Jeg har kjøpt denne lille boken, helt ny utgave med forord av Celina Midelfart.
Side 50, Marsipanbrød med sjokoladetrekk: Netto KH 5,5 (!!!!)
Side 58, Ris, upolert, naturris, langkornet, kokt: Netto KH 0 (???)
Skjønner at her har trykkleifene vært på ferde, for det er jo ekstremt. Men da lurer jeg på om jeg kan stole på de andre tallene i boken? Det er jo lett å bomme på frukt eller bær, hvis det er trykkfeil på KH innholdet. Jeg setter meg ikke ned og gumler marsipanbrød uansett hva det står i boken, men med frukt vil jeg ikke mistenke at det er trykkfeil.
:confused:
Garantert feil. Marsipanbrødet har 5.5 gr kostfiber, men hele 44.2 netto karbohydrater pr 100 gram (da er kostfiber trukket fra !) Kilde: Matvaretabellen (statens næringsmiddeltilsyn).
Hastearbeid fra Celina dette tydligvis. Godt du oppdaget det !! :o
Jeg bruker alltid Matvare tabellen fra Statens Næringsmiddeltilsyn/Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Institutt for ernæringsforskning UiO. Den siste utgaven jeg har er fra 2001 og kostet kr 110 da jeg kjøpte den i fjor. Kjøpte den fordi det var så mye anderledes på Atkins sin liste i forhold til norske matvarer !
Godt du har øynene åpne og ikke tar alt for god fisk !!
Nille: "Jeg bruker alltid Matvare tabellen fra Statens Næringsmiddeltilsyn/Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Institutt for ernæringsforskning UiO. Den siste utgaven jeg har er fra 2001 og kostet kr 110 da jeg kjøpte den i fjor. Kjøpte den fordi det var så mye anderledes på Atkins sin liste i forhold til norske matvarer !"
Grrr. Skulle kjøpt denne isteden for Atkins karbo-teller. :(
På Atkins skal man telle NETTO KARBOHYDRATER. Dvs. Total karbo minus fiber er lik netto karbohydrater.
[font=Verdana][/font]
MEN - husk at på europeiske innholdsfortegnelser/næringsinnhold ER FIBER ALLEREDE TRUKKET FRA. Det er EØS standard. Det er altså netto karber som står på pakka/boksen/næringsinnholdet. Hvis du skal ha brutto karber må du legge sammen fiber og karber. I Matvaretabellen står det klart at det er netto karber fratrukket fiber.
[font=Verdana][/font]
På amerikanske innholdsfortegnelser står brutto karber og på de må man trekke fra fiber for å få netto karber.
[font=Verdana][/font]
Det er jo ganske innlysende at det er feil med 5,5 netto karber for et Marsipanbrød med sjokolade da. OG at det er 0 karber i ris !! Men dessverre er det andre ting som ikke er så innlysende.
[font=Verdana][/font]
Altså er den norske karbotellern til Atkins IKKE å stole på. Trist men leitt !! :o
[color=#ff0000][/color]
Sender en mail til forlaget jeg..... (akkurat som om DET hjelper !!)
[font=Verdana][/font]
[font=Verdana][/font]
[font=Verdana][/font]
Det ante meg at det var noe muffins her ja. For jeg kikket så vidt i den og på kokkosmelk så jeg (hvis jeg ikke blingset da...) at det sto noe uhorvelig mengde med karbohydrater. Imidlertid har jeg fått flere steder kokkosmelk på boks med 4 karboser prl 100 g og ikke flere titalls som jeg mener det sto i tabellen. Synd at noen skal trykke slik makkverk og villede mennesker. Meningen var sikkert god, men resultatet er jo hårreisende!!!
Ventet ikke svar heller, det hadde jo betydd at de hadde måttet trekke tilbake opplaget og tapt penger. Vi betyr da ikke noe for dem - vi er bare kunder. Men takk for at du minnet meg på det. Lurer på om jeg skal finne Celina's mailadresse jeg !!;)
Veldig bra skrevet,Nille.Jeg holdt på å kjøpe denne selv,og en annen bok,men heldigvis drøyde jeg den.Celinas ansikt på forordet bydde meg ikke akkurat til å kjøpe den.Syntes det ble litt feil,liksom:o
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.