< Tilbake til oversikten

Salata Mashwia

#1

kiril sa for siden:

en STERk libysk salat

tomat
koriander(fersk)
jalapeno
grønn paprika
2 skjeer citron saft
hvitløk
2 ts salt
3 skjeer oljed

bland tomat jalapeno paprika og hvitløk, legg det på sølv papir på en bakeplate, grill det i ovnen,
når det er ferdig grilla så løser skallet, det skal dere pelle av.
så blander dere det i en skål halv moser det, det skal være klumpet noen store og noen små, jeg bruker enn sånn tre dings som ser ut som et baseball tre,jeg husker ikke hva di heter hehe så bander dere resten

dere får begynne med en ting av gangen av indigriensene så ser dere hva dere trenger mest av,mer sterkt eller mer hvitløk :)

det er et deilig tilbehør :) fra libya :)


#2

screwball sa for siden:

Morter?

Hørtes snadder ut, dette må testes ut!


#3

Photobscura sa for siden:

Morter er en sånn sak av stein som man knuser krydder o.l (men også pigmenter til kunstmaling) med (jeg følger liksom i Kirils fotspor og forklarer, helt tilfeldig så klart :p)
Sånn:

Jeg har min fra Claes Ohlson i noe marmoraktig materiale. Den koster hundre kroner og er helt genial!


#4

Photobscura sa for siden:

Nå føler jeg meg litt dum, men libyisk, er det det samme som libanesisk, eller?


#5

kiril sa for siden:

takker igjen :D

ja en morter ja :D man trenge ikke ha alt opp den man kan bruke hvilke som heslt skål :D

Libya ligger i nordafrika mellom tunisia og egypt :)


#6

Photobscura sa for siden:

Ah! My bad :D Haha, jeg vet jo faktisk det, når jeg tenker meg om :rodme:


#7

Jabba sa for siden:

Spennende oppskrift!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.