Er inne i en god driv nå, har ikke lyst til å sprekke så voldsomt. Tror egentlig at jeg kommer til å gjøre det skikkelig når jeg først gjør det. Har ikke den store evnen til å klare å begrense meg
Er en tråd her inne på forumet om hva folk skal, men kan jo svare for meg selv en gang til :)
Skal ha pause fra 20.desember og frem til 4.januar ca. MEN ikkje ta helt av, spise klementiner og litt av det eg har lyst på, prøve å holde vekta blir igrunn litt av målet :)
Skal spise ketolysemat og lage kaker som man kan spise. Og hvis man må spisemye karbs så kan man bare ta phase 2 karboblokker før man spiser. Så det har jeg tenkt å gjøre. ikke noe utskeielse her nei. Når det går så bra som nå, så klarer man nok jula også.
Grunnen til at eg tar pause i jula, altså pause med måtehold, er at eg har lyst å spise endel frukt og at eg har gått på kuren en stund og da er det litt godt med sånne pauser innimellom. Har fremdeles en lang vei å gå, så etter jul så er det bånn sug frem til 27.juni, da skal broren min gifte seg og DEN dagen skal eg feire med alt som er på bordet pg forhåpentligvis 35-40 kg lettere enn ved start...
Jeg kommer til å gjøre som i fjor; spise rein mat,(kanskje en potet til julemiddagen) holde meg mest mulig unna kaker og godis. Kanskje smake på en mandarin eller to.
Det viktigste er at man ikke tar helt av, men at man nyter :ja:
For lavkarbo er en livsstil og da må man lære seg å velge litt med omhu, mener jeg. Spise mest av lovlige ting, og begrenset av mindre lovlige ting :ja:
Hei
Cluet er å bestemme seg for en pause - jo kortere jo bedre- og så ikke å ta helt av. Bare smake ekstra godt på det lille ekstra man tar av godsakene.
God jul.
Torkil :)
Det er en såkalt karbo blokker, der hvis man spiser mye mat med mye karbohydrater, stivelse, kan man ta blokker før måltidet og da opptar kroppen ikke disse karbohydratene/stivelsen. SÅ det er lurt å ta de hvis man ville skjeie ut.Dda er man fortsatt i ketolyse.:) Disse er billigst på rema 1000, koster her bare 129 kr for 96 tabletter i. Det står forklart på pakken hvordan det fungerer og hvordan man skal gjøre det. Tre piller fem minutt før et karborikt måltid. Å det fungerer, det kan jeg skrive opp på. Har ikke prøvd de phase 2 som er å få på helsekost butikker, regner med at de er dyrere der så. Lykke til.
Jo man går ned selv om man spise et måltid med litt ekstra karbohydrater, så lenge man tar karbo blokker før måltidet. Men dette er jo ikke jeg gjør hver dag, er jo mest hvis det er noen famile middager der det ikke er laget spesielt for ketolyse mat og da går det ann å spise litt av den vanlige maten som vi på ketolyse egentlig ikke skal ha. Eller vil skjeie litt ut.
Jeg tar en liten pause, men som flere så er det for å kunne nyte en mandarin og kanskje et kakestykke, ikke for å ta helt av! Jeg er inne i en god stim for tiden, så jeg vil ikke ødelegge det jeg har klart så langt!
Over jul er det tilbake på ketolyse, og fortsette frem til påske i 1. omgang, da blir det ca 3 mnd intervaller. Klarer jeg 10 kg til dag også er jeg knallfornøyd!
For orden skyld gjør jeg oppmerksom på at vi IKKE anbefaler såkalte "karboblokkere" her inne, og setter stor pris på om medlemmen ikke gjør det heller. Admin.
Det finnes ingen vidunderpille som gjør at man kan spise det man vil uten å legge på seg. Hadde det vært en slik, hadde det ikke vært noen overvektige personer, og en eller annen ville vært veldig veldig rik :)
Karboblokkere er noe som muligens, og da presiserer jeg muligens, kan hjelpe de som går på en høykarbo diett hele tiden. Spiser man lavkarbo viser erfaring at svært få oppnår noen som helst virkning. Det er ikke slik at man svelger en pille og vips så reagerer kroppen momentant og blokker all karbo. Spiser man lavkarbo fra før er det bortkastede penger. Og dessuten virker de ikke så fort (uansett hva reklamen sier). Denne diskusjonen har vi hatt her inne hver jul i mange år ! :rolleyes:
Men for all del, om man tror på dem har de vel en viss "placebo virkning".
Folk velger selv hva en vil gjøre og bruke pengene på, men vi anbefaler det altså IKKE !
De fleste tenker nok at "vi må jo kose oss i jula". Og det skal man. Man det er ikke nødvendig å stappe i trynet hele jula for å kose seg. For mange betyr det dessverre starten på en ny periode med vektoppgang, fordi man sklir såpass utpå at det er umulig å hente seg inn igjen. For enkelte skal det faktisk ikke mer enn en kakestykke til ! For andre betyr julessisinga at det vekttapet man har strevd for de to siste månedene forsvinner i løpet av ei uke....
Vanlig julemat er naturlig lavkarbo, det er kakene og godteriet som er problemet. Ta gjerne for dere av julegodtene/kakene, men ikke gå helt bananas da ! Ta litt om gangen, så slipper dere å gi kroppen karbosjokk med påfølgende svimmelhet, kvalme, hodepine og bondeanger ! :)
Denne kuren er den beste kuren jeg noen gang har prøvd - og da er det synd å ødlegge den i julen. Og det er jo heller slett ikke nødvendig!
