< Tilbake til oversikten

Mammas sjokolademousse

#1

Ida sa for siden:

Fantastisk, og mektig dessert!

3 stk (135g) sukkerfri Anthon Berg sjokolade
1 ss delfiafett (kan bruke smør)
3 eggeplommer
1 ss kaffepulver (instant)
1 ss konjakk/rom
3 stivpiskede eggehviter

Smelt sjokolade forsiktig sammen med delfiafett og rør inn eggeplommene slik det tykner. (pass på at sjokoladen ikke er for varm)
Ha kaffe og konjakk/rom i en bolle og bland inn sjokolademassen.
Ta et 1/4 av de stivpiskede eggehvitene og bland godt med sjokolademassen, slik den blir mer flytende. Deretter vender du forsiktig inn resten av eggehvitene.
Fordel i serveringslass. Jeg fikk 5 porsjoner av denne røra. Sett i kjøleskapet. Vet ikke hvor mange timer, vi bruker å la den stå til neste dag.

Jeg har ikke regnet på karbo-innholdet, men det e rimelig lite fordelt på fem..


#2

Lines sa for siden:

Ååå, denne vil jeg prøve!Høres fantastisk ut!
Hva slags kaffepulver er brukt?(Drikker ikke særlig kaffe)og er det viktig for smaken?



#4

Ida sa for siden:

Jeg brukte Nescafés Brasero. Den er ganske mørk. Du kan bruke mer eller mindre alt etter hvor godt du liker kaffesmak. Har du ikke i hus, så bare lager du en skvett med sterk kaffe, eller espresso, det går fint, men den blir ikke like "fast" i konsistensen.

Jeg liker den med sterk kaffe- og konjakk-smak, så har gjerne litt ekstra oppi av det ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.