Hei alle sammen.
Er ny her i forumet og er ny til ketolysekuren. Har blitt anbefalt denne av mange, og den kan passe meg godt tror jeg. Lest boken et par ganger og mener fortsatt den er for god til å være sann :p
Er 22 år, student, grafisk designer og illustratør, og veier idag 123kg. Jeg er 1.86 høy. Så dermed har jeg litt ekstra jeg gjerne skulle kvittet meg med. Sikter meg først inn på tosifret før jeg går for idealvekta :) Og tenkte at dette var stedet jeg kunne få inspirasjon til det. Idealvekt for meg er nok ca 92kg siden jeg har over gjennomsnittet med muskler.
Har dog et par spørsmål da.
Lightdrikker som Coca Cola Zero inneholder jo søtningsstoffer. Stemmer det at disse er de som ikke er godtatt?
Til middag o.l. Hvor mange gram grønnsaker spiser en på min vekt? Regnet litt på det og uansett hva man blander blir det ca 3g karbs på 100g. Så er 200g en god grense? Da får jeg jo i meg endel vitaminer.
Er det greit å ta tran til ketolyse?
Dette virker som et fint forum. Jeg gleder meg til å være her mer med dere gjennom godt og vondt:)
Kan bare stemme i at ketolysekuren er en herlig måte å gå ned i vekt på :D
Du kan drikke zero, er søtet med aspartam, som ikke er så bra. (ligger flere tråder om dette ute på forumet ) Og det kan være vektbrems :ja: Og kunstug søtt trigger søtbehovet hos mange (f.eks. meg)
Du skal ha i deg 15- 20 karber om dagen, mesteparten bør komme fra grønnsaker som vokser over jorda. Fordel grønnsaker til hvert måltid, det er det beste. Da får kroppen jevn tilgang på vitaminer, mineraler og enzymer.
Spis deg mett til hvert måltid og spis når du er sulten. Fett holder deg mett. Viss du blir veldig fort sulten igjen, kan det tyde på for lite fett i kosten.
Torkil anbefaler i boka å ta tran i tillegg :ja: Jeg tar trankapsler :)
Dette er et flott forum, her får man både oppbacing, ros (og ris, når det trengs :lol:
Noen her som bruker å koke grønnsakene inne i sølvfolie?
Man former sølvfolien som en pose, heller i litt olje. Kutter opp grønnsaker som tåler litt behandling, squash, paprika, chili, cherrytomater, selleri o.l. Tilsetter valgfritt krydder og gjerne en klatt med kryddersmør eller meierismør.
Lukk igjen posen. La et lite hull være igjen til lufting. Sett den i stekeovnen i ca 8 min eller i ei grillpanne under lokk.
Jeg følger ikke ketolyse men følger allikavel en ganske streng lavkarbo.
Selv tar jeg tran og udo`s choice hver morgen.
Når det gjelder Cola Zero så hender det at jeg drikker det en eller annen helg eller på besøk hos noen. Hos meg så trigges ikke noe søtbehov. Men det er klart at søtningstoffer som aspartam er ikke bra i større mengder. Hovedregelen bør vel være å drikke mest mulig rent vann og unngå produkter med søtningstoffer, men det er mange som ikke klarer seg uten og drikker slikt hver dag.
Selv sverger jeg mest mulig til vann (men man kan f.eks ha en mugge vann med en sitronskive i kjøleskapet til enhver tid, eller krydre vannet med andre ting hvis man ikke er så glad i vannsmaken.)
Uansett så ønsker jeg deg lykke til og håper du oppnår gode resultater :)
Takk takk dere:) Koselig.
har egentlig et spørsmål til jeg. Hvordan skal man få i seg nok fett på denne kuren. Jeg spiste en sen frokost idag. 1/2 omelett (3egg), 4 skiver bacon og 100g brokkolitopper. Et par timer etter tok jeg en spiseskje linfrøolje.
Idag skal jeg også på jobb kl 16 - 22. Satser på å ha med meg blandet salat med osteterninger i for å få litt fett der og. Vel hjemme igjen blir det grønnsaker stekt i smør og en spiseskje linfrøolje igjen før jeg legger meg.
Er dette greit nok for en dag? Jeg mister jo det jeg skulle hatt til middag siden jeg ikke rekker det.
