå har jeg begynt så smått igjen - litt løpeturer på kveldstid o.l. Regner med at dette kan ha gunstig effekt :) Jeg spiser litt mørk sjokolade - 70% kakao - hvis jeg skal kose meg, gjerne sammen med litt rødvin.
Kommentarer, tips og råd tas imot med takk! Kanskje noen av dere har hatt liknende mål som meg, og kan dele erfaringer?
Jeg ser at du er omtrent like forvirret som meg. :forstoikkJeg lurer også litt på hvor viktig det er å følge en bestemt retning. All lavkarb o er vel bra?
Spesielt må jeg si at jeg blir forvirret av dette fettet. Fedon går for mindre fett enn mange av de andre. Jeg er også litt forvirret rundt mengder. Fedon begrenser ganske kraftig, mens andre er mer sånn spis så mye du orker, for du orker sikkert ikke så mye likevel. Personlig har jeg styrt unna spis-så-mye-du-vil-oppleggene, for jeg vet at så mye jeg vil er ganske mye, og da er sjansen for å gå ned i vekt ganske liten. :hungry:
I øyeblikket følger jeg et Fedon-lignende opplegg. Har forsøkt å regne ut både karber, proteiner og kalorier. Og tror at jeg ligger omtrentlig der jeg skal. :) Men jeg har ikke full kontroll, nei. Usikker på måltidene, hva som er mellommåltider, og hva de skal inneholde, kontra de vanlige måltidene. Leser i en av bøkene til Fedon, og det samsvarer lite med en del jeg leser på forum.
Jeg har siden forrige tirsdag gått ned 3 kilo selv om jeg har drukket 3-7 øl (fatøl og guinness) fire ganger i løpet av denne tiden! (Høres veldig mye ut, men kombinasjon av fint vær og øltørste venner ... ) Men ser ikke ut som dette har hatt så veldig mye å si! God nyhet for meg iallefall!
Jeg merker at jeg blir "tullerusk" i hodet av å telle karber, proteiner og fett hele tiden. Jeg må prøve å finne en middelvei - og om det da resulterer i at jeg på sikt går ned saktere enn noen som greier å holde seg helt på en filosofi, ja så får det bare bli sånn. Men jeg gikk ned 3,1 kg første uka - og det må jeg si meg fornøyd med.
For meg er det uansett sånn at det å kutte karbohydratene, selv om jeg ikke har kuttet dem helt ut, har stor betyding. Selv om jeg ikke er under sånne "grenser" så er jeg langt under det nivået jeg pleide å ha. I tillegg spiser jeg nå regelmessige måltider, og kun det. :o Bare det i seg selv gjør stor forskjell for meg.
Ja, nemlig. Kostholdet forbedrer seg veldig uansett, jeg har ikke spist noe sukker på to uker f.eks, det er ikke så verst. På lørdag drakk vi grønn te og spiste en rute hver med mørk sjokolade .. (Tidligere ville det vært snop, potetgull og brus) Det rare er at vi ikke spiste hele plata.. Suget var rett og slett borte! Litt etter litt vil jeg tro at vanene endrer seg, og man tenker helt annerledes.
PS: I morges gikk jeg for første gang ned på "nytt" titall.. :-) Fra 80 og ned til 79. Hurra!
Heisann dere! Jeg har spist Lindbergish i et par mnd. nå. 2-3 mnd. før det spiste jeg max 20 gr. karbo og var i ketose. Jeg raste naturlig nok ned mye den første uka, for så å ligge på et platå de neste 5. Nå, etter 11 uker har jeg gått fra 80,4 til 76 kg og er merkbart mindre i omkrets :D:D
I likhet med dere klarer jeg ikke å holde et opplegg til pungt og prikke. Jeg har forstått de store linjene, -kutt ut sukker og raske karbos, og det er jammen ikke lite bare det!! Syns det har vært en diger snuoperasjon! Hva skal jeg bytte ut matpakka med? Hva skal jeg kose meg med når familien jafser i seg godteri og potetgull?
Her er ca. det jeg spiser:
-Biola med Fedon müsli og litt hakka nøtter og frø. 1 kopp urte te.
-En pære
-Rester av middag eller grovt rugbrød med danskepølse
-En yoplait 0,1%
-Middag uten potet, pasta eller ris
-Omelett med baconbiter, salat
Og dette er det jeg koser meg med når alle andre spiser ikke-mat:
......KESAM MED VANILJE!, noen bringebær, hakkede nøtter og frø. Det smaker himmelsk. Dessuten er det et ganske mettende måltid.
Her går det fortsatt fint, jeg går rundt og tenker minst to ganger om dagen på hvor glad jeg er for at jeg oppdaget lowcarb!
Jeg og sambo har lagt om helt, og vi har lært fryktelig mye om kosthold og ernæring. Vi spiser helt annerledes enn før, og noe av det aller beste med dette er jo helsa, formen og energien!! Vektnedgangen har blitt redusert til en bonus. Jeg startet på 84, nå er jeg på 77 :-D
Har masse oppskrifter, jeg må få lagt ut noe her på lavkarbo.no snart"
Vi rører omtrent ikke hvetemel og sukker mer. Men vi synes det er ok med 100% fullkorns knekkebrød, og litt villris/naturris.
En annen ting som er bra er at vi aldri har tenkt tanken "sprekk" engang, selv om vi har spist en liten italiensk pizza her, eller litt lompe der, et lite stykke ostekake kanskje. Det er bare at det ikke spises så ofte. Heller meget sjeldent :-)
Er det ikke herlig, dere?
:-D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.