Jeg bestemte meg for å lage en tråd om dette - kanskje kan jeg bidra til å hjelpe noen med mine erfaringer, eller kanskje noen har erfaringer å dele med meg?
Jeg begynte på testdietten i dag, som innbefatter at jeg
holder meg unna alt som trigger candidasoppens vekst, i 2 uker, og gjeninnfører triggerne én etter én for å se om jeg reagerer.
Håper virkelig at bieffekten av å bli frisk er en lille smule vektnedgang :rolleyes:
Spiser som følger (de som ikke lever lavkarbo kan spise pasta, potet, popcorn osv, men det utgår jo for meg :)):
Ja til
kylling
fisk
kjøtt
skalldyr
linser
bønner
rugknekkebrød (de uten gjær)
alle grønnsaker som vokser over jorden (uten om sopp, åff kårs)
smør
olje
vann
farris
urte-te, frukt-te
valnøtter, hasselnøtter
smøreoster (feks snøfrisk)
Nei til
meieriprodukter
eddik
balsamico
røkt mat (som bacon, røkelaks)
buljong
sopp
soyasaus
ketchup
sennep
restemat
soyaprodukter
tilsetningsstoffer
sukker, fruktose, søtstoffer
te
kaffe
alkohol
mandler, peanøtter
Mine erfaringer så langt er at jeg tok en
allergitest hos Dr. Heiko Santelmann, etter at jeg fikk høy score på et spørreskjema om candida-allergi.
Fikk sprøytet inn ren candidasopp i venstre arm. Skal rapportere til legen om utviklingen, skriver ned foreløpig ned her.
Utviklingen har vært som følger:
Dag 1: som et lite myggstikk
Dag 3: Firdobbelt så stort, rødt, kløende, hovent
Uke 2: Flatt, rødt, stort, flassende
Testdiett, dag 1: Frokost: 1 avocado m skinke, salt og pepper
1 skje cocosa Mellom: Frukt-te Lunch: 2 knekkebrød (ryvita, laget av kun rug og salt) med smøreost Mellom: En neve hasselnøtter, 2 ts tahini Middag: Kyllingfilet med brokkoli- og blomkålmos, stekte tomater Mellom: Frukt-te Kvelds: Grillkylling (uten skinn), paprika og agurk
Bare et lite spørsmål: Hvis man skal holde seg unna meieriprodukter, hvorfor er det da greit med smøreost. Ser du har skrevet snøfrisk som eksempel, men er det fordi det er en geitost? Eller er det greit med smøreoster laget av kumelk også?
Vet at det har noe med skorpe og soppdannelse å gjøre - på vanlig hvitost er det skorpe... men vet ikke noe mer enn dette.
Glemte å spørre om det hos legen, skal se om jeg klarer å finne ut av det!
Slik som det står på matskjemaet mitt så er alle smøreoster ok :ja:
Dag 2: Frokost: Eggerøre med tomat, 1 skje cocosa Mellom: Frukt-te Lunch: Avocado med skinke og hjemmelaget majo Mellom: Hasselnøtter og tahini Middag:Biffstrimler med baba ganoush og brokkoli Mellom:Frukt-te og farris Kvelds:Grillkylling med paprika og agurk
Dag 3: Frokost: Avocado, hjemmelaget majo, grillkylling (uten skinn).