Ligger det ikke noen matbutikk på veien med ferskvare- eller kjøttdisk da, så kan du kjøpe med deg en diger pose varme kyllingvinger? :) Det bruker jeg ofte å ta med i farten, på jobb. :ja:
...dessuten så bruker jeg å spise et skikkelig kjøttmåltid seint på kvelden jeg, sånn i ti-ellevetida ofte, for da er jeg sulten. Gjerne nakkekoteletter stekt i smør og fløte. Du må ikke være redd for å spise skikkelig på kvelden altså, det har ingen ting å si for vektnedgangen. Jeg har gått ned 40 kilo med kotelettene mine klokka elleve om kvelden jeg... :D
Du SKAL spise skinnet på kyllingen. OG fettet på ribba og kotelettene. (Animalsk) fett metter mest, og det er det som gjør at du går ned i vekt.
Det eneste som KAN være med kyllingskinn er hvilket krydder som brukes på kyllingen. Noen kryddertyper kan inneholde litt sukker. Men ikke mye. Siden du jobber der så kan du jo bare spørre dem i kjøttdisken? :ja:
Du trenger ihvertfall det fettet om du skal holde deg mett. Glem det du (sannsynligvis) har lært av tidligere "slankefilosofier", om at du skal spise magert magert magert. NÅ...skal du spise fett fett fett!!!
Det virker så utrolig sykt. Men etter å ha lest boka virker det jo riktig. Og det jeg har lest her inne bygger jo bare under. Takk for hjelpen hvertfall. Har allerede et bedre innsyn i hvordan jeg skal leve på den kuren her :)
Ikke sant?! Det er helt sprøtt, men det fungerer. :) Jeg må jo snart begynne å tro på det selv også, nå når jeg har tatt av 40 kilo på å spise bare fett fett fett... :D
Det fungerer sånn at karbohydrater gjør at fettet du spiser lagres på kroppen.
Når du ikke spiser karbohydrater lagres det ikke fett. DA er det derimot sånn at det fettet du spiser er med på å forbrenne fettet du har på kroppen.
-SCHTILIGE GREIER, spør du meg...!!! :p
Enig der. Det er utrolig stilig. Og i tillegg ved å lese den boka av Torkil har jeg fått et utrolig mye bedre innblikk i hvordan kroppen fungerer. Vinnvinn situasjon. Før har jeg bare hatt innblikk i muskelbygging og sånt. Men nå også forbrenning.
Jeg er jo som sagt student og er mye på skolen. Noen tips til hvordan jeg får i meg det jeg skal i løpet av en dag? Jeg lager store porsjoner når jeg lager mat så jeg kan ha med meg mat og sånn rundt omkring. Er jo ikke bare for en student og handle og handle når vi har pittelitt begrenset budsjett.
Hmm...jeg trooor: plastbokser i gross, og finlesing av reklamer med kjøttvarer på tilbud. Evt. også å kjøpe kjøtt til halv pris fordi det går ut på dato neste dag. Sleng rett i fryseren, og bruk senere. Men hold deg unna kyllingvarer som går ut på dato neste dag, -har ofte opplevd at disse er blitt sure allerede.
Dessuten: kjøttdeig (frossen) fra Namibia. Mange som har den. Nyyydelig kjøttdeig til 17 kroner for halvkiloen, tror jeg.
Hvordan er det visst man en dag feks ikke får i seg nok fett, men likevel holder seg veldig bra iforhold til karbohydrater og sånne ting? Kan det ødelegge en hel uke?
Kan jeg også stille spørsmål i denne tråden?
Er fersking jeg også :)
Lurer også på det med fett....hvor mye skal man ha liksom?
F.eks. hvis man spiser kyllingvinger....er de fete nok i seg selv, eller må man ta noe fett utenom?
Tenkte mer på om en trengte å dynke kyllingvingene ytterligere i fett dersom man spiser det som et enkeltstående måltid.
Prøver jo å steke maten i rikelig med smør, ha olje på salaten osv men jeg klarer ikke å gjøre som andre her og ta seg en shot med ren olje eller en skje med fett...
Og så er det de som sier at dersom du blir fort sulten er det et tegn på for lite fett...men jeg er ikke sikker på om det er sult eller sug jeg føler kort tid etter et måltid...
Må jo ha gjort noe riktig for jeg har hvertfall tatt av nesten 3 kg på denne første uka!
Men man blir sikkert litt stressa og usikker i begynnelsen...
Og da er det godt å ha dette forumet, her finnes jo svar på alt..nesten :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.