< Tilbake til oversikten

Egglikør

#1

Søster sa for siden:

Er det noen som har god erfaring med å lage egglikør med søtningsstoff istedet for sukkeret? Har så lyst til å lage egglikør til jul, men dumt visst den blir ødelagt pga. søtningsstoffet :o Noen som har prøvd?


#2

Søster sa for siden:

Hm... ingen som har prøvd, eller har lyst til å prøve? :p Nei, jeg får teste det ut selv da :)


#3

Adriane sa for siden:

1/2 l fløte
1 1/2 dl splenda (har ikke prøvd sukrin eller stevia, men skal)Skal tilsvare 350 g sukker
4 store eggeplommer
vaniljestang eller vaniljeessens (15 dråper)
Like mye sprit 40 eller 60% - spørs hvor sterk du vil ha den :syklubb: sånn blir vi da
[color=purple][/color]
Kok opp fløte med skrapet vaniljestang/dråper - avkjøl og sil
Visp eggeplommer og sukkererstatning
Bland avkjølt fløte og egg/splenda
Bland så med sprit, hell på flasker og rist
[color=purple][/color]
Av en eller annen grunn blir den veldig tykk når jeg setter flasken i kjøleskap, så jeg oppbevarer den i kjøkkenskapet
[color=purple][/color]
[color=purple][/color]


#4

Søster sa for siden:

Tusen takk! Denne skal jeg prøve i morgen :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.