KARAMELLPUDDING: 4 porsjoner, ca 24 gr karbo totalt, 6 gr pr porsjon.
5 egg
2,5 dl kremfløte
2,5 dl vann
1-2 dl søtningsstoff eller etter smak
1 skrukork mandelessens (smak til)
litt kanel
Forvarm ovnen til 175 grader. Visp alle ingrediensene utenom kanel, med mikser i 3-4 minutter. Ha det i en stor form eller porsjonsformer og dryss med kanel. Settes i ovnen i en langpanne fylt med vann. Stekes i 40 minutter eller til den er stiv.
Tenkte at den kanskje var ferdig vakuum pakka ala de fra Tine jeg. Pose er jo ikke vits i.
Hjemme hos meg liker de godt karamellpuddingen jeg lager, men det er litt kjekt å ha et lavkarboalternativ som er litt mer holdbart litt lenger i kjøleskapet, - og som man kan ty til i "påkommende tilfelle". (puh det ble en lang setning) :p
Om den er feridg laget, så skjønner jeg det er enklere. Har bare vært litt fasinert av karamellpudding på 'pose'. Tenkt at det måtte være omtrent som 'tørrvann' på pose - tilsett kunn vann og du får vann. Tilsett kunn egg, melk og sukker og du får karamellpudding.
Jeg lagde denne karamellpuddingen i ettermiddag, og bare venter på at den skal bli skikkelig kald. Har sniksmakt på den lunken, og den var helt herlig. :spisesnak
Dette er en gammel tråd men jeg bare må kommentere, flisespikkeriet trår til for fullt:
Hvordan blir dette karamellpudding? hvor er karamellen? Kan ikke skjønne hvordan man kan si at det er karamellpudding når der ikke er karamell ???
mandelpudding er jo veldig godt og denne ser god ut men det er vel ikke karamellpudding.....:rolleyes:
Jeg antar det er poenget, at for å lage karamell trenger man sukker. Og siden den ikke inneholder sukker, emn søtning blir det ikke karamell. Enig i det. :ja: Men det blir vel smaksmessig likt vil jeg tro.
Det gikk ikke så greit faktisk. Det smeltet det gjorde an. Men det så ut som vann. Og det tørka skikkelig fort og var herk å få av. Så det anbefales ikke å smelte sukrin.. :lol:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.