< Tilbake til oversikten

Egg-, spinat- og fetamuffins

#1

trillian78 sa for siden:

Jeg pleier å lage en ladning av disse en gang i blant. Legger de i kjøleskapet og hiver et par i microen i et minutt eller to til frokost, lunsj eller kvelds. Sikkert mulig å fryse dem også, men det har jeg ikke prøvd...

1 pk frossen spinat (ca 400g) - tines, la renne av!*
140 g fetaost
1 båt hvitløk
4 egg
2 dl fløte
1/4 ts muskat
1/2 ts nykvernet pepper
evt litt chiliolje
revet parmesan/gulost

*Jeg syns de blir enda bedre med fersk spinat som kokes kjapt til bladene faller sammen, rennes av og hakkes grovt. Kan godt være i store biter! Men dette blir jo både litt dyrere og mer arbeid. Da bruker jeg gjerne litt mindre spinat.

Bland sammen alle ingrediensene bortsett fra parmesan/gulost. Fordel i et smurt muffinsbrett (kan sef hive det i en ildfast form og dele den opp etterpå også). Jeg får ca 16 muffinser. Strø ost over og stek på 175 grader i ca 30 min. eller til eggeblandingen har stivnet.

Blir vel rundt regnet ca 15 karber for alt sammen. Ca 1 karb per muffins.


#2

Vibeke-67 sa for siden:

Disse er sikkert kjempegode! Mmmm



#4

Sulphur sa for siden:

Tøft! Jeg har spinat.. Dette må jeg teste ut.


#5

trillian78 sa for siden:

Laget nettopp en porsjon. Har akkurat kjølt seg av nok til at jeg kunne teste en. Tidligere har jeg brukt matfløte, men etter ketolysestart har jeg begynt med kremfløte. Etter det har de liksom blitt litt flatere og "slappere" syns jeg (men fortsatt kjempegode altså!!). Kan ikke forklare hvorfor det skjer, men hvis jeg husker det neste gang jeg lager dem tror jeg at jeg skal prøve å legge til et ekstra egg i oppskriften for litt mer volum og fasthet.


#6

Sulphur sa for siden:

Notert

Jeg tenker også at denne oppskriften kan man fint eksperimentere litt mer hva gjelder andre ingredienser. Men det blir gøy. Jeg har ikke prøvd å lage slike eggemuffinser før.


#7

trillian78 sa for siden:

absolutt rom for eksperimentering :D

For min del hender det at jeg fyller på med litt hakket kyllingkjøtt, eller sopp og bacon, eller skinkebiter. Man kan også bytte ut spinaten med grønnkål f.eks.

Du får fortelle hvis du har andre gode ideer eller gjør noen vellykkede eksperimenter :spent:


#8

Cyan sa for siden:

Jeg lager noen spinatquiche som ligner veldig på disse. Jeg har oppi skinkebiter :sikle:

Angående frysing, så har jeg opplevd at de ofte kan bli litt vannholdige, så jeg vil ikke anbefale å fryse i stor skala.


#9

trillian78 sa for siden:

Kjekt å vite Cyan. Takk for tipset. Da skal jeg ikke fryse dem ned. Det har ellers ikke vært noe behov for det, for de forsvinner som regel ut av kjøleskapet og ned i magen før de rekker å bli gamle i allefall :p Også er de jo egentlig ganske enkle og lage, så da er det like greit å lage noen få ofte, isteden for å lage mange for nedfrysing.


#10

Sulphur sa for siden:

Nå står de i ovnen.


#11

Smiline sa for siden:

MMmmm...nam, disse så skikkelig gode ut :)


#12

Sulphur sa for siden:

Oj oj, jeg har ikke smakt på de enda, men fytti grisen så gode de ser ut.
Tenker disse blir god frokost i morgen, ja. Takk!


#13

aldrimerjollycola sa for siden:

de var dagens frokost, og gårsdagen lunch! og noe jeg snackser på akkurat nå!
kjempegode! skal lage en ny posjon nå!
(halverte oppskrifta, så slipper jeg å fryse, men det gikk fort å lage)
datteren min på 1 år likte de også.


#14

trillian78 sa for siden:

Så bra at de faller i smak. Etter tips fra Cyan droppet jeg mesteparten av fløten og hadde litt av den revne ost i selve røra. Da ble de mye fastere. Lagde også en porsjon med litt finkuttet serranoskinke oppi. Ble veldig godt det også!


#15

Sulphur sa for siden:

Denne funka veldig godt for meg også.


#16

aldrimerjollycola sa for siden:

i dag ville jeg bare sjekke om jeg kunne bruke cc (kjørt gjennom stavmixern tilen glatt konsistens)istedenfor fløte, og det funka! 1 dl f erstattet med 2,5 ss cc!

og har jobbet seint i dag (sitter på jobb ennå) så 3 slike muffins med en raus salat med feta og grovhakka pecan ble min lunchmiddag foran datan! har virkelig forelska meg i disse!!
og dattra mi strekker seg etter de når jeg spiser en i nærheten av henne!!
så liker samboern de også, jeg får begynne å lage full posjon (har halvert den hittil!) når jeg kommer hjem, har vell de spist opp alle jeg har laga i dag!:D


#17

Flyt sa for siden:

De så innmari gode ut, og skal garantert testes ja :). Kommer nok til å bytte ut fløten med soyarømme/fløte - er ikke så glad i de kumelkeproduktene... litt mer steinalderinspirert jeg enn dere kanskje :rolleyes:. Og så er jeg litt skeptisk til den oppvarmingen i mikroen... etter hva jeg har hørt tar mikroen kverken på det meste av næringsstoffer i maten... og det er jo litt dumt, men selvfølgelig opp til hver enkelt å avgjøre :).

