< Tilbake til oversikten

Brød med ost i - smaker kjempegodt!

#1

Anna Mary sa for siden:

Brød med ost - supergodt :p
(“uten” karbohydrater)

       <strong><u>1) Bland sammen i kjøkkenmaskin eller med stavmixer</u>: </strong><em>
 
           </em>      1 beger Cottage cheese

5 store egg
Ca ½ dl olje (oliven el. raps)
1 kopp revet Jarlsbergost

2) Bland sammen i egen bolle:
3 ts bakepulver
5 ts Sukrin
2 ts salt
2 ts Fiberhusk
2 ts Johannesbrødkjernemel
60 gr Kruskakli
4-5 ss TORO Glutenfri grov melblanding
2-3 ss linfrø
2-3 ss sesamfrø

3) Ha melblandinga opp i det våte og bland lett sammen i kjøkkenmaskin


NB! La røra/deigen stå i 10-15 min. Deretter has røra opp i bakepapirkledd brødform (1 ½ liters). Press ned og glatt ut røra i forma.

Steikeprosessen:

  1.  Stekes på nederste rille på 180 gr C i 25 min
    
  2.  Skru ned varmen til 150 gr C og stek videre i 40 min
    
  3.  Ta brødet ut av formen/bakepapiret, skru opp ovnen til 180 gr C og stek videre på rist i 15-20 min.
    
  4.  Avkjøl på rist.
    

Oppbevares innpakket i matpapir.


#2

senorita sa for siden:

TORO Glutenfri grov melblanding har jo en del karber da? men utgjør kanskje ikke så mye i dette brødet.. hvor mange karber har det da?


#3

marjusen sa for siden:

toros glutenfrie grovblanding har 45 kh pr 100 gram. 1 ss = ca 8 gram.

tilsvarer da ca 18 kh i hele røra.

Regna på det og kom fram til ca 40 kh i hele røra her.
Klarer man å få 20 skiver er det 2 pr stk


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.