Frukt-te, 1 skje cocosa Lunch: 3 Ryvita med Snøfrisk, agurk, paprika Mellom:Hasselnøtter og tahini, frukt-te Middag:Indisk kylling med linsestuing og salat Mellom:Te (urte-te) Kvelds:To speilegg med hjemmelaget majo, cherrytomater og agurk
Dag 4: Frokost: 3 Ryvita med leverpostei, snørfrisk og kalkunpålegg
Frukt-te Mellom: 1 klementin, en neve hasselnøtter Lunch:Avocado med hjemmelaget majo og skinke. 2 kopper rooibos. Mellom: 2 skinkebiter Middag: Laksefilét i kokosmelk, bakt i ovnen med grønnsaker Mellom: Selleri med tahini Kvelds:Hjemmelaget burger med cherrytomater, salat og stekt løk
Dag 5: Frokost: 2 kokte egg, kalkunskinke, cherrytomater, agurk. 1 skje cocosa. Peppermynte-te Mellom: Selleri med tahini Lunch: Rugbrød med leverpostei, paprika og agurk Middag:Chicken tikka med linsestuing og salat Mellom:Noen gresskarfrø og valnøtter Kvelds: Avocado med smøreost
Ellers flere kopper med peppermynte-te og kamille-te
Dag 6: Frokost: Eggerøre, cherrytomater, agurk. 1 skje cocosa, 1 kopp peppermynte-te Mellom: 1 klementin, noen valnøtter Lunch: 1 skive rugbrød m leverpostei, paprika Middag: Dampet torsk med ertestuing, brokkoli og eggesmør - fikk kun i meg noen få biter Mellom: Spiste 2 Ryvita med smør og 1 klementin for å komme meg ut av ketosen Kvelds: Ytterligere 2 Ryvita, med leverpostei og Snøfrisk, for å bli kvitt de verste ketosesymptomene
Dag 7: Frokost: 3 Ryvita med skinke, leverpostei, Snøfrisk. 1 skje cocosa. 1 kopp peppermynte-te. Mellom: Kamille-te, 1 klementin, en neve hasselnøtter Lunch: Avocado, grillkylling og hjemmelaget majo Middag: Kyllingfilét i ovnen med gjærfri grønnsaksbuljong, squash, løk og paprika Mellom: Et par skjeer tahini Kvelds: Eggerøre med tomater til
Ellers: Farris
Ost med skorpe har histamin, fordi den er lagret. Mange som "har" candida, har faktisk ikke candida, men allergier mot ulike kjemikalier i mat (f. eks. salisylsyre i tomater og histamin i vin/lagret ost). Her skrives det litt om det.
Skjemaet her minner mye om Failsafe-dietten, som anbefales folk med matvareallergier. Det er utrolig bra hvis noe slikt fungerer (mot ekte candida!), men det kan det også være matvareallergier. Candida blusser gjerne opp igjen. Det gjør ikke matvareallergier, så lenge du holder deg i skinnet.
Er veldig spent på prosessen videre, særlig når jeg skal begynne å innføre ulike matvarer igjen. Håper da virkelig ikke at jeg er allergisk mot vin og ost :eek:
Jeg gikk på candidakur for mange år siden, jeg fikk lov å spise fetaost av geit, men seff ikke brunost siden det er sukker i den.Kumelk reagerte jeg så kraftig på, og selv idag over ti år etter er jeg forsiktig med melk. Men takler oster, fløte og surmelk + yoghurt ok.
Jeg merket bedring iløpet av kort tid, men gikk vel ca 6 mnd. i strekk før jeg turde prøve ting igjen.. Forste uken var forøvrig forferdelig husker jeg.. Så stå på blir bedre ;-)
Dag 8 Frokost: 3 knekkebrød med leverpostei, cherrytomater, paprika. 1 kopp peppermynte-te. Lunch: Eggerøre, cherrytomater, agurk. 1 skje cocosa Mellom: 1 eple, en neve valnøtter Middag: Karbonadedeig i hjemmelaget tomatsaus med løk, squash, paprika Mellom:1 appelsin, 1/2 rugbrødskive med smøreost Kvelds: Grillkylling med agurk og cherrytomater
Dag 9 Frokost: 3 Ryvita med smøreost, agurk. 1 skje cocosa. Lakris-te Mellom: 1 eple, en neve valnøtter Lunch: Eggerøre med agurk Middag: Entrecote med baba ganoush og stekt løk Mellom:Rugbrødskive med smøreost, valnøtter, appelsin. Kvelds: Skinkeruller med rekeost, cherrytomater Ellers: Urte-te, frukt-te, farris, masse masse vann, som vanlig
Dag 10 Frokost: 3 Ryvita med leverpostei. Paprika og agurk. Lakrisrot-te. 1 skje cocosa Mellom: Eple, valnøtter Lunch:Grillkylling og avocado Mellom:Appelsin, valnøtter Middag:Speilegg og cherrytomater Kvelds:Skinkeruller med rekeost, cherrytomater
Ellers: Frukt-te, urte-te og lakris-te i lange baner
Dag 11 Frokost: 3 ryvita med skinke og leverpostei. Cherrytomater. 1 skje cocosa. Lakris-te. Mellom: 1 eple, valnøtter. Lunch: Grillkylling, avocado, paprika. Middag: Speilegg, cherrytomater, agurk. Mellom: Noen hasselnøtter Kvelds: Rugbrødskive med smøreost, cherrytomater Ellers: Frukt-te, lakris-te, vann vann vann!
