Bunn: 100 g mandler 2 eggehviter 3/4 dl fruktose 1/2 ts bakepulver [color=teal][/color] Hjemmelaget bringebæriskrem: 2 eggeplommer 2-3 ss fruktose 2 dl kremfløte 3-4 ss bringebærsyltetøy uten sukker eller rørte friske bringebær [color=teal][/color] Pynt: friske bringebær og bjørnebær (Kan frosne brukes, tro?) [color=teal][/color] Stek bunnen i godt smurt formkakeform ved 150 gr. i ca. 30 min. midterste rille. [color=teal][/color] 1. Bunn Mal mandlene litt grovt. Stivpisk eggehvitene og tilsett fruktose litt etter litt til marengsen blir blank og seig. Ha i malte mandler og bakepulver. Legg bakepapir i bunnen av formen. Hell i røren og stek som angitt. Avkjøl bunnen i formen. Sett gjerne kakebunnen i fryseren mens du lager isen. 2. Iskrem Stivpisk eggedosis av eggeplommer og fruktose. Stivpisk kremfløten og bland den forsiktig med eggedosis samt syltetøy. Smak til med fruktose. 3. Hell isen over kakebunnen og sett den i fryseren i minst 6 timer. 4. Pynt: Pynt kaken med friske bær rett før servering. [color=teal][/color] Magrere iskrem: Ønsker du magrere is, prøv å kjøre 400 g frosne bær, fruktose etter smak og 2 beger med kesam 8 % i food processor til en jevn blanding. Fordel dette over kakebunnen og la den stå i fryseren i 3-4 timer.
Denne kaka vet jeg det går ann å dekke med frosne bringebær og helle gele over! Synd jeg ikke har et bilde å vise dere for den blir bare såå lekker å se på.
Hadde ikke tid til så mye. Lagde nøttebunn etter oppksriften, men med Splenda. laget "isen" med frosne bær og Kesam og natreen. Kjørte i hurtigmikser og la over nøttebunn, - heiv i frysern igjen ! Hadde ikke bær oppå denne gangen. Neste gang kanskje !
Tror ikke jeg vil ha gele oppå isen slik jeg lagde den. Isen smelter jo og da blir det sølete - og geleen får krystaller oppå når du har den i fryseren. Ikke vellykket. ..... prøvde det med en annen iskake engang...:o
Det er bedre når du lager formasj syns jeg. DA bruker jeg alltid gele/bær oppå ! :p
Denne kaka hørtes utrolig god ut, må bare lage den når jeg kommer fra jobb. Er det noe man kan spise hvis man sjesser litt ekstra i helgene, eller bør man egentlig holde seg unna denne??
Men hvor stor form er denne til?
Min ble veldig flat, brukte ei 24 cm springform, det er kanskje ikke det samme som formkakeform?
Brukte sukrinmelis som søtning.
Isen ble uten bær, men med vaniliepulver, Natura -bourbon-vanille = NAM!!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.