Glutenfri fiberblanding. Dette er vannoppløselige fiber fra en plante som heter Psyllium Husk. Brukes til baking for å gjøre deigen fyldigere, mer fiberrikt og holdbart.
Bruksområde.
Brukes i gjærdeig for grovere brød. Bra for tarmene
He, he. Skulle gjerne sendt deg en 3 liter over nettet. Var i Sverige i går.:D
Men denne kjeksoppskriften synes jeg er hakket bedre:
90 g sesamfrø
50 g bakemix, proteinpulver, bakepro eller det man har
10 g psyllumfrø
1 kr mål salt
1/2 ts timian Dette kan byttes med krydder du liker, karve, muskat o.l
3 egg
50 g smør
Bland det tørre , ha i eggene og så det smeltede smøret
Hell røren ut på bakepapir og og dra den utover med en slikkepott så tynt du kan
Stek midt i ovnen ved 175 g i 15-20 min. Følg med og ta de ut når de er lysebrune. Del opp med pizzahjul i passe størrelse med en gang, og avkjøl på rist
Jeg fikk 16 kjeks ut av denne røren med 10 g karber for hele. Det vil variere med hvilken "meltype" man bruker
Jeg har prøvd uten psyllum, og de bøyde seg. Men da strøk jeg ut "deigen" slik at den dekket hele stekebrettet. Jeg ville ha de tynne og sprø. Mulig det går greit om de får være tykkere.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.