Dag 12 Frokost: 3 ryvita med skinke og leverpostei, cherrytomater. 1 skje cocosa. Lakris-te. Lunch: 2 ryvita med roastbeef, cherrytomater, eplebiter, paprika, valnøtter, hasselnøtter, 1 kokt egg Mellom:Valnøtter og hasselnøtter Mellom: Appelsin, skinke Middag: Wok med svinekjøtt og grønnsaker Kvelds: Skinke med rekeost, cherrytomater Ellers: Te og vann vann vann!
Dag 13 Frokost: 3 ryvita med leverpostei, skinke. Cherrytomater, lakris-te, cocosa. Mellom: 3-4 valnøtter Lunch: 2 ryvita med meierismør, eggerøre, paprika, grønn te, eple (var på besøk så ble litt lite proteiner...) Mellom: Appelsin og en neve valnøtter
Middag: Chicken tikka med linsemos og salat Kvelds: Avocado med smøreost
Begynner med gjeninnføring av matvarer i dag, først ut er eddik
Dag 14 Frokost: 2 kokte egg, 1 ryvita med smør. Cherrytomater, cocosa, lakris-te. Mellom: 1 eple, valnøtter Lunch: 2 egg, 1 ryvita, cherrytomater Middag: Entrecote med stekt løk og brokkoli Mellom: Paprika med smøreost Kvelds: Speilegg, agurk og cherrytomater
Reaksjon på innførte matvarer (eddik): Ingen
Dag 15 Frokost: Kokt egg, avocado, smøreost. Lakris-te, cocosa. Lunch: Rugbrødskive med ost, paprika Mellom: 1 eple, valnøtter Middag: Kyllingfilét med blomkålmos Kvelds: Glemte å føre opp…
Matvare som skal innføres i dag: Skorpefri hvitost
Dag 16 Frokost: Avocado, 2 kokte egg. Cocosa. Lakris-te. Mellom: Eple, valnøtter Lunch: Rugbrødskive med smøreost, paprika, cherrytomater. Middag: Ovnsbakt laks med rømme og sitron, brokkoli Mellom: Kakao laget av melk, stevia, kakaopulver, kardemomme og kanel Kvelds: Glemte kveldsen...
Reaksjon på innførte matvare (hvitost): Ingen? Litt vondt i magen et par ganger i natt, mulig det var derfor? Innført matvare i dag: En dæsj rømme og 2 dl melk
Dag 17 Frokost: 2 kokte egg, 1 Ryvita med smør, cherrytomater. Cocosa, lakris-te. Mellom: 1 eple, valnøtter Lunch: Rugbrødskive med smøreost, cherrytomater Middag: Kyllingfilét med guacamole, stekt paprika og løk Mellom: Kakao laget av kokosmelk (fra kartong), vann, stevia og kakaopulver Kvelds: 1/4 karbonade (hjemmelaget), 1/4 agurk
Reaksjon på innførte matvarer (melk og rømme): Ingen? Litt magesmerter i natt, men vanskelig å si om et er "vanlige" smerter eller en reaksjon. I så fall veeeldig mild reaksjon.
Godt å høre at du ble bedre, og at du tåler litt melkeprodukter!
Det går egentlig veldig fint med meg, det er jo ikke så annerledes enn en vanlig lavkarbodiett egentlig, men jeg savner enkelte vanlige lavkarboting som reker i lake, røyket laks, balsamico, en dæsj fløte i teen... Ellers går det som en drøm!
Pusher denne tråden opp igjen, og håper noen kan være aktive med meg her. Jeg blir nok nødt for å endre kosthold pga gjentatte problemer med sopp i underliv, luftproblemer, sopp rundt nese og munn, hodepine, tretthet osvosv.. lista er lang. Je vil bli frisk og håper candida diett kan hjelpe me. Noen flere med erfaring på dette?:p
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.