En stund siden sist jeg var her inne og gikk igjennom "nye innlegg":)
Og hva finner jeg?
Oppskrifter på det ene gode etter det andre..julekaker,snacks og annet godt.
Trodde dette dreide seg om å ta av seg- ikke noe matforum.:confused:
Tuller litt jeg, håper ingen tar det seriøst.
Men når tenna løper i vann og man ikke har smakt en kakebit på 16 måneder blir man jo fristet til å lage noe godt.:D
Mange fine oppskrifter!
Skal gjemme noen og se hva jeg får til.
For meg er kaker neimat og jeg har holdt meg helt unna...;)
Det er hyggelig å se deg.
Jeg er igrunnen helt enig med deg i at kaker er nei-mat, men nå er det snart jul. Da kan man unne seg en smak, men da er det viktig at det er riktig smak og ikke noe som bidrar i for sterk grad til blodsukkersvingninger og søt sug. Vet at du ikke mener nei til kos i jula da....:D
Noen av oss klarer ikke å la vær skjønner du..og da er det greit å "snakke om" godsakene om ikke annet:D På samme måte som jeg leser kokebøker på senga...ikke for å lage mat , men for å kose meg lovlig med oppskrifter:eek:
Jeg skjønner hvorfor du har klart å ta av så mange kilo. Utrolig godt gjort.
Håper du føler deg frisk og rask nå....etter bukplastikken også?
:klem:
Åååååå, det var godt du skrev den siste linja der !! :p
Men jeg tror du satte fingeren på noe som mange tenker. At dette ER et slankeforum. SURPRISE !! Det er det IKKE, dette er et lavkarbo forum. For de som spiser lavkarbomat - og som har det som livsstil - ikke nødvendigvis bare for å ta av eller legge på seg, - men følger filosofien liksom. Og et lavkarboforum ER et matforum - uten oppskrifter blir det jo nesten som en fisk på tørt land ! (...eller fisk uten sykkel....som noen her ville ha sagt kniiiis)
Syns du har vært kjempeflink som ikke har spist kaker eller noe annet slikt. Og klarer du å lavære er det jo aller aller best. Men OM du skulle føle trangen, så vet du at her inne finnes det lavkarbo alternativer som ikke er usunne og klissete fulle av sukker, men sunne alternativer med nøtter, egg og gode matvarer !
Stå på du Kanel, du har gjort en kjempejobb, - nå er det bare å vedlikeholde :D
Og jeg :uskyldig: trodde det dreide seg om å lære seg å leve et helt liv med begrenset inntakt av kabohydrater. :geip: Og det er ikke noe liv for meg å se på alle andre spise :sikle: og kose seg hele julen, da sprekker jeg hvertfall.:o Og så vil jeg kunne invitere gjester og ha noe og servere, og det jeg lager skal jeg også ha mulighet til å smake på :spisesnak - selv om det bare blir litt, ellers så gjør jeg det for vanskelig for meg selv. - Men ingen av oss mente å friste noen over evne :kadetgaar ! Vi mener det godt vi :syklubb: som drømmer om godsaker og en jul med planlagte og kontrolerte utskeielser.
Kjekt å se dere!
Føler meg i fin form etter operasjonen, selv om det er noe ømt og litt "ekkelt" i sårkantene.
Magen er ihvertfall stram som et trommeskinn og navelen liten og nett.
Skal nok unne meg litt juleknask denne jula, ja.
Det verste etter å ha vært avholdende så lenge er at alt blir altfor søtt!
Jeg har brukt minimalt med kunstig sukker og fruktttose, så jeg er på et vis avvent.
Når jeg nå tar et slikk for å smake på isen på ungene er det rett og slett lite godt...
Men man kan jo lage julekaker av nøtter og annet, og det trenger jo ikke smake sukker..
Jeg må innrømme at også her blir kakeoppskrifter studert nøye, det gjorde jeg ikke før.
Leser gjerne igjennom hele oppskriften og synes nesten alt ser himmelsk så godt ut..
Noe jeg synes er et poeng er å fore barn og menn og foreldre med sunn lavkarbo-snacks og kaker, selv om det er dyrere å bake med f.eks. fruktose og egg og sjokolade 85 % enn med hvetemel, sukker og melis. [color=teal][/color] Ha en fin dag! marianne
Jeg var på kurs i går, og da snakket vi om jula, julekaker og julemat osv. osv. Mange "gruer" seg litt til jula og alt som er å spise i den forbindelse har jeg inntrykk av. Til jul i år skal jeg gjøre som jeg gjorde til jul i fjor; Bake vanlige pepperkaker sammen med Andrea. Lage brente mandler og marsipan m/fruktose. Bake et par kaker (Fedon-kaker) - men det blir ingen typiske julekaker i år heller her i huset. I stor grad er dette "ut-og-inn-kaker" - og jeg tror ikke "pip-pip'ene" har godt av alle julekakene de får på nyåret heller.... :p
Noe av det lureste jeg gjorde før jul i fjor var å bestemme meg for hvordan jula skulle være for meg. I forhold til hva jeg skulle spise. NB! Ikke i forhold til hva jeg IKKE skulle spise altså! Vesentlig forskjell på hvordan det føles nemlig.... Jeg tror nemlig - nei jeg er overbevist om! at bestemmelsen for hva man skal spise i forbindelse med en sånn langvarig feiring må gjøres i god tid i forveien. Nytter liksom ikke å sitte med flere kakefat foran seg og så begynne å vurdere eller bestemme seg for om man skal spise, om man skal slutte å spise julekaker osv.
Nå ble visst ikke dette noen tips om søtsaker eller no' :rodme: men det blei det det blei! :D
Og 'det det blei' var veldig fornuftig sagt. Det er jo derfor vi driver å planlegger jula allerede i oktober. For å forberede oss både praktisk og mentalt.
Men du Fedonisten, brente mandler - har du fått til det med fruktose du? Du deler kanskje dine erfaringer litt mer konkret da? I form av oppskrift?
Julen må jo være fantastisk når man går på atkins.... :D
Ingen fettfattig mat her, men ribbe, surkål og saus og grønnsasker. Hvem trenger vel poteter?
Men jeg gruer meg litt til å unnvære konfekten og marsipanen.... Men så lager jeg en Atkins ostekake til meg selv og mannen. :)
Godt tenkt og sagt, Fedonisten! Jeg er så enig.
Men har du laget brente mandler med fruktose før? Det har jeg prøvd for et par år siden og det ble så brent og svart at jeg måtte kaste stekepanna!
Det er fordi du trenger mye lavere varme til fruktosen. Den blir fortere brun og brent....
Men de mandelkjeksene til fedon smaker jo nesten brente mandler :D
Det akter jeg å gjøre! Etter at jeg bestemte meg for å gå litt over til Lindbergs prinsipper ser det mye lysere ut på julekakefronten! slurp
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.