Noen tips til hva jeg kan bruke de til? Jeg er ikke så bevandret rundt de to der.
Jeg lagde moussaka en gang, hvor det sto at auberginene skulle stekes i olje først. Det ble jo helt inntrukket i olje. Skulle det være sånn?
Jeg aner virkelig ikke hvordan jeg tilbereder disse to grønnsakene.
Tips til ketolyse-vennlig mat mottas med ekstra stor takk. :)
Jeg steker ofte Squash sammen med andre grønnsaker (løk, paprika, sopp, minimais) i stekepanne eller i ovnen. Skjærer i skiver og deler over en gang til. De blir fort "soggy", så jeg tilsetter de tilslutt.
Jeg hadde aldri smakt aubergine før jeg begynte med lavkarbo. Nå er jeg stor fan:)
Jeg steker både squash og aubergine i skiver i mye smør/olje, og har som tilbehør til middag. Om du søker så finner du oppskrift på lasagne her inne. I steden for pastaplater kan du bruke skiver av aubergine eller neper.
Aubergine inneholder veldig mye vann og har en bitter smak om du spiser den rå. Den trekker også til seg mye fett ved steking, dersom den bare skjæres i skiver og stekes. For beste resultat med aubergine bør du strø grovt salt over skivene/terningene og la de ligge i 20 min. Da kan du se at mye vann har kommet ut. Skyll vekk saltet og klem skivene slik at du får vekk overflødig fuktighet. Stekes så i olje og da får du frem en mild og nydelig smak. Squash derimot minner mer om agurk og kan stekes i varm olje bare noen få sekunder for å bevare den sprø teksturen.
Jeg bruker squash stekt sammen med andre grønnsaker i wok, skåret i skiver med litt revet ost på og bakt i steikovnen, grillet med litt barbecuesaus på eller kokt lenge sammen med aubergine, tomat og løk for å få en røre a`la ratatouille.
Abergine bruker jeg mest nederst i en ildfast form (saltet, skylt og krystet) med kjøttdeig og litt fløte på toppen. Inn i ovnen og middagen er reddet.
Når du skal steke aubergine, må du ha masse olje i panna, og la oljen bli SKIKKELIG varm før du legger på skivene. Da "flyter" skivene oppå fettet istedenfor å trekke olja til seg :)
Jeg er blitt stor fan av Lavkarbo-fritert mat da:) Jeg så en oppskrift der det var brukt løk, men jeg har prøvd det på aubergine også.
Skjer auberginen i ca 0,5 cm tykke skiver (0,5 aubergin holder til en person som tilbehør!)
Også lager du blandingen sånn:
1 stort egg(evnt 2 små) Dette skal ligge i en skål for seg selv
3 ss kikertmel (eller kokosmel, jeg brukte det).
3 ss finrevet parmesanost
1/4 ts hvitløkspulver (kan sløyfes)
1/3 ts tørket persille. (jeg brukte fersk)
1/4 ts cayenne peppper
litt salt
rapsolje til fritering
Først dypper du skivene godt i egget, og så velter du det inn i melblandingen før du har det forsiktig i oljen. Snu skivene etter en liten stund.
VÆR FORSIKTIG!! HUSK Å HA ET LOKK TIL KASSEROLLEN I NÆRHETEN!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.