< Tilbake til oversikten

Rått bacon

#1

Sesti sa for siden:

Siden tidenes morgen har jeg elsket rått bacon (altså bacon fra pakken, ikke stekt). Og nå som jeg plutselig hadde en diger pakke med baconskiver i kjøleskapet merker jeg at jeg stadig er bortom og sniker meg en skive..

Funker det like bra som stekt beacon da..?
Som fettkilde altså:)


#2

Megvel sa for siden:

Seriøst? E'kke det fali det da?


#3

nellie sa for siden:

Er ikke det normalt i utlandet a? med rått kjøtt av diverse slag..


#4

Aphrodithe sa for siden:

Min kjære driver å spiser rått bacon han og ugg. Men han sier han har gjort det i 30 år og aldri blitt syk. Han li\ker det godt.

Aner ikke noe om hvordan det er fettmessig da.


#5

Megvel sa for siden:

Trikiner og ubehandlet kjøtt som er ment å varmebehandles...
Jeg beklager at jeg grøsser...:eek:


#6

danish sa for siden:

Ja. I Etiopia er rått kamelkjøtt en delikatesse (og tryggere enn vanlig kjøtt, fordi det er ferskt). Nesten alle tradisjonelle kulturer spiser noe rått kjøtt. Jegere liker skuddfersk lever o. s. v. Rått kjøtt har fordeler. Det fordøyes lettere, og ingen AGE/HCA/akrylamid (kreftfremkallende) dannes. Rått kjøtt inneholder visstnok mer hydroksilysin/-prolin, som kan brukes til kollagen (da trenger vi mindre vitamin C).

Risikoen er sykdomsfremkallende patogener. Industriell mat reiser lange avstander med store temperatursvingninger, og er sårbar for infeksjoner i selve produksjonsprosessen. Rått grisekjøtt er notorisk for trikiner. Derfor bør man være forsiktig med rått bacon.


#7

Sesti sa for siden:

Er røkt da, tenkte det var likt som røkt fisk:p

Jeg har gjort dette hele livet da, men aldri i så store mengder før nå..
Det var jo helt genialt, for det stoppa helt søtsuget...


#8

bobbla sa for siden:

Pappa har alltid spist rått bacon på brødskiven så lenge jeg kan huske og tror ikke det er noe fralig nei.... Og det skulle vel fettmessig ikke ha noe å si om du steker det eller ikke? Fettet er vel der unasett, man skulle tro du fikk mer fett av å spise det rått, da forsvinner ikke noe av fettet i stekepannen mener jeg... :rolleyes:


#9

Iset sa for siden:

Det er jo røkt, blir det ikke omtrent det samme som røkelaks og spekemat da? :undrer:


#10

Adriane sa for siden:

Det store spørsmålet er jo om det ER røkt?? Mye "røkt" kjøtt er "beiset" med røykaroma. Det er en greie man kan pensle kjøttet med før det grilles/stekes slik at det få røyksmak.
[color=green][/color]
Hva det inneholder kan man jo google på, men sikkert endel e-stoffer-


#11

Bacon sa for siden:

Alle griser (og hester) som blir slaktet ved norske slakterier blir sjekket for trikiner. Det er ikke funnet trikiner på norske dyr siden 1994, og innenlandssmittet trikinose hos menneske har ikke vært rapportert i Norge siden 1980. Referanse
Jeg tror ikke trikiner er noe å være redd for i norge.


#12

Bacon sa for siden:

Ja, det skal være røkt. Hvis ikke det er røkt så kan de ikke kalle det bacon, da kalles det flesk. I følge vår gode venn matvareguiden. :)


#13

danish sa for siden:

Takk for at du retter opp evt. feilinformasjon. Gjelder det samme for Sverige?

Hm. Teknisk sett bør rått bacon hindre noe av dannelsen av nitrosaminer (kreftfremkallende substanser fra natriumnitritt, et konserveringsmiddel i bacon), fordi vitamin C-innholdet i kjøtt og krydder er høyere. Hvis det er røkt, tilsatt natriumnitritt, nok salt/sukker og dessuten sjekkes for trikiner, er rått bacon nesten helt trygt.


#14

Carisma sa for siden:

Jeg ville aldri spist hverken svine- eller kyllingkjøtt rått.
Som gammel griserøkter gjør det meg ingenting å ta kjøttet rett fra nyslakta gris, fortsatt varmt, og hive i panna, men ALDRI rått.....
Selv om de sier det ikke er funnet trikiner siden -94, så stoler jeg ikke på det. Det skal jo ikke finnes salmonella i maten heller, men det har det jo vært endel av de siste årene... :rolleyes:


#15

Lindabtn sa for siden:

jeg har sett hvordan de lager bacon på discovery og da setter de kjøttet inn i et rom hvordet røkes over lang tid :) så det skal være røkt....
og tror nok man får i seg mer fett når man ikke steker det. Man ser jo hvor mye fett som er igjen i panna etter det er stekt ;)


#16

Bacon sa for siden:

Nei, men så blir ikke hvert eneste slakt sjekket spesifikt for salmonella heller. ;) Derimot blir hver eneste gris som slaktes i Norge sjekket for trikiner.

Danish: EU reglene er noe annerledes ser det ut til. Du kan lese litt her.Men det virker som EU kjøtt er akkurat like trygt som norsk kjøtt, selv om rutinene er noe forskjellig.


#17

Iset sa for siden:

Kyllingkjøtt skal jo ikke spises rått, det blir jo noe helt annet. Røkt svinekjøtt har jeg ikke sett problemet med før, til og med eldstedatteren min har fått spise rått bacon når jeg har holdt på å steke. Hun elsker det. Jeg trodde det var veldig utbredt å spise baconet rått? Er ikke det noe "alle" gjør da? Ikke jeg, for jeg synes ikke det er så digg.


#18

Sesti sa for siden:

Jeg spiser ikke rå kylling altså, bare bacon:p
Som sagt, baconet skal jo være røkt, og da tenkte jeg det ble litt som røkt laks?
Har lest en del om hvordan til tilsetter røyksmak, og alt annet juks, men jeg har gjort dette hele livet omtrent uten at det har gjort noe:S

Og det var jo en flott måte å få i seg fett:)


#19

Anitra sa for siden:

Jeg og elsker rått bacon, men spiser ikke så mye av det. Men kan fint maule en skive når jeg steker bacon. Rå kylling spiser jeg ikke.


#20

Kitt sa for siden:

Jeg spiser både bacon og kjøttdeig(tartar) rått og har gjort det hele mitt liv!

Er vel litt smak og behag! Noen liker det, andre ikke. Noen syns det er skikkelig ekkelt:eek:, andre digger det!:sikle:


#21

Veggpryd sa for siden:

Rått bacon er helt nytt for meg! :lol: At det er så mange som har spist det/spiser det visste jeg faktisk ikke. Jeg trodde det var skikkelig farlig å spise rått kjøtt jeg !dum blondine smiley her.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.