< Tilbake til oversikten

Bra peanøttsmør? Og skikkelig kakaopulver

#1

Jabba sa for siden:

Hørte snakk om et peanøttsmør som ikke var tilsatt "ulovligheter" - noen som kan tipse om et navn??? Evt. hvor jeg får tak i det?

Ønsker også tips om et skikkelig godt kakaopulver - noe som er bedre enn vanlig Regia kakao.....


#2

Pearl sa for siden:

Peanøttsmør kan du lage selv ved å finhakke nøttene og tilsette olje.


#3

Areola sa for siden:

Eller så kan du kjøpe økologisk, hvor det bare er tilsatt nøtter og salt. De inneholder ca 13 karber pr 100g.


#4

screwball sa for siden:

Økologisk peanøttsmør har jeg funnet på både Prix og Eurospar her i Tromsø. Som nevnt - det har 13g karbo pr 100g.


#5

Jabba sa for siden:

OK - da blir det økologisk neste! Noen som har oppskrift på en god middagssaus laget m peanøttsmør?


#6

Anitra sa for siden:

Fant denne på nett, jeg har ikke prøvd den selv.
Nøttesaus
2 porsjoner

Ingredienser

½ boks peanøttsmør (350 g)
1 ss chilisaus
¼ dl mangochutney
½ båt hvitløk

*
* 1 ss chilisaus
* ¼ dl mangochutney
* ½ båt hvitløk
  1. Rør peanøttsmør sammen med chutney, chillisaus og presset hvitløk i en liten kjele.
  2. Spe med vann til sausen er passe tykk. Sett kjelen på platen og varm sausen over svak varme.
    Serveres til svinekjøtt

#7

valleygirl sa for siden:

Jeg bruker Black & Green økologisk kakao. God, "myk" smak. Litt dyrt, men det er jo så drøyt vare at man har det lenge. Finnes i helsekost og i de større matvarebutikkene (ultra, meny, centra osv)


#8

Nille sa for siden:

Valrhona 100 % cocoa er etter min mening det beste. Det får man på bl.a. Ultra og Meny - og sånne sjokoladebutikker.....


#9

Adriane sa for siden:

Jeg har forsøkt å lage peanøttsmør selv, men resultatet ble ikke bra.
Brukte usaltet peanøtter og olivenolje. Ser at noen bruker smør og søtningsmiddel og. Noen som har en god oppskrift?:)


#10

Jabba sa for siden:

Tusen, hjertelig takk for oppskrift på saus og tips om god kakao!!! Her skal det shoppes!!!


#11

Miramax sa for siden:

Denne sausen pleier jeg å lage til kylling

1 ss peanutolje
1 boks kokosmelk
1 dl peanøtter fint hakket (eller peanutsmør)
1½ ss soyasaus evt. østerssaus
1 ss limesaft
1 båt presset hvitløk
1 ts koriander


#12

FrøkenG sa for siden:

Jeg så at de har sukker- og kalorifritt peanøttsmør til salgs på lavkarbopikene.no. Jeg har ikke prøvd det selv da jeg synes det var for dyrt (er ikke såååå glad i peanøttsmør). Koster kr 69 for et glass og er søtet med splenda.


#13

Gerd sa for siden:

Peanøtter har 10,9 gram karber pr. 100 gram.
[color=darkgreen][/color]
I dette peanøttsmøret er det 0 karber.
[color=darkgreen][/color]
Ikke mye peanøtter i det smøret da :rolleyes:


#14

Nille sa for siden:

har du sett på hva det virkelig inneholder ?

Dette er etellerannet med peanøttsmak. Svært lite peanøtter i det ja. Hadde det vært peanøtter i hadde det nok vært mer karber.. Her i landet hadde det ikke vært lov å kalle det peanøttsmør med denne innholdsfortegnelsen. Det er det som er problemet med alle importvarene, de er som regel tilsatt saker og ting....


#15

Alyssa sa for siden:

Jeg finner ikke Valrhona noe sted her i omegnen. Det eneste jeg finner er Confecta 100 %, kan det sammenlignes med Valrhona?


#16

danish sa for siden:

Nei. Valrhona er for gourmether. Jeg ser ikke hva som er galt med vanlig bakekakao. Jeg liker den like godt som Confecta 100 %.

Det beste peanøttsmøret lager du selv. Pensle nøtter med bittelitt smør eller olje, samt salt. Ryst ved 175 C* i 10-15 minutter. Mