< Tilbake til oversikten

Auberginegrateng

#1

Gerd sa for siden:

Auberginegrateng

1 stk middels/stor aubergine
Salt til å trekke ut væske av auberginen
1 liten løk
1-2 fedd hvitløk
1-2 ss smør
1 bk hermetiske tomater
1 ss tomatpuré (kan sløyfes)
0,50 stk grønnsaksbuljongterning
1-1.5 dl fløte(jeg hadde bare 1dl igjen)
Raspa muskattnøtt etter smak
1-1.5 dl revet ost til sausen
Revet ost etter ønske til gratinering (jeg brukte masse)

Hell fløten i en kjele, ha i ost og sett den på svak varme slik at osten smelter.Røre?
Skjær auberginen i 1 cm tykke skiver og legg dem ut på kjøkkenpapir. Dryss over salt på aubergineskivene for å trekke ut væske.
Skrell og hakk løken og hvitløken.
Smelt smør i en kjele og fres løk og hvitløk.
Tilsett hermetiske tomater,(ev. tomatpur)è og grønnsaksbuljong. La sausen koke i ca. 5 minutter.
Tørk av aubergineskivene med et kjøkkenpapir og stek dem gyllne i smør i en stekepanne. Legg aubergineskiver og tomatsaus lagvis i en smurt ildfast form og hell over tykk ostesaus, og til slutt ønsket mengde raspet ost på toppen. Gratineres midt i ovnen.på 225ºC i 25 minutter

Tips: Kan spises som en selvstendig rett. Kan tenke meg det er godt med ostechips attåt da :ja:
Kan også brukes som tilbehør til kjøtt eller fisk i stedet for poteter.

[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=1872&amp;albumid=327&amp;dl=1263743759&amp;thumb=1[/img][url="http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=130&pictureid=1026"][/url]


#2

fagremøy79 sa for siden:

heisann:)

så mye god mat du har komponert....gleder meg til å prøve:)
lurer på siden jeg akkurat har begynt på ketolyse om jeg kan spise alle rettene du har laget,og kvor mange karber inneholder de...kanskje litt vanskelig å svare på akkurat dette,men spør alikevell jeg;)


#3

Gerd sa for siden:

Alle oppskriftene jeg legger ut er ketosevennlige.
Det du bør gjøre for å finne ut eksakt karbeinnhold er å veie det du bruker (i rå tilstand) og regne ut :ja: Etterhvert tar du det mer på feelingen.

Jeg anbefaler å leve etter boka den første stunden, til du er sikker på kuren, og føler du kan begynne å eksprimintere litt :ja:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.