Hei! Jeg er helt ny her og trenger litt hjelp av dere som har holdt på med dette en stund;)
Jeg har planer om å starte med lavkarbo kosthold, grunnen er at jeg må ned i vekt da den de site årene har hatt en skremmende stigende kurve..:mad:
Jeg har ett lite problem da jeg ikke spiser rødt kjøtt, jeg spiser noe kylling og fisk, men er ikke veldig glad i dette. Vet dere om det er et spessielt kosthold/filosofi som passer bedre en andre da?
Ev om dere har noen tips til hva jeg bør spise/ opskrifter ol. Jeg skal kjøpe meg en bok, men er veldig usikker på hva jeg skal gå for.. Jeg snuser litt på Ketose-kuren.
Er det noen andre her som er i samme sittuasjon som meg?
Kan nevnes at jeg i skrivende stund veier 92 kg og er 170cm høy....:(
Vel, det går sikkert fint å holde seg til lavkarbo uten å spise så mye kjøtt. Da blir det jo mye smør, kål, brokkoli, blomkål, rømme, fløte, egg, osv.
Egg og ost kan man jo leve lenge på. Kan faktisk kun leve på egg og ost uten å mangle noe som helst i kosten.
Det finnes også en del oppskrifter på brød her, samt mange andre oppskrifter som ikke er typiske "kjøtt-middager". Tror du finner mye bra å bruke under oppskriftene her. Photobscura har vært vegetarianer en lang stund (ikke nå lenger) og hun har masse erfaringer med det. :)
Jeg liker ikke kjøtt nei, blir rett og slett dårlig av det;P Nå har jeg prøvd meg på en ketolyse variant i noen dager og synes det går ganske fint, så jeg tror jeg starter med den og ev. går over til noe litt "snillere" etterhvert..
Eller South Beach? Dessverre er det liten aktivitet i underforumet, men det ser ut til å ha tatt seg litt opp nå. Jeg trives best med SB, i hvert fall.
Hei!
Ja, jeg var vegetarianer i åtte år, og en god stund mens jeg gikk på lavkarbo.
Jeg spiste dog fisk. Men kun den feiteste, og jeg brukte mye smør, fløte og rømme.
Det gikk ganske fint en stund, og jeg gikk ned nesten tjue kg på den måten.
Jeg ble til slutt så matlei at jeg ikke så enden på det, og begynte å spise kjøtt igjen for omlag et år siden.
Jeg likte heller ikke kjøtt før, men jeg må si det smakte veldig godt da jeg gjeninnførte det igjen :D
Jeg har ikke spist rødt kjøtt siden jeg var 7-8 år gamel så jeg føler ikke noe savn egentlig:) Jeg begynte ikke å spise kylling og fisk før for 6 år siden, men det har jo gjort ting mye enklere en de var før.. Det som er det største problemet er helt klart de pinlige middagsselskapene hos mennesker som ikke kjenner deg så godt, når man liksom sniiker kjøttet over til samboeren;P Men de som er rundt meg ta godt hennsyn til meg:o
Jeg må si jeg er supermotivert til å komme skikkelig i gang med dette kostholdet. Har holdt på en uke nå (med utskeielse på lørdag med tapaskveld og fest) Og er i minus 1,6 kg på vekta=) Jeg har ikke målt cm, men en bukse som var ubehagelig stram passer perfekt nå:P Så sånt er motiverende, er mest sansynlig mye vann vil jeg tro, men dog:p
Jeg har tittet litt på lindberg sine sider.. men det er jo masse karbohydrater?? Masse frukt ser jeg... tror jeg må holde meg til noe strengere i starten hvertfall, til jeg får avvendt meg karboavhengigheten min;P
Er det bare rødt kjøtt du ikke spiser eller kjøtt generellt? For hvis du spiser kylling, kalkun, fisk osv har du jo masse muligheter. Nå finnes det mange muligheter i butikken her i norge, og enda flere om man tar en tur til sverige. Bla Kalkunbryst er veldig mye billigere der enn her, jeg pleier å stacke opp med slike i fryseren. Genialt å servere gjester f,eks og bruke restene i salat, gryterett osv.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.