< Tilbake til oversikten

Om man skal skeie ut litt

#1

bobbla sa for siden:

... feks ei helg og lager ei lavkarbo kake eller lavkarbo vannbakkels med krem, og kommer litt over 15 karber bare den ene dagen, ødelegger man mye for kuren da? Må man start på nytt liksom eller går det greit med en bitteliten utskeijelse? (har så lyst på noe litt godt til helga....)


#2

Gerd sa for siden:

Nei, det er ingen krise en sjelden gang. Det du da må passe på er å redusere andre karbohydrater den dagen. Slik at det totale dagsinntaket ikke overstiger for mye :)

Men det er viktig at det kun skjer skjelden. Da er det ingen utskeielse ;)
Og det er viktig å fortsette i vanlig lavkarbodur videre :ja:


#3

magdalena sa for siden:

Det kommer litt an på hvor mye over 15gr du kommer over. Jeg kan være oppe i 30 gr om dagen og fortsatt være i ketose,men går ikke ned da.Har en hårfin grense på 20 sånn ca for og gå ned-men dette er individuelt.
Du trenger ikke starte på nytt som du sier. Spist er spist og du fortsetter som før,men la den kakekosen bli kortvarig og ikke for ofte,da gjør det minst "skade".


#4

karbokristina sa for siden:

Men lag ostekaka som det står oppskrift på i boka! Den er ganske mektig, så man "skeier ut" uten at det tar av! og den er utrolig god!! (men husk å ikke spise bunnen!)


#5

ecli sa for siden:

Evt lage bunn av finmalte nøtter+temperert smør. Syns faktisk det er bedre enn den vanlige kjeks-bunnen! Og er det ikke uoverkommelig mengde karbs dersom du allikevel har tenkt å gå opp til 20-30g karbs den dagen...

Det står vel at ostekaka inneholder ca 35g karbs - det gir mindre enn 3g karbs/stykke (gitt at du får 12 kakestykker pr kake...) og hvis du har bærblanding (250g)/gelelokk oppå kaka får du ca 15g karbs mer, som vil gi ca 1g karb mer pr kakestykke (fremdeles 12 kakestykker/kake)


#6

ecli sa for siden:

Refererer seff til Gerds Ostekake :p yammi!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.