Hei, jeg tåler ikke egg, og det er ganske utfordrende med tanke på at egg er en ganske essensiell ingrediens i mange oppskrifter. Noe kan jeg justere ved å tilsette eggerstatning og/eller kesam, men ikke alt funker med dette.
Mitt inntrykk er at folk med eggeallergi er mer følsomme ovenfor eggehvitter (som er rikt på avidin) enn eggeplommer. Jeg kan ta feil. Hvis du har noe mer å si om dette, eller tester det ut, hadde det vært flott hvis du delte dette med oss.
Det er forholdsvis enkelt å lage eggefri mat. Først og fremst lager du rike gratenger med ost og fløte. Istedenfor omelett kan du ha biff med stekt løk, rømme, fløtesaus, gratinert med ost, eller hva nu enn du begjærer. Gryteretter er enkle (stek grønnsaker og kjøtt, kok fløtesaus på sjyen; hell den over grønnsakene/kjøttet i en gryte, tilsett rømme og la putre forsiktig til det er tykt og fint). Du kan lage deilige kakaoer med fløte, eller enda bedre: kokosmelk. Ialt er det mye godt du kan lage
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.