< Tilbake til oversikten

Sukkerfri godteri og vektstopp?

#1

Karbokarbo sa for siden:

Jeg har hatt en veldig god vektnedgang siden jeg begynte på denne dietten og hele tiden vært i ketose. Så oppdaget jeg plutselig masse lavkarbo godteri i helsekosten og proppet meg full av dette (men har holdt meg allikevel på 20 karber daglig) og da gikk jeg rett ut av ketose og vekten står bom stille!!
Har dette en sammenheng? Noen som har erfaring med det? :confused: Det merkelige er at selv om vekten står stille, så går jeg ned i centimeter på kroppen... hva skjer?


#2

Anitra sa for siden:

Stabilisering? jeg har også oppplevd dette, dog ikke med godteri.


#3

m19 sa for siden:

Grunnen til at du gikk rett ut av ketose kan kanskje være fordi du holder deg til 20 gram karbohydrater? Er det ikke 15 gram som er "tillatt" ?

Trener du? Kan grunnen til at vekta står bom stille være fordi du bygger muskler? Det viktigste er jo at du faktisk merker at du blir smalere, vekta syntes jeg ikke vi skal være så allt for opphengt i.

Vektplatå er vel noe vi alle kommer borti, bare vær tålmodig så begynner vel vekta å rikke seg sakte men sikkert nedover igjen.

Jeg er SÅ sugen på godteri! Hvordan godteri er det du spiser, og på hvilke helsekostbutikker kjøper du de? Jeg vil også ha ;) Hvordan søtningsmidler er forresten brukt i de, veit du?


#4

m19 sa for siden:

Hehe, jeg veit ikke om du er mann eller dame.. så om du er mann er det vel 20 g daglig. Beklager :P


#5

valleygirl sa for siden:

Samme erfaring! Maltitol er dødare for meg. Går lettere ut av ketose og liten vektnedgang å spore.


#6

Traxior sa for siden:

Det er veldig individuelt hvor mye man tåler, selv tåler jeg 45 gram over tid, og opptil 80 gram på enkeltdager uten å gå ut av ketose.


#7

Adriane sa for siden:

Sakset fra Kolhydrator i Fokus:
Det vi vet är att den söta smaken i munnen i sig utlöser ett mindre insulinsvar. Precis som med riktigt socker får man alltså en insulineffekt trots att inga kolhydrater finns i sötningsmedlen. Det blodsockerfall som insulinet skapar leder till hungerkänslor. Epidemiologiska studier har hittat ett samband mellan fetma och konsumtion av sötningsmedel, vilket förvånat den vanliga kalorihypotesens försvarare men som ur vårt perspektiv - där insulinet är drivkraften bakom överätande och övervikt, är mer lättförklarligt.
Per Wikholm, Molekylærbiolog

Det står mye om dette her også. Let på insulinresistens.


#8

Nille sa for siden:

Det er helt "normalt" at vekttapet stanser opp når man spiser kunstig søtstoff / sukkeralkoholer. Det her ikke noe med om man er i ketose eller ikke, man hvordan søtstoffene virker inn på kroppen. Den største partystopperen er Aspartame. Det ser ut til at maltitol også spiller inn.

Det er derfor Atkins har regler som tiser man skal spise "rent" og unngå sukkeralkoholer/kunstig søtstoff i induksjonsperioden. Samme årsak som han har enkelte andre matvarer som er lave i karbo/kalorier på "forbudslisten". Erfaring fra 70.000 pasienter og nyere forskning har lagt grunnlag for bl.a. "trappen" som viser i hvilken rekkkefølge man bør tilbakeføre matvarene.

Ketolyse sier heller ikke at kun 15 karber er tillatt - eller at over 15 er forbudt (for kvinner). Han har skrevet her inne at grensen er satt såpass lavt fordi NOEN må ned på 15 for å komme i ketose og få kroppen igang. Så er det hver enkelt som må tilpasse hvilket karbenivå som er best for dem. Det finnes folk som spiser etter Ketolyse som spiser 15 - og det er de som ligger opp ot 30. Det er hva DIN kropp tåler for å gå ned som er clouet her.

At noen går ned til under 15 er idioti syns jeg. Da mister kroppen så mange viktige vitaminer og mineraler den trenger for å være i ketose at det rett og slett går på helsa løs. Å spise for lite er like galt som å spise for mye. Hva som er rett for en person er ikke ndøvendigvis rett for en annen. Vi er forskjellige alle sammen.

Det er riktig at Torkil sier man kan prøve å kutte i karber om annet ikke hjelper, men erfaringen viser at de fleste går rett på å kutte karber isteden for å se på HVA de spiser (for å teste intoleranser) og om de beveger seg eller ikke. Torkil sier IKKE at det første du skal gjøre er å kutte karber... Han sier beveg deg mer, spis mer grønnsaker (hvis du spiser lite fra før) og drikk mer vann.... eller noe i den duren.


#9

Karbokarbo sa for siden:

Tusen takk for svar alle sammen!
Nå har jeg eksperimentert litt med dette med sukkerfri godis og det samme skjer hver gang.. går rett ut av ketose, så tydeligvis tåler jeg ikke mye av dette. Men sikkert noe.. jeg har LASSET i meg MASSE :p Spesielt sukkerfri marspianpølse har jeg spist mye av. Tror hele pølsen har 2 gr karber YUMMY! SKal kjøpe et lager av de til jul, ikke tvil om det :D
En annen ting som er farlig med disse sukkerfri godisene er at jeg får kjempe søtsug, så jeg har sluttet å spise det hver dag nå... og heller koser meg med det til lørdagene :D


#10

Karbokarbo sa for siden:

Sunkost er det som har all denne herligheten!
De har noen syyyykt gode fruktkarameller i pose som smaker det samme som Fox karamell..


#11

LilleM0r sa for siden:

Karbobkarbo,
Dersom du har lest boka og alle innleggene (erfaringene til mange) her inne - ja så sier jo de fleste av oss at å spise sukkerfritt godis ikke er å anbafale.
Fordi - det stopper vekttapet! Og i hvertfall ikke de fire første uken!

Så det er kanskje ikke så rart at du ikke går ned så fort som forventet?
Du er vel i de første fire ukene - og som du sier i innleggene over - du spiser en del sukkerfritt godis:)

Alt jeg har spist av slike saker er en sjokolade fra Anton Berg - siden septemeber. Jeg skal riktignok unne meg noe i jula - men da er jeg også inneforstått med at jeg ikke kommer til å gå ned. Jeg skal bare ikke legge på meg.


#12

Karbokarbo sa for siden:

Ja, det var jo også det jeg oppdaget selv.:p
Jeg har holdt på snart i to mndr nå og veldig fornøyd med vekttapet, så stangneringen varte ikke så lenge.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.