< Tilbake til oversikten

Fransk vinaigrette-dressing

#1

dålsi sa for siden:

Hei

Jeg har ei oppskrift på vinaigrette-dressing som jeg mener vi "lavkarbiser" kan bruke. Den er kjempegod!!:p

1 ts Dijon sennep
1 ss rødvinseddik/balsamico
3 ss olje (soya, oliven....)
salt/pepper

Alt blandes og helles over salaten. Kan brukes til alle slags salater.


#2

sylwester sa for siden:

Bør vel holde seg unna balsamico for det er det druer i, men jeg er ganske enig.

  • 1 ss rødvinseddik
  • 2-3 ss extra virgin olivenoje (franskmenn har mer i til fest)
  • 1 fedd hvitløk og/eller 1 sjalottløk, hakkes og legges i
  • Provancekrydder, salt, pepper og dijonsennep etter ønske

Typisk så er bladsalat slynget og puttet i en bolle med vinaigrette i bunnen. Salaten er dermed vendet rett før man skal spise salat.

Eneste karbene er i hvitløk/løk, men det er ingen krav om å spise de, men den setter smak på dressingen. Dressingen er derfor bedre etter en dag (eller uke) på kjøkkenbenken :-)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.