< Tilbake til oversikten

Fett (igjen)

#1

Confused sa for siden:

Jeg har stillt noen sporsmaal om fett tidligere, men her er noen flere :p
Det er "behandlingen" av fett jeg er litt usikker paa. Spesiellt ved steking. Hva er "reglene" for at fettet ikke skal transformere seg til transfett? Ogsaa et ganske gennerelt sporsmaal: Hvilken type fett egner seg best til hva? (og hvordan skal de evt "behandles"?)


#2

energibunten sa for siden:

jo mer mettet innhold i fettet jo mer varme tåler det. Rett og slett fordi det som skaper harskning og transfett er de umettede fettene som reagerer med feks luft.

soya, maisolje er dårlige varianter, smør, kokos er gode varianter, raps og oliven er mellomvarianter som tåler litt.


#3

Confused sa for siden:

Okey! Takk :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.