Gleder meg til uansett til en ny smaksopplevelse :D


#18

Aldriellernå sa for siden:

Disse var skikkelig skikkelig gode, og minner veldig om min spinat/feta-pai - men nå uten paibunn - og den savnet jeg ikke engang :cool:. Disse skal det lages mer av, men neste gang med cottage cheese (som jeg pleide i paien min). :) Mmmm nam, synd det er så sent nå - hvis ikke hadde jeg nok spist fler...


#19

Bacon sa for siden:

I dag skal disse til pers.. De er så gode i teorien! På tide å prøve dem i praksis. :)
Hvor store biter feta bruker du i disse? Litt varierende eller i sånn typisk marinade kvadrater?


#20

trillian78 sa for siden:

Jeg pleier å kjøpe feta i blokk (billigere), og kutter dem i litt varierende biter i ca typisk marinade kvadrater.... Så ja til begge deler ;) Tror ikke det spiller så stor rolle egentlig. Bare bitene ikke blir alt for store.


#21

brud09 sa for siden:

Nam! Disse hørtes knallgode ut! Takk for at du delte oppskriften med oss :)


#22

chgranli sa for siden:

Disse var virkelig gode! - hadde i finhakked fersk chili isteden for chili olje. Takk for en goood og ENKEL oppskrift :D


#23

Melona sa for siden:

Disse ser skikkelig gode ut. Jeg flytter denne uka til ny leilighet hvor det i motsetning til denne finnes komfyr (glede!) - så jeg får endelig anledning til å lage sånt som dette :D

Men jeg må tweake dem litt, for jeg tåler ikke kasein. Fetaost av geit går nok greit, og en eller annen fløteerstatning, men jeg er sannelig ikke sikker på hva jeg eventuelt skal erstatte parmesanosten med... kanskje litt bacon?

Jeg er skikkelig amatør med mat og hvordan ting fungerer, så veldig glad om noen har bedre råd. :)


#24

Matgud sa for siden:

Damn..hørtes digg ut! det skal jeg prøve ut:)


#25

Seba-stina sa for siden:

Lagde disse her om dagen, bare bytta ut feta med skinke siden jeg ikke liker feta. De var kjempegode! Er 2 igjen nå, og de skal jeg kose meg med til frokost i morgen, nam! Både mannen min og svigers likte dem veldig godt også! :D


#26

saxpia sa for siden:

Disse skal lages i morra, og jeg gleder meg :sikle:


#27

saxpia sa for siden:

Disse er jo bare nydelige. Nettopp spist tre av dem til lunsj, fresh from the oven :sikle:

Jeg endte opp med 12 stk, for det passa så bra med muffinsbrettet mitt. ;)

Ja, og så hadde jeg et ekstra egg, og bytta ut halvparten av fløten med 100 gram cottage cheese. Suger til meg tips. Og det ble veldig bra. Nå har jeg jo ikke smakt originalrøra, da, så har ikke noe å sammenligne med. Men kan så absolutt ikke klage på dette.

I morgen skal jeg ha dette til lunsj, og da skal jeg ha salat ved siden av.


#28

fruDiddi sa for siden:

Disse så kjempegode ut!! Må prøves en dag:)):love:


#29

Snuppa sa for siden:

Disse må prøves!
noterer spinat på handlelista


#30

Seba-stina sa for siden:

Jeg har bytta ut spinat med blomkål, brokkoli og løk, og feta med skinke, og de er himmelske. Mannen og jeg spiser masse av dem! :) Bruker ikke fløte da, men cottage cheese som har vært i stavmikseren. Også har vi ost i selve røra. NAM NAM


#31

saxpia sa for siden:

Så egentlig er det bare eggene som er fra originaloppskrifta? :D


#32

Seba-stina sa for siden:

hahaha, ja faktisk! :p

Også hvitløken :D


#33

saxpia sa for siden:

He he. Men de høres veldig gode ut, de muffinsene du også lager;)


#34

Elinengelen sa for siden:

Her blir det spinat og feta. har hatt dilla på de derre tyrkiske brødene en får kjøpt i innvandrerbutikker med feta og spinat. nammis.


#35

Fuffe sa for siden:

Å nam disse må prøves :D


#36

Tiki sa for siden:

Noterer også spinat på handlelista. Må definnitivt prøves.


#37

zlocesta sa for siden:

Har lagt disse men mine ble litt vannaktige i bunnen :(
Brukte frossen spinat som jeg lot renne av i lang tid.
Noen tips for å få dem litt mer faste?

Men det var derimot ingeting å si på smaken, utrolig godt.
Nå lager jeg aldri spinat i gryten uten chilli :D
Kunne aldri tenkt at spinat og chilli går så godt sammen.


#38

Tiki sa for siden:

Jeg lage disse i går, ble på en måte som pai uten paibunn. Ble veldig gode, men hadde litt lite spinat. Brukte fersk spinat jeg da. Brukte litt mindre fløte og ost i røra jeg da.


#39

trillian78 sa for siden:

Klem vannet ut av spinaten og ha litt revet ost i røra. Da blir de fastere :ja:


#40

Abbe sa for siden:

Lager disse nå :ja: Hadde i spinat, chillimarinert feta, chillimarinert hvitløk, ekstra krydder og ost i røra... Hadde også i 1ts fiberhusk for å få litt mer hold i røra... Nå er jeg bare spent på resultatet:ja:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.