Nesten all middag i jula er jo tillatt - og ikke bare tillatt, men også anbefalt! Og tenker man litt nytt på tilbehør - ja så merker man ikke noe av det.
Jeg skal eksempelvis ha følgende til middag:
Pinnekjøtt på julaften - med litt kålrabistappe (det blir min utskeielse) blandet med sellerirot og smør. Hiestad tyttebærsyltetøy. Multekrem til dessert, søtet med splenda.
Ribbe og ketolyse julepølse (alternativt Finnsbråten sin - med glutenfri og mere kjøtt 5 karb pr. 100 g) - som tilbehør steker jeg litt løk sammen med rosenkål - så bruker jeg litt Heistad tyttebærsyltetøy --> dette erstatter surkål
Lutefisk med erterstuingserstatning (se boka) og usøtet sennep og masse bacon
Hvete med Sandefjordmør og grønnsaker
Som frokostbuffet kommer jeg til å sette fram:
Lavkarbobrød - lollypopp eller nabobrød
Sursild og rømmesild lagd med splenda
Hjemmelaget kjøttrull og sylte
Sennepsmarinert juleskinke (backon-svor i stedet for brød til garnytyr)
Rekesalat - håndpellede reker i majones
Usøtet sylteagurk
Laks (røket, gravet) med sauser og eggerøre
Majones, augurk, tomat og paprika
Som kveldskos og snacks tenker jeg å sette fram:
Ristede mandler fra Polly
Fleskesvor eller bakon krisp
Sjokolade med maltitol
Sukkerfri marsipan som jeg dypper i mørk sjokolade
Ostesancks - ost stekt i ovn
Og drikke både til kos og mat: Vin.....og kanske litt lite-øl og dram
Og til kaffen serverer jeg kransekake søtet med splenda - og kanskje en cognac til slik utpå kvelden....
Hvem i all verden er det som har sagt at det er vanskelig å slanke seg selv om det er jul??:):) Ikke vanskelig spør dere meg...
I fare for å få flere her inne på nakken......
Og dersom en stiller seg spørsmålet om hvorfor man i utganspunktet må slanke seg og hvorfor en er overvektig - er det ikke nettopp fordi en alltid har lett etter unnskyldninger for å kunne "kose" seg litt ekstra, unnskyldner for å kunne bryte kuren.
Og sett i lys av at Torkil også sier at ketolysekuren ikke er en kur du kan "jukse" på - ja, så er valget klart for min del!
Det finnes så mye mat som kan nytes i julen - nytes sammen med alt det andre som gjør julen til jul! Familie, venner eller bare rett og slett slappe av nyte freden og roen, ut i frisk luft - ut i snøen for de som har det :)
Ikke la alt man ikke kan spise styre - men det en kan spise.....
Alt er opp til en selv - klag ikke over kilo som kommer på i jula dersom man hopper av bevisst, det er faktisk en bivirkning - og da er det et bevisst valg.
Jeg velger å holde kuren - ikke nødvendigvis for å ta av i julen - men holde vekten og slippe å starte på nytt etterpå:)
Lykke til alle mine venner - og ha god og fornuftig jul!!
Jeg som aldri har likt ribbe og medisterpølser gleder meg som en unge til å kaste meg over julematen i år, faktisk :D
Og, et tips, om du vil spise f.eks mandarin, spis det før et fettrikt måltid, det vil dempe blodsukkerstigninga.
Og for oss rakfiskelskere; Kjøp papa dums (linseflatbrød) i stedet for vanlig flatbrød, spennende smak, enn ikke for framtredende, og veldig langsomme karbohydrater.
Tja, tillatt og tillatt. Det er i alle fall langt bedre enn vanlig flatbrød av hvete. Erteflatbrød finnes også, men usikker på om det er mel i dem eller ikke. Linser har en del karbo, men er temmelig langsomt, om man ser på GI eller GB. Og de veier, som flatbrød flest, omtrent ingenting.
Jeg tror ikke det kan skade noe særlig. Pass på å pøs på med smør på flatbrødet, og rakfisk, løk og rømme ellers, så går det nok ganske smertefritt.
Du får kjøpt papa dums i velassorterte butikker, tror både Ica og Meny har, men du finner det garantert i innvandrerbutikker, særlig om de fører indisk.
Supert innlegg LilleMor! Har hatt lyst å skrive dette på denne tråden jeg også, men ikke fått formulert det så godt som du.
Jeg har nå gått 4 mnd på ketolysekuren og kan ikke tenke meg å slutte. Jeg synes det er litt skremmende når jeg leser at man bør ta en pause etter 6 mnd.
Jeg koser meg nå skakk med alt jeg ikke har kunnet spise på lavkaloridietter før: ferdiggrillet kylling med skinn, fløte, rømme, ost, svinekoteletter, rødvin m.m. Lager masse deilig mat fra oppskriftene her på forumet og savner ikke den maten jeg ikke kan spise.
Huden min har ingen tendenser til urenhet, håret mitt har blitt fyldigere, jeg trenger ikke blodtrykksmedisin lenger og ja, jeg har tatt av ca. 12 kg:D
På julaften skal jeg spise ribbe og pinnekjøtt med blomkålstappe. Kanskje jeg tar en skje med rødkål. Dessert blir sjokolademousse av pisket fløte og sukkerfri sjokolade.
Jeg har vært ute av ketose 2 ganger siden august, og den hodepinen jeg fikk da unner jeg ingen.
Ønsker alle en god jul uansett hva man velger å spise:)
Jeg signerer også Lillemor, det var utrolig bra skrevet.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.