Her er det tradisjon med karamellpudding som juledessert. Jeg lurer på om noen har prøvd å lage den på lavkarbovis? For å få karamell til å glasere formen så må jeg vel fram med sukker...eller fruktose? Selve blandingen med egg og melk/fløte kan jeg vel bruke Natreen og vaniljestang til?
Fungerer det å lage karamell av fruktose? Og karamellpuddingen vil stivne og oppføre seg normalt med Natreen isteden for sukker? Jeg kan jo prøve meg fram, men vil helst ikke spise dessert ennå. Så hvis noen har tips å dele, tar jeg imot med takk.
Tror Guros karamellpudding er mest lik originalen. Men det er den fruktosen, da. Jeg får "svisje" over til Fedon på julaften. Skulle tro at jeg trenger minst 1-1 1/2 dl fruktose til å glasere formen. Det kan jeg jo trene på.
Og det er trykkfeil i den utgaven av "Den nye slankerevolusjonen" som jeg har kjøpt! Hadde det ikke vært for at du la ut oppskriften fra din bok, Iset, så hadde jeg ikke oppdaget det! De 5 eggene står ikke i min bok! Hadde blitt rar karamellpudding uten egg! :rolleyes: Bare kremfløte og vann med søtningstoff og mandelessens.
Jeg har brukt oppskriftdelen så lite. Prøver å unngå alle desserter og kaker til jul ihertfall. Middag og sånt lager jeg etter vanlige norske oppskrifter, og erstatter det ulovlige med andre ting som er lov.
Oj står det ikke egg??? Det må jo nevnes til forlaget.... Det er jo hårreisende.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.