< Tilbake til oversikten

Slankekjøttkaker. Blir det nok fett?

#1

Øystein sa for siden:

Hei!
Har ca 2,5 kg medisterdeg som må steks og fryses innen i morgen.

Ser at mange blander 2 deler medisterdeg og 1 del kjøttdeig til disse slankekjøttkakene, men blir det fett nok?

I følge matvaretabellen er det 15,5 g fett i medisterdeg og 13,2 i kjøttdeig.

Lurer på om jeg skal tilsette litt kvernet sideflesk eller oksetalg?

Hadde vært veldig greit å finne ut av dette før deigen har gått ut på dato :rolleyes:


#2

Tone-G sa for siden:

Det er da masse fett i kjøttdeig også.. Så jeg tror nok du får i deg nok fett:)


#3

danish sa for siden:

Det skader ikke, men magre kjøttkaker vil uansett trekke til seg smør under steking. Bare bruk mye smør, så er du sikret.


#4

Øystein sa for siden:

Takk for svar!

Da blir det noen timer foran komfyren i morgen :)


#5

Fungus sa for siden:

I de kjøttkakene som jeg lager, så blander jeg inn bacon også. Bruker en foodprocessor, med knivblad på, og moser baconbitene til de er omtrent deig. Også kapper jeg opp Cheddar ost i småbiter og tilsetter deigen også.
For syns skyld, så putter jeg nedi en kvarting med grønn paprika.


#6

fettoter`n sa for siden:

Hei. jeg er ny på forumet og har gått på skaldemans i snart 4 uker... ned 7,5 kg... fornøyd så langt..
Når det gjelder kjøttkaker, maler jeg svinekoteletter sammen med geite/fårekjøtt(jeg har egne geiter og sauer):) Tilsetter så eggeplommer og krydder samt fløte og steiker kjøttkaker... kjempegode og feite...
En kjøttkvern er et godt redskap....Snart får vi høns på gården også og da blir det egne egg:D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.