< Tilbake til oversikten

Natreen/splenda istedetfor fruktose

#1

Zoë sa for siden:

Mange av oppskriftene her inne har fruktose som ingrediens.
Jeg har lyst til å erstatte fruktosen med søtstoff, men vet ikke helt hvor mye f.eks natreen jeg skal bruke når det står 1dl fruktose, eller 100g fruktose.

Er det noen som kan dette?


#2

HP sa for siden:

Splenda og natren egner seg vel egentlig ikke til å erstatte så store mengder søtstoff der det har en annen funksjon enn søting... :)

Sukkerbrød for eksempel... :snill: Vi har gitt opp å lage maten "som før" og funnet på egne og mer næringsrike og velsmakende varianter! :ja:

Splenda granular skal vel kunne erstatte 1:1 men det må tilsettes det etter pisking og helst etter steking om det lar seg gjøre... :)

Noen som har prøvd dette?


#3

Nille sa for siden:

Splenda har kommet med en ny type som kan brukes nøyaktig som sukker. Du bruker bare halvparten ....men om den er noe vet jeg ikke. Mye karber ser det ut til .... www.splenda.com/
Når det gjelder vanlig Splenda og Natreen gir 1 ts av disse samme søtning/smak som 1 ts sukker. Ikke i vekt altså (for begge er jo mye mye lettere enn sukker) men i mengde.

Her står det endel tips: www.splenda.com/page.jhtml;jsessionid=VCDD20LNN2LGECQPCCGSUZYKB2IIQNSC?id=splenda/tips/main.inc


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.