< Tilbake til oversikten

Mandelbunn med bringebæriskrem - Fedon's

#1

Marianne sa for siden:

Bunn:
100 g mandler
2 eggehviter
3/4 dl fruktose
1/2 ts bakepulver
[color=teal][/color]
Hjemmelaget bringebæriskrem:
2 eggeplommer
2-3 ss fruktose
2 dl kremfløte
3-4 ss bringebærsyltetøy uten sukker eller rørte friske bringebær
[color=teal][/color]
Pynt: friske bringebær og bjørnebær (Kan frosne brukes, tro?)
[color=teal][/color]
Stek bunnen i godt smurt formkakeform ved 150 gr. i ca. 30 min. midterste rille.
[color=teal][/color]
1. Bunn
Mal mandlene litt grovt. Stivpisk eggehvitene og tilsett fruktose litt etter litt til marengsen blir blank og seig. Ha i malte mandler og bakepulver. Legg bakepapir i bunnen av formen. Hell i røren og stek som angitt. Avkjøl bunnen i formen. Sett gjerne kakebunnen i fryseren mens du lager isen.
2. Iskrem
Stivpisk eggedosis av eggeplommer og fruktose. Stivpisk kremfløten og bland den forsiktig med eggedosis samt syltetøy. Smak til med fruktose.
3. Hell isen over kakebunnen og sett den i fryseren i minst 6 timer.
4. Pynt: Pynt kaken med friske bær rett før servering.
[color=teal][/color]
Magrere iskrem: Ønsker du magrere is, prøv å kjøre 400 g frosne bær, fruktose etter smak og 2 beger med kesam 8 % i food processor til en jevn blanding.
Fordel dette over kakebunnen og la den stå i fryseren i 3-4 timer.


#2

Musti sa for siden:

Bare et lite tips

Denne kaka vet jeg det går ann å dekke med frosne bringebær og helle gele over!
Synd jeg ikke har et bilde å vise dere for den blir bare
såå lekker å se på.

SMASKENS :D

Ps
I stedet for is kan en bruke fromage også ;)

Så klart Heistad fromage og gele altså :p


#3

Nille sa for siden:

:sikle:


#4

Nille sa for siden:

Lagde denne i går jeg. Etter jobb og før middag hos sønn. Lagde den med Kesam (nederst i oppskriften) og Splenda/Natreen. Det ble kjempegodt !!!

Satte den igjen hos sønnen jeg...... :sikle:
Ellers hadde jeg spist for mye !! :rodme:


#5

Musti sa for siden:

Så bra Nille.

Brukte du is eller fromage - og hvordan gjorde du det med pynt?
Brukte du gele over bærene'?


#6

Nille sa for siden:

Hadde ikke tid til så mye. Lagde nøttebunn etter oppksriften, men med Splenda. laget "isen" med frosne bær og Kesam og natreen. Kjørte i hurtigmikser og la over nøttebunn, - heiv i frysern igjen ! Hadde ikke bær oppå denne gangen. Neste gang kanskje !

Tror ikke jeg vil ha gele oppå isen slik jeg lagde den. Isen smelter jo og da blir det sølete - og geleen får krystaller oppå når du har den i fryseren. Ikke vellykket. ..... prøvde det med en annen iskake engang...:o

Det er bedre når du lager formasj syns jeg. DA bruker jeg alltid gele/bær oppå ! :p


#7

Albertine sa for siden:

Åh, denne så god ut! Skal prøve mandelbunnen i dag, men med krem og bringebær oppå. Må ha en erstatning for farsdagskaken...


#8

Albertine sa for siden:

Forresten, hvordan blir nøttebunnen med natreen? Noen som har prøvd?


#9

Lindabtn sa for siden:

Denne kaka hørtes utrolig god ut, må bare lage den når jeg kommer fra jobb. Er det noe man kan spise hvis man sjesser litt ekstra i helgene, eller bør man egentlig holde seg unna denne??


#10

Sorella sa for siden:

Nå står denne i frysen :D

Men hvor stor form er denne til?
Min ble veldig flat, brukte ei 24 cm springform, det er kanskje ikke det samme som formkakeform?

Brukte sukrinmelis som søtning.

Isen ble uten bær, men med vaniliepulver, Natura -bourbon-vanille = NAM!!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.