< Tilbake til oversikten

Eggehvite-tråd

#1

Adriane sa for siden:

Jeg har savnet en tråd om hva man kan bruke eggevite til, om ikke i matlaging - så kanskje som sølvpuss:D

Har ikke tall på alle de hvitene jeg har slått ut, fordi fantasien ikke har vært tilstede.

Her kommer en fra meg - en klassiker kanskje:

Marsipan

200 g mandler malt til mel i mandelkvern ( massen blir kort om du bruker prosessor)
2 pipetter med Stevia glycerite evt 2 dl splenda/natren
1 ts tragant - gjør marsipanen seig - kjøpes på apotek
1 1/2 eggehvite - du merker om massen blir for tørr

Bland alt det tørre og ha i lettpisket eggehvite

Kan formes til det du vil og dyppes i smeltet sjokolade, eller oppbevares hel i plast i kjøleskapet


#2

Tariana sa for siden:

Jeg lurer på hva du bruker alle plommene til? Jeg går på atkins og der bruker jeg mest hele egg, så jeg får veldig sjelden hvite eller plommer til overs. Ble litt nysgjerrig på hva du lager av bare ene delen


#3

danish sa for siden:

De brukes kanskje til å lage iskrem, créme brûlé eller råkrem. (Råkrem er bare pisket fløte med eggeplommer og litt søtningsstoff. Veldig deilig.) I tillegg er eggeplommer godt i kakao, smoothies og sauser (hollandaise og béarnaise lages av eggeplommer og smør). Dessuten skal rått kjøtt helst serveres med en eggeplomme eller to på toppen, som gir en improvisert saus og en fet smak.


#4

Adriane sa for siden:

Ja det stemmer helt:D
Hadde iskrem som kveldsmat i går, og bernaise saus krever sine plommer.


#5

Jabba sa for siden:

Har noen prøvd å lage marengs med splenda / sukrin / stevia?


#6

Chantelle sa for siden:

synes vi må få liv i denne tråden igjen:)..

jeg har en haug med eggehviter nå... to store glass i kjøleskapet... og har bare 1 oppskrift..og den er med kokosmasse...og det har jeg ikke mer igjen av akkurat nå...
er mye å bla gjennom på alle oppskriftene for å få tak i med eggehviter....
Noen som kan hjelpe?


#7

lokkebiff sa for siden:

Kransekakestenger

350 gram mandler males
2 dl splenda blandes i.
2-3 eggehviter eltes inn.
Elt til seig masse.

Trill ut fingertykke staver.

Stekes på 180 grader i 10-15 minutter.

:sikle:


#8

ixi sa for siden:

Abonnere! Synd å tømme dem i vasken hele tiden. :p


#9

Nannah sa for siden:

Går fint ann med hele egget i råkrem. Pisk eggedosis og krem og bland det.
Bruker hele egget i is og jeg.


#10

Chantelle sa for siden:

synes vi skal holde oss til tråden her jeg :o.. trådene blir så tunge og lange når man skal småprate i mellom oppskriftene...
EGGEHVITE-oppskrifter:

BRØD
500 g mandler/hasselnøtter
søtstoff feks stevia, sukrin, splenda
100 g mørk sjokolade(evnt kakaopulver)
5 dl eggehvite(kan bruke hele egg også)
3-5 ss kokosfett/smør
1/2 ts kanel
knivsodd tangmel(kan sløyfes)

Bløtlegg mandler/nøtter over natta.
grovmal i blender/mixer, tilsett søtstoff og sjokolade/kakao.
bland i eggehviter(trenger ikke stivpiskes først) og smør/fett. tilsett kanel tilslutt.
ha i brødformer med bakepapir. 180 gr i 30-40 min


#11

saxpia sa for siden:

Hvor lenge holder eggehvite seg i kjøleskapet? Er en del eggehvite som går i vasken, ja, og hadde jo vært kjekt å kunne bruke det til noe fornuftig.

Kransekake er jo nydelig :sikle: Men er det noen som har prøvd det med Sukrin?


#12

fiffi sa for siden:

Jeg STIV-pisker eggehvite og sukrin, kaster 5-6 bringebær oppi mens mixeren går... namnam.. deilig alternativ til eggedosis :p


#13

knh sa for siden:

Vekker liv i denne tråden jeg :)
Bruker mye mer eggeplommer enn hviter, og hater å kaste mat :P

Mitt tips er snickerskake.


#14

Mosepjusk sa for siden:

Ansiktsmaske
Rens ansiktet og skyll med varmt vann før du smører på masken, sånn at porene åpner seg.

Eggehvite fra ett egg
8 dråper sitron

Pisk eggehviten stiv, og bland inn sitrondråpene.
La ansiktsmasken ligge på i ca 10 minutter. Skyll godt av.

Vet ikke hva det er godt mot eller for dessverre, fikk den av ei venninne for lenge siden :smile:


#15

langaard sa for siden:

Hjelper for fet hud med store porer:)


#16

Bjella sa for siden:

Denne trenger flere oppskrifter synes jeg.


#17

Suann sa for siden:

Nam nam :rulleøyne det må prøves.
Hvor mange eggehviter og hvor mye sukrin til en porsjon?


#18

Suann sa for siden:

feil



#20

Bjella sa for siden:

Hun fikk nok postet to innlegg


#21

lucifine sa for siden:

haha beklager! som den hønsehjernen jeg er så trodde jeg hun mente at eggehvite ansiktsmasken var feil, eller at den var for en annen hudtype...


#22

Yrla sa for siden:

Mandelkjeks. Det er mange oppskrifter "der ute". Det er bare å lage sin variant, med mye eller lite søtning, med eller uten smør, med eller uten krydder. Her er en:matgladilavkarbo.blogg.no/1304954960_mandel_kjeks.html
og her en enkel en men som man må erstatte melis med 30% større emngde sukrinmelis - Mandelkjeks:

3 stk eggehviter
140 gram melis
120 gram malte mandler

Slik gjør du:
Pisk sammen Eggehviter og melis til en marengs. Rør forsiktig inn de malte mandlene inn i marengsen. Stryk marengsen tynt ut på et bakepapir og stekes på 165 grader i ca 15 minutter. Skjæres eller brekkes i passende biter og oppbevares i lufttett boks.


#23

FrkMarge sa for siden:

Går det an å lage pikekyss av eggehviter og sukrin istedenfor sukker?
Oppskrift noen?


#24

FrkMarge sa for siden:

Salte mandelkjeks er også godt :)
Har funnet oppskriften her inne et sted, men husker ikke hvor... håper vedkommende tigir meg.

Mandelkjeks!

2 dl malte mandler
1 dl sesamfrø
2 eggehvitter
1/2 ts salt
1 ts sukrin
2 ts fiberhusk

Bland sammen. Form runde kuler og trykk de plate på et smurt bakepapir. Strø havsalt over. Stek i ovnen på 180 grader i 20 minutter.

Favoritt hos både liten og stor her i huset :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.