< Tilbake til oversikten

Riktig utregning av karbohydrater

#1

karbokristina sa for siden:

Det er helt sikkert noen som har spurt om det her før.. MEN...
jeg ser noen snakker om å trekke fra sukkeralkoholer.. kan man gjøre dette på ketolyse?
Jeg blir ikke klok på detta, så fint om noen som kan mer kan dele kunnskapen med seg:) så jeg kan regne ut riktig mengde karber!


#2

Gerd sa for siden:

Sukkeralkoholer trekkes fra :ja:


#3

karbokristina sa for siden:

Da er det utrolig mye godteri å få i Sverie hvor karbene blir lik 0! :D


#4

Gerd sa for siden:

Det er det nok. Men pass på: noen reagerer med luftsmerter/diare (spesielt på maltiol)
Noen merker at vektnedgangen kan reduseres og i det værste stoppe opp med inntak av kunstig søtning.

Er du som meg, søtmoms, så er ketulysekuren en flott måte å bli kvitt søtsug på.


#5

karbokristina sa for siden:

jepp, det hjelper veldig.. og tenker ikke å proppe i meg godteri hele tiden, men greit å ha muligheten til å ta en sjokolade til kaffen på en lørdag! :)


#6

Gerd sa for siden:

Ja det er jeg enig i. En liten ekstra bit en og annen gang er nok ikke skadelig.
Jeg sliter mer med å stoppe når jeg først begynner :o


#7

LilleM0r sa for siden:

Kan bare understreke det Gerd sier. Personelig så spiste jeg ikke noe med kunstig søtstoff i fra jeg startet i slutten av september og til jul - og svanet det ærlig talt ikke i det hele tatt.
Men så kom jula - og jeg spiste sukkerfri sjokolade og søtbehovet mitt er tilbake.....
Så nå må jeg igjennom en ukes tid med ratløs vandring - og leting i kjøkkenskapene...:)
Beste råd - hold deg unna! Og lykke til!


#8

sjokoman sa for siden:

Enig med de to foran her, det beste er å la være med søtt. Man blir faktisk avvent etter en stund. Å erstatte sjokolade med "kunstig" sjokolade gjør bare at man går fra en uvane til en annen..
Men lykke til:)


#9

bobbla sa for siden:

Så om en matvare inneholder 10 karb på 100 g, derav 5 sukkeralkoholer, så inneholder den for oss bare 5 karb pr 100g? Har jeg skjønt det rett da? Hmm, det visste jeg ikke....


#10

Gerd sa for siden:

Ja det stemmer det, bobbla :ja:


#11

HenriettKK sa for siden:

Hvis det er noe som er 45 gram karbohydrater og 43 sukkeralkoholer. Vil det da si at det er 2 gram karbo eller 43 gram karbo i matvaren?


#12

Gerd sa for siden:

2 gram karbo ja. :)


#13

bobbla sa for siden:

Er sukkeralkoholer og sukkerarter det samme? :confused:


#14

Gerd sa for siden:

Nei.
Sukkerarter skal telles med :ja:


#15

savannah sa for siden:

Hei. Jeg er veldig glad i belgiske vafler fra Cavalier. Der står det at en vaffel er 11.8 karbs hvorav 5 gram polyols og 0,2 gram sugars. Men hva er da d resterende, tro - for å få en total på 11.8???? Jeg har regnet ca 6 karbs på en vaffel. Er d riktig???


#16

GKS sa for siden:

Hva er sukkeralkoholer egentlig? :confused:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.