Hei. Jeg har ikke fått tak i boka enda, har bestillt på biblioteket, men har startet opp på egenhånd. Har faktisk fått lyserosa utslag på ketostixen!
Men jeg lurer på noe. Må man holde seg unna alle kornprodukter? Også de med lav GI? Jeg har fulgt fedon prinippet tidligere, og da brukte jeg bløtgjort og stekte byggryn som erstatning for ris...er det lov på ketolysekuren?
Og er små mengder fruktose greit?
I utgangspunktet vil jeg si nei, uten at jeg vet karboinnholdet i de spesifikke tingene du nevner.
På ketolysekuren skal hoveddelen karber komme fra grønnsaker, og da de som vokser over bakken. Lav GI har lite å si her, fordi det uansett vil inneha et for høyt karboinnhold for denne kuren.
Men for all del..om du finner ut at du holder deg innenfor dagsrammene på 15-20 karber inkl. litt byggryn og fruktose (sistnevnte troooor jeg du kan glemme), så gjør du jo som du vil :) Men det er ganske viktig med disse grønnsakene da, anbefaler deg å legge om ;)
Skjønner du blir ivrig og har lyst å sette i gang :ja:
Ingen kornprodukt, det er for mye karber
Ingen fruktose. Det er jo sukker.
GI fokuserer vi ikke på under kuren, det er mer viktig på vedlikehold.
Tenk rein mat og grønnsaker som vokser over jorda. Ikke lettprodukt, men "årntlige" saker ;) Kremfløte,sæterrømme, meierismør osv.
15/20 karbohydrater om dagen, mesteparten bør komme fra grønnsaker, da kroppen trenger næringsstoffene for å fungere og forbrenne optimalt.
Alle karbohydrater skal telles med, både fra meieriprodukt og grønnsaker og ev. anna man spiser.
Masse vann, 2-3 liter om dagen, gjerne litt farriss i starten pga. av væsketap.
Søk også her i oppskriftforumet så finner du alternativer til tilbehør attåt middagen. Det er masevis av god og mettende mat man kan spise.
Jeg har ingen probmer med å bli mett, og middagstilbehør er ikke så vanskelig, grønnsaker og salat er greit for meg. Men er veldig glad i gryn av foskjellig slag...men de får vente til etter jeg har gått ned en del de da...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.