Har gått på lavkarbo i ett år nå og lurer rett og slett på om man blir mindre syk av det?? Her på jobb er folk i gang med 3. eller 4, runde med å være skikkelig "sylta" - bare i høst, men det ser rett og slett ikke ut til å bite på meg lenger... Utrolig bra må jeg si, (selvom jeg gjerne skulle vært hjemme en dag med god samvittighet...) Hva opplever dere andre lavkarboguruer? Og så til det store spørsmålet: hvis det er sånn at man blir mindre syk av lavkarbo... hvorfor det??
Er nok mange som opplever å bli mindre syk på lavkarbo ja.
Et kosthold med lite karbohydrater og mye fett styrker immunforsvaret, og man blir dermed ikke så utsatt for infeksjoner o.l.
syk 1 omgang ila 12 måneder. det var en helg med tøffe lange konkurranser i skogen så da er det ofte at man kan være utsatt. Så det "teller" liksom ikke. Blir angrepet kjenner jeg jo, men så bare kutter jeg karbo helt og spiser litt ekstra cocosa og tran så forsvinner symptomer ila en dag.
Og folk rundt har hals, øre, bihule, øye, mage, tarm, blære -betennelser...
Ja, er det ikke rart! Kjenner også at det "er no på vei", men så gir det seg før det bryter skikkelig ut... Men hva er det med karbo som er så dumt for immunforsvaret da?
Det kommer jo litt an på hvilke karber man snakker om, men et høykarbo-kosthold er generelt ikke så bra for oss (mener jeg) fordi vi ikke er genetisk tilpasset det, og dermed er det ikke det beste for kroppen vår. Det går nok utover immunforsvaret, selv om noen alltids har bedre immunforsvar enn andre uavhengig av hva de spiser.
Virus og bakterier trenger mat de også og det de spiser er karbohydrater. Dersom du ikke spiser karohydrater får ikke virus og bakterier særlig gode vekstforhold og kroppen kan bekjempe dem raskere. :D
jepp, og blodsukkertopper stresser immunforsvaret såpass at det blir litt dobbel effekt. De som drikker brus og spiser honning, kjeks, saft, etc gjør det bare vondt værre ved sykdom. Det beste tipset er altså å gå til lavkarb eller kutte karbo helt.
Tenk hva sykehus gjør om man blir skikkelig dårlig og ikke klarer å innta føde...setter pasienter på intravenøst, altså en glucoseløsning...da vokser det meste av det som ikke bør vokse i kroppen vettu..
Litt honning er ikke så slemt. Små doser fruktose senker blodsukkerstigningen (men insulin-nivået er likt). Vi vet at blodsukkertopper stresser, men jeg tror ikke det alene er årsaken. Lavkarbo-folk spiser mindre flerumettet fett, mer mettet fett, mer kolesterol og ofte litt mer protein.
Tran "fungerer" imot sykdom i den forstand at det undertrykker immunforsvaret. Det finnes bedre alternativ. Aspirin hemmer (såvidt jeg vet) full nedbrytning av arakidonsyre (Omega-3 forskyver arakidonsyre, forresten). Kaffe hemmer også arakidonsyre-metabolisme. Aspirin-tabletter er ofte tilsatt litt koffein, ca. 30 milligram.
jeg har iallefall god kontroll på forkjølelser med å kutte karbo og bruke tran/cocosa. Virker på meg som slimhinnene (svelg, nese) fort reagerer negativt (innen 2-3 timer) etter inntak av noe kjapp karbo. Det virker som om det skjer både direkte og indirekte.
Jeg la om til lavkarbo og bedre mat tidlig november 2007. 3 uker senere ble jeg syk med 2 feberperioder med 1 dags pause på 5-6 timer og meget rask frisk-syk-frisk. Slik hadde aldri immunforsvaret reagert.
Deretter var jeg frisk i 9 mnd for så å få 1 uke forskjøelse med litt feber, men aldri har jeg hatt så mye energi mens jeg har vært syk. Ingen sykdom etter.
Men jeg ser ut til å reagere veldig negativt på karbs og spess brød og fiber (som danish snakker om). Så det blir mindre og mindre av det. Blir det nok av proteiner og fett sammen med karbs så går det fint, så sant det ikke er korn.
Utbredt misforståelse!
Vi henger opp Ringer- acetat som er en elektrolytt- væske. Inneholder ikke noe glukose. Det er kun ved langvarig faste at det henges opp glukose og da først etter grundig overveielse fra behandlende lege!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.