
screwball sa for siden:
Vi prøvde en ny vri på ribba da vi var litt leie av standarden med sprø svor.
Vi prøvde da ut UNGARSK RIBBE.
Ingredienser (6pers):
1 ½ kg tynnribbe
2 ts salt
1 ts peppermiks
1 ts paprikapulver
1 ss finhakket soltørkede tomater
5 stk. tomat
5 båt hvitløk
4 ss olje
Fremgangsmåte:
-
Skjær av svoren på ribba(!).
-
Finhakk tomatene, hvitløken og bland sammen med krydder og olje og legg på toppen.
-
Pakk i aluminiumsfolie og la ligge kaldt og trekke et par dager.
-
Stek ribba med tomatblandingen opp på 175° C i ca. 1 - 1 1/2 time. Begynner tomatene å få antydning til å bli litt svidd kan man legge litt av aluminiumsfolien oppå resten av steketiden.
La hvile 15min, i mellomtiden lager man saus av sjyen + fløte.
Serveres med blomkålmos og evt grønnsaker man liker.
Ribba blir supersaftig, og det smaker godt med en litt annen vri enn den man er vant til med (noen ribbefantaster vil sikkert si dette er som å banne i kirka).