< Tilbake til oversikten

LCHF knekkebrød/kjeks

#1

Adriane sa for siden:

Kajsas LCHF kex

Funnet på KIF

30 g mandler
30 g linfrø
10 g sesamfrø
5 g fiberhusk

2 egg
30 g smeltet smør
1 kryddermål salt evt hvitløk, oregano, kanel, eller hva man måtte ønske

Bland det tørre, ha i egg og smør og smør tynt utover et bakepapir ( ca 2-3 mm, tykt)

Stek midt i ovnen i 20 min. og la avkjøle med ovnsdøren på gløtt, evt stek de på varmluft

Protein:20,5 g
Fett:37,26 g
Karber:5,6 g
Fiber:14,72 g
Kcal:485,23

Ble som sprøe kjeks, og merket ikke eggsmaken med smør og pålegg på.

[color=#0000cc][/color]


#2

Jabba sa for siden:

Hva er Fiberhusk?


#3

Adriane sa for siden:

Fakta om produktet.

Glutenfri fiberblanding. Dette er vannoppløselige fiber fra en plante som heter Psyllium Husk. Brukes til baking for å gjøre deigen fyldigere, mer fiberrikt og holdbart.

Bruksområde.

Brukes i gjærdeig for grovere brød. Bra for tarmene


#4

Jabba sa for siden:

Takker !!!


#5

Veggpryd sa for siden:

Takk for denne! :) Skal ha litt ost og kjeks i kveld - uten rødvin dessverre - har GLEMT å kjøpe det. :hjelp:Tror jeg begynner å åreforkalka, jeg.


#6

Adriane sa for siden:

He, he. Skulle gjerne sendt deg en 3 liter over nettet. Var i Sverige i går.:D

Men denne kjeksoppskriften synes jeg er hakket bedre:

90 g sesamfrø
50 g bakemix, proteinpulver, bakepro eller det man har
10 g psyllumfrø
1 kr mål salt
1/2 ts timian Dette kan byttes med krydder du liker, karve, muskat o.l
3 egg
50 g smør

Bland det tørre , ha i eggene og så det smeltede smøret
Hell røren ut på bakepapir og og dra den utover med en slikkepott så tynt du kan
Stek midt i ovnen ved 175 g i 15-20 min. Følg med og ta de ut når de er lysebrune. Del opp med pizzahjul i passe størrelse med en gang, og avkjøl på rist

Jeg fikk 16 kjeks ut av denne røren med 10 g karber for hele. Det vil variere med hvilken "meltype" man bruker


#7

Veggpryd sa for siden:

He he. Virtual Wine - ja, takk! :D

I denne oppskriften har jeg alt - bortsett fra psyllumfrø. Jeg får bare prøve. Blir sikkert spiselige uansett. :)


#8

Adriane sa for siden:

Jeg har prøvd uten psyllum, og de bøyde seg. Men da strøk jeg ut "deigen" slik at den dekket hele stekebrettet. Jeg ville ha de tynne og sprø. Mulig det går greit om de får være tykkere.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.