Sambo kan ikke forstå hvordan man kan gå ned av å spise fett.. Gjett om jeg får høre det da!!!! :mad:
-Så, hva sier jeg til han slik at han forstår det? Man begynner nesten å lure litt selv også, så fortell gjerne hva jeg kan si til han.. Dere kan mer om dette enn meg vettø!!
Enkelt. Kurve på veggen over badevekten. Opp til deg om du plotter ukentlig eller daglig (det første anbefales for de nervøse), den første droppen i vekt pga vann ser jo fin ut også...
Da kan du vise han ketolyseboka. Som er skrevet av en lege. Og spesielt da kapittelene om fedme, helseproblemer ved fedme, insulinresistens og hvordan kuren virker. Det står det mye klokt.
Ellers er det bare å vente til resultatene kommer, og slå i bordet med de ;)
Det er vanskelig å overbevise at det virkelig virker. Mange må se det først :ja:
All kritikk og skepsis fra alle rundt meg har avtatt proporsjonalt med at jeg har gått ned i vekt...til at alle rundt meg har akseptert det og SVÆRT mange ber om råd for å klare å legge om kostholdet til lavkarbo fordi de ser hvor god virkning det har hatt på meg, og hvor bra form jeg er blitt i av det.
Selv kona mi som sa "Aldri i verden lavkarbo" har nå sagt at kanskje hun skal prøve lavkarbo (om enn ikke ketolyse - for det trenger hun virkelig ikke, hun er normalvektig fra før) når hun er ferdig å amme.
Signerer de som sier at den beste måten er å faktisk VISE at det virker, ved å gå ned i vekt selv og vise det helt konkret. Ved siden av kan du vise frem artikler og bøker om emnet, og gidder de ikke å lese det så bør de heller ikke åpne munnen og kritisere lavkarbo høyt. Absolutt alle, ALLE kritikere jeg har vært ute for, vet ingenting om lavkarbo bortsett fra en og annen tabloid VG-artikkel her og der. :snill:
Jeg har også måttet "forsvare meg" en del, spesielt overfor eldre folk. :(
Da har jeg presisert at ketolysekuren fører til at
forbrenningen fungerer på en annen måte enn normalt,
kuren "stiller om" stoffskiftet til å gå inn i fettcellene og hente ut det lagrede fettet og forbrenne det.
Jeg vet ikke hvor presis denne forklaringen er, men å understreke at ketolyse er noe - kvalitativt veldig forskjellig fra de vanlige, kjente slankeprinsippene
har i alle fall gjort at skeptikerne blir litt mer ydmyke.
Det er vel noe med at man på en pen måte forteller dem at
dette er så komplisert at dette har de faktisk ikke greie på,
dette er noe veldig spesielt, vitenskapelig, teknisk komplisert som har med hormoner og stoffskifte å gjøre
:D
Men som nevnt over; etter hvert vil nok resultatene tale for seg … (eller deg, da)
:heia:
God tråd. Bør festes. Det er vanlig med tabuer mot høyfett.
Jeg husker når jeg var på punkfestival. Jeg sto blant de hashrøkende anarkistene og punkerene med en fløteboks. De så på meg som det var jeg som var en freaker.
Fortell hvorfor en går ned på ketolyse. Har hatt flere bekjente som har gått på dette, og må innrømme at jeg bare ristet på hodet når hun ene takket nei til lett rømme og hadde med egen seterrømme:rolleyes:
Hadde jeg bedre fått forklart hva lavkarbo gjør med kroppen hadde jeg gjerne forstått bedre hvordan mye fett kunne gjøre at en mistet fett.
Nå vet jeg heldigvis bedre og håper jeg klarer å vise andre at jeg også kan;)
Det er da såre enkelt i min verden, grunnforklaringen iallefall...
På høykarbo vil maten taes opp raskt, blodsukkeret stiger, det er for mye energi i blodet til det vi trenger der og da og kroppen lagrer unna samtidig som den forbrenner. Når så blodsukkeret går ned igjen som en jojo vil sulten melde seg og man spiser igjen ! HVA HAR SKJEDD MED BLODSUKKERET SOM MAN LAGRET UNNA ? Det er blitt til fett vettu og kroppen er ikke spesielt rask til å omstille seg til fettforbrenning, ergo forblir det meste lagret. SÅ: ved høykarbo er det relativt enkelt å spise litt for mye hele tiden. Når det i tillegg er bivirkninger av høyt blodsukker og høyt insulin at sultfølelsen melder seg litt tidlig så er det enda lettere å spise litt for mye.
Ved lavkarbo eller ketolyse spiser man jo så lite karbo at kroppen er nødt til å bruke fett som hovedenergi, hele tiden. Man får ikke blodsukkervariasjoner på samme måte og man får ikke samme sultfølelsen siden blodsukkeret ikke går så lavt eller høyt. Maten man spiser taes opp mye treigere fordi fett og protein tar tid å fordøye, blodsukkeret endres ikke særlig, energien gis jevnt til kroppen og maten man spiser stiller sulten bedre. Energinivået er ikke koblet særlig til matinntaket lenger. Så man spiser for vektvedlikehold eller vektreduksjon over tid, man spiser ikke for å få energi lenger. Fettet man spiser taes opp og blandes med det fettet man forbrenner. Enten går det til energi eller det lagres. Det er ett fett, rett og slett.
Men i kort form. Fett og proteiner og kontroll på blodsukkeret får kontroll på apetitten og man begynner å spise det man trenger og ikke det man hungrer etter.
Vet ikke om dette ble så enkelt, men likevel, jeg synes det er relativt krystallklart. Ikke noe hokus pokus egentlig, få kontroll på apetitten så klarer man å slanke seg.
Skal si det var mange svar her! Takk for gode tips, jeg setter pris på det!
Skal memorisere flere utsagn her, så blir det nok stille rundt meg!
Flott at jeg kan spørre dere..
Nå venter jeg skrekkslagen bare på å komme meg på vekta og se at den er gått ned... :o
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.