Jeg går på ketolyseluren og er kjempe fornøyd med resultatene så langt! :D Men... Det er ikke alltid så lett å motivere seg selv... Og gidde å lage mat til bare én person hver eneste dag...:( Kampen blir ikke alltid like lett da :boxing:
Så tenkte jeg skulle starte denne tråden, så kan vi være sterke sammen! Og inspirere hverandre med oppskrifter og sånt! :hungry:
Kanskje også ha "treff" så vi slipper spise alene hver bidige dag :syklubb:
[quote=Nitja;611579]Ikke så dum tråd, lager som oftest 2 middager hver dag og er ikke så oppfinnsom på mat til meg selv så blir ofte det samme om igjen..
quote]
Det er nettopp det jeg også ender med å gjøre! Og har gått lei! Hadde tre middager jeg sjonglerte mellom før jul... Og etter julepausen klarer jeg ikke TANKEN engang på den maten!!!:nedfor: Så nå er det frisk start, variert meny og inspirasjon som er tingen!!!
Et lite tips: Hver gang dere lager middag, lag ekstra som dere fryser ned i aluformer (kjøpes på bl.anna europris/nille) eller i plastbokser (som tines i micro)
Da blir det fort variert mat i fryseren :ja:
Jeg synes egentlig ikke det er så vanskelig. Jeg lager middag som jeg spiser deler av. Koker bare saus/poteter/ris i tillegg til de andre i familien.
Kylling med brokkoli og blomkål, asparges, sopp squash (dersom du steker grønnsakene sammen i meierismør blir det nam nam :sikle:) og salat er jo en flott middag :)
Stekte laksefileter med rømme og grønnsaker er en annen middag som har redda dagen for meg.
Bruk oppskriftene til alle de flinke menneskene her inne også så får du variasjon.
Problemet er ikke at jeg må lage eget til meg, men når man bor alene så er det ikke alltid spennende å lage mat... Det er ingen fler munner å mette! Hehe... Og da trenger man ofte litt inspirasjon :D
Jeg bruker oppskriftene selvfølgelig, men syns det hadde vært koselig å dele erfaringer med noen som KUN lager mat til seg selv og gjør dette veldig på egenhånd :)
Fin ide med en sånn tråd! Jeg bor også alene, og må lage mat til bare meg selv. Kjenner igjen det med at det er litt lite motiverende av og til. Men så er jeg så heldig at jeg er glad i å lage mat, og liker å prøve ut nye ting.
Dette med å fryse ned porsjoner funker bare delvis for meg. Fryser ofte ned porsjoner, men tar dem av en eller annen grunn ikke så ofte opp igjen. Frysern er stappfull av porsjonspakninger. Kanskje det har å gjøre med at maten rett og slett smaker bedre når den er nylaget. Dette er noe jeg begynte med lenge før ketolyse, så de fleste porsjonene i frysern er vel ikke helt "lovlige". Får vel kanskje ta en opprydning og kaste litt snart...
Jeg kan anbefale å ta en tur på IKEA og kjøpe inn noen ildfaste former i enporsjonsstørrelser. Jeg har sikkert 4-5 stykker av denne, og synes middagslaging er blitt mye enklere etter at jeg begynte å bruke disse formene. Alt som kan legges i en liten form og stappes i ovnet i 20-30 minutter er enkel og god mat til en person :)
Tror jammen jeg skal kjøpe et par sånne selv om jeg som oftest lager til 2... Både for de dagene jeg er aleine hjemme, og for å ha bedre porsjonskontroll. Spesiellt siden jeg sannsynligvis hopper over til ketolyse etterhvert, mens sambo ikke vil gå så drastisk tilverks.
Forøvrig burde det vel være mulig å fryse ned halvfabrikata, altså f.eks før man steiker ting? Litt sånn som man kan kjøpe fiskegrateng og lasagne og sånn... Da blir det jo uansett som nylaget, og man sparer kanskje halve tiden med forberedelser, kutting, steking av kjøtt osv.
Veldig sant at de hjelper ifht porsjonskontroll. J
eg bruker også creme brule former til små minigratenger som tilbehør til fisk og kjøtt. Har funnet ut at hvis jeg stapper en sånn form stappfull med blomkål, heller litt fløte over + krydder og ost på toppen, så blir det en ganske nøyaktig 3-karbers blomkålgrateng. Det er så lite karber at man gjerne kan ha andre grønnsaker til middagen også.
De creme brule-formene funker fint til å lage små desserter også, som gele, sjokoladefondant eller bunnløs ostekake. Blir en perfekt porsjon, og man slipper fristelsen med at det fortsatt ligger mer dessert i kjøleskapet etterpå ;)
Absolutt! Før ketolyse pleide jeg å lage egne halvfabrikata fiskegratenger (mer fisk og fullkornsmakaroni) for nedfrysing. Det er vel stort sett de eneste porsjonspakningene som kom opp av frysern igjen. Har ikke funnet andre halvfabrikatating å lage etter at jeg begynte med ketolyse, men vi får legge hodene i bløt :D
Hva med ostelasagnen? Har ikke lin til den nå, men den ligger på forumet et sted og er veldig god :D
Ellers lager jeg con carne grateng innimellom, med bønner siden jeg er på lindberg og kan spise det.
Fiskegrateng med fullkornspasta var lurt :rolleyes:
Gratinerte grønnsaker er også en ting jeg gjerne skulle hatt i bakhånd innimellom.... kald oksetek i sånne prosjonspakker, med det f.eks.
Gode tips folkens! Tror jeg skal prøve å fryse ned halvfabrikata i de posjonsformene fra IKEA. Syns ofte frossen ferdigstekt mat blir så vassen når man varmer den opp igjen, så da får jeg ikke lyst på maten. Derfor lager jeg mat hver eneste dag... Men dette er absolutt verdt et forsøk!!!!!!!!
oi ostelasagnen skal jeg lage, den så kjempegod ut! Er det noen som har ideer til frokost og jobbmat? (ikke egg og bacon og ikke ting med sopp i..:p) er litt lei av salat og rømme liksom. Er litt ensformig med salat,agurk,paprika og ost sammen med rømme med pepper, chilie og pizzakrydder.. og spiser ikke kjøtt nei så det har jeg ikke til å variere med :/
Ostelasagnen er meeeegagod, og lager du den har du middag i tre dager hvertfall, evnt. lunsj. Syns nøttemuffinsene er fine til frokost/lunsj. Letteå ta med og kjempegode. Og lette å fryse ned så man kan lage nedel når man er igang
Tuuuuusen takk til dere som la ut linken til ostelasagne.
Jeg satt og lurte på hva jeg skulle ha til middag i dag og kjente at jeg var ganske matlei av alt jeg kom på men nå er jo middagen i boks :-D
Ja! Tusen takk for linken, den førte meg videre til masse nam-nam oppskrifter. :) Utforsker en ny side nå som jeg kom inn på, ser lovende ut: www.genaw.com/lowcarb/
Noen som har erfaringer med oppskrifter herfra?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.