Gerd sa for siden:
Auberginegrateng
1 stk middels/stor aubergine
Salt til å trekke ut væske av auberginen
1 liten løk
1-2 fedd hvitløk
1-2 ss smør
1 bk hermetiske tomater
1 ss tomatpuré (kan sløyfes)
0,50 stk grønnsaksbuljongterning
1-1.5 dl fløte(jeg hadde bare 1dl igjen)
Raspa muskattnøtt etter smak
1-1.5 dl revet ost til sausen
Revet ost etter ønske til gratinering (jeg brukte masse)
Hell fløten i en kjele, ha i ost og sett den på svak varme slik at osten smelter.Røre?
Skjær auberginen i 1 cm tykke skiver og legg dem ut på kjøkkenpapir. Dryss over salt på aubergineskivene for å trekke ut væske.
Skrell og hakk løken og hvitløken.
Smelt smør i en kjele og fres løk og hvitløk.
Tilsett hermetiske tomater,(ev. tomatpur)è og grønnsaksbuljong. La sausen koke i ca. 5 minutter.
Tørk av aubergineskivene med et kjøkkenpapir og stek dem gyllne i smør i en stekepanne. Legg aubergineskiver og tomatsaus lagvis i en smurt ildfast form og hell over tykk ostesaus, og til slutt ønsket mengde raspet ost på toppen. Gratineres midt i ovnen.på 225ºC i 25 minutter
Tips: Kan spises som en selvstendig rett. Kan tenke meg det er godt med ostechips attåt da :ja:
Kan også brukes som tilbehør til kjøtt eller fisk i stedet for poteter.
[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=1872&albumid=327&dl=1263743759&thumb=1[/img][url="http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=130&pictureid=1026"][/url]