< Tilbake til oversikten

Hva har dere med til lunsj på jobb?

#1

Aphrodithe sa for siden:

Jeg er heeelt ny på dette, og vet ikke hvordan det går, hehe. Men begynte dagen i dag med omelett og bacon og er på min første dag med lavkarbo. ;)

Det jeg lurer på er hva dere har med til lunsj på JOBB. Ikke hjemme, men hva tar dere med til jobb? Jeg har ikke store kokkelerings-muligheter på jobb, men vannkoker og mikro finnes det iallefall, hehe.

Tenkte på disse frokostpannekakene, kan de passe? Noe annet? Hva spiser dere til mellommåltid? Grønnsaker? Og hva brker man istedet for poteter og ris? Er ikke sånn kjempeglad i bønner og linser egentlig.

Håper noen vil svare meg :) :D


#2

danish sa for siden:

Frokostpannekaker går. Kald omelett og skinke er meget bra. I tillegg kan du ha med ostechips (stek gjerne inn biter med skinke/bacon) og dyppe i rømmedip. Nøtter er også greit i moderate doser.

Istedenfor ris og poteter brukes henholdsvis raspet blomkål og jordskokk/kålrot. Når du ikke lengre skal gå ned, kan du sikkert spise potet og ris igjen (i moderate doser, slik jeg gjør)


#3

Areola sa for siden:

Middagsrester! Jeg lager alltid litt mer middag enn det jeg spiser, for å ha til lunsj dagen etter. Jeg bruker mikro på jobben :)


#4

Lindabtn sa for siden:

Det er den enste STORE ulempen med ketolyse synes jeg, å finne noe jeg kan spise på skolen. Jeg er SÅ kresen at jeg ikke kan spise romtemperert mat, som f.eks salat (har fetaost i salaten) for det synes jeg er drit ekkelt. Den må være kald og crispy.
Enten må maten være kald eller varm. På jobb er det greit, for der er det micro, men på skolen må jeg helt ned i kantina (som er et stykke fra klasserommet) for å varme maten.

Finnes det noe form for en termoboks som kan holde maten varm/kald???


#5

Pearl sa for siden:

Jeg har med meg salat med forskjellige typer proteinkilder. Enten egg, kjøtt, fisk avhengig av hva jeg har av middagsrester. Jeg bruker ofte olje og bringebæreddik på salaten. Når denne dressingen får sause seg inn fra morning til lunsj, blir salaten kjempegod til lunsj. :)


#6

Hell´s Chicken sa for siden:

Jeg laget brød etter denne oppskriften som jeg fant på nett:

(Takk til Ziggy!)

OE-Brødet

500 gr hasselnøtter eller mandler, alt like deler av begge.
100 gr sammalt mel eller ketolyse bakemiks
2 ts. Bakepulver
1 krm eller 1/2 ts muskat etter smak
15 egg
1,2 dl fløte
250 gram smeltet smør

Kjør nøttene i en food prosessor til det ligner et tykt nøttesmør. Tilsett 100 gram mel eller ketolyse bakemiks, bakepulver og muskat. Rør godt. Ha i egg og fløte.Til slutt tilsettes smeltet smør, og alt blandes godt.

Smør en brødform med rikelig smør, og legg evt bakepapir i bunnen.

Hell røren i brødformen, og la det være igjen 3 cm til toppen sånn at brødet kan heve. Stek i 40 minutter på ca 200 grader og la brødet avkjøles i ovnen.

Som sagt, dette brødet ser ut og kjennes ut som helkornbrød, og kan spises som alt annet brød med pålegg etter eget ønske.

Husk å sjekke med en strikkepinne om det er ferdig bakt før du skrur av ovnen og lar det stå til avkjøling. Blir det for brunt på toppen, er det bare å legge over et flak med bakepapir på slutten.

Temperaturen på ovnen vil variere fra ovn til ovn, så prøv deg fram. Alt fra 190-220 grader er temperaturer som burde passe bra til disse brødene!

Næringsinnhold pr 100 gr:

Proteiner: 11,0 gr
Fett: 34,7 gr
Karbo: 5,2 gr

Bytter man ut det sammalte melet med ketolyse sin bakemiks, så blir karboinnholdet kun 2,4 gr. pr 100 gr.

Har med en liten boks makrell i tomat og rapper alltid med noen pepperposer om jeg går forbi en McDonalds :D

Funker fint for meg!
Deigen var litt for stor for min brødform så jeg smurte noen muffinsformer og stekte ved siden av! Litt kortere steketid, veldig godt brød...


#7

Aphrodithe sa for siden:

Takk for gode tips!! Det setter jeg stor pris på :)
Skal prøve ut noe av dette på mandag.

Kan man drikke te forresten? Sånn vanlig Lipton. Jeg drikker mye te på jobb :)


#8

LilleM0r sa for siden:

Ja, mange! Søk på google f.eks under mattermos - så får du flere varianter - og de kan bestilles på nettet.:)


#9

Lindabtn sa for siden:

Flott :) Det skal jeg sannelig bestille. Tusen takk :)


#10

Lindabtn sa for siden:

Jeg finner bare termoser jeg :confused: Noen som kan hjelpe meg bittelitt??


#11

Aphrodithe sa for siden:

På Jernia vet jeg de har slike litt flate små fryseelement som er beregnet til å ha i matboks og slikt :) Vet ikek om det kunne vært noe jeg?


#12

Pearl sa for siden:

Jeg har et ganske lite camping-kjøleskap/varmeskap på kontoret. Det er av typen som kan brukes i bil/sigarett-tenner eller i vanlig stikk-kontakt. En liten bryter bestemmer om det er varmeskap eller kjøleskap. Anbefales. :)



#14

Aphrodithe sa for siden:

Den såg skikkelig god ut!!!!! Skal jammen prøves! Lørdag i dag og siden jeg ikke vet hva jeg skal lage, så skal jeg lage nettopp denne :D


#15

LilleM0r sa for siden:

Denne har jeg - bruker den til turer, stranda om sommeren og lunch på jobben.
www.brisnorge.no/produkt.php?ProduktId=278&KategoriId=66

Det er en termos - men bred utgave med stor åpning, lokket kan brukes som tallerken.


#16

Veggpryd sa for siden:

Det blir mye omelett. Eller blomkålsalat med noe kjøtt til. Noen ganger har jeg bakt lavkarbo-brød og har "gammeldags" matpakke. Når jeg har glemt matpakke, kjøper jeg en pose med nøtter eller en varm omelett på ICA.


#17

Kristin_B sa for siden:

Vet ikke om du prøver å følge ketolyse, men den passer i så fall ypperlig til alle dager og alle måltid, ikke bare lørdagskos ;)


#18

Lindabtn sa for siden:

jeg fant denne på clas ohlson sine sider. men den ser jo veldig klumpete ut da....


#19

Susse sa for siden:

Jeg har brukt mye oopsier med forskjellig ost, skinke og egg. Ved siden av har jeg et par cherrytomater og noen skiver agurk. Ved siden av har jeg 50 gram paranøtter, de gir lite kh og metter lenge. Blir ofte veldig sulten rett før jeg skal inn til lunsj, og da er nøttene redningen !
Jeg bruker også et brød jeg fant oppskrift på her innne. (Ingebrogbrød)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.