< Tilbake til oversikten

Saganaki?

#1

Fredrikke07 sa for siden:

Da jeg var i hellas i sommer, ble jeg hekta på noe som egentlig var en forrett, og het noe sånt som saganaki. Den besto av smeltet ost som var "bakt" inni noe tynt, deilig og sprøtt og var mørk oransje, så nesten ut som en snitzel, men tykkere og "rødere"...:o..prøver å forklare så godt jeg kan, for det var så ufattelig godt!:D
Var bare en restaurant jeg fant det på og det eneste kelneren kunne si, var at det var tomat og ost, men hvordan får man tomaten slik sprø, som en panering??

Ah! Sulten jeg!!!:p

Noen som vet hva dette er?


#2

Iset sa for siden:

Det høres akkurat ut som italienernes "Panzarotti". De har den i mange utgaver, men den vanligste er med tomat og mozarella-ost. Den er fritert og sprø utenpå, og når man biter av den, så ryker det skikkelig av den glohete, smeltede osten. Jeg hadde helt dilla på dem i Italia i forfjor. Jeg aner desverre ikke hvordan man lager dem, eller om dette i det hele tatt er det samme, men det høres helt likt ut.

Edit: nå fant jeg oppskrift, dette MÅ jeg prøve:

recipes.recipeland.com/recipes/recipe/show/Panzarotti_Fried_Cheese-Filled_Crescents_41559


#3

Fredrikke07 sa for siden:

Suverent:p:D!
Håper bare jeg kan klare å lage en slik:rolleyes:... Har du fått prøvd?:)


#4

Carisma sa for siden:

Denne oppskriften er nok langt fra Saganaki. Jeg var på et lokalt marked på kreta, der solgte de egen ost beregnet til saganaki. Fikk flere forskjellige varianter der nede. Likheten var at det var noe som lignet gulost fritert i en type frityr-røre.
Men vi på fedon må nok holde oss langt unna denne ja :( For det første pga fettet, både i osten og det blir fritert i, og frityrrøra er nok ganske full av mel (og ofte bruker de øl i for å få den fluffy..)



#6

Athena sa for siden:

Jeg lager det kun med fetaost, da vender du ostebitene i pisket egg og deretter i hvetemel før du steker det i masse olje.
Desverre ikke så lavkarbo med hvetemel...
Det er min svigermors oppskrift, hun er gresk:)


#7

caths sa for siden:

da jeg var i Hellas for 2 år siden, ble jeg kjent med en Norsk dame som var gift med en greker og bodde der, hun sa at osten som ligner mest på den som blir brukt i saganaki er edamer ost.


#8

Filakia sa for siden:

Osten som er mest vanlig til saganaki er - etter hva jeg har blitt fortalt - Halloumi. Den selges bl.a. på Ultra og andre butikker som har spesielt godt utvalg. Har kjøpt den (ikke spesielt billig...), men ikke prøvd å lage saganaki ennå, har osten liggende i kjøleskapet, men skal teste den en dag snart.


#9

Alexandra87 sa for siden:

Saganaki er fritert/stekt fetaost, suuper godt!! Prøv å putte det i litt folie i ovnen, og ha sitron over når den er ferdig! Ikke lagd det før, men vil tro det kan funke..

Hilsen grekern)


#10

Iset sa for siden:

Åh? Men Halloumi smelter jo ikke? Jeg elsker å grille Halloumi-ost, det er nyydelig, men den smelter jo ikke LITT engang, den blir bare litt sånn gummiaktig og grillet, og veldig god.


#11

Cornelia sa for siden:

Kanskje det kan gå ann å bruke egg+mandelmel istedenfor hvetemel ?
Også fritere i kokosolje. hm... Jeg bare ELSKER gresk mat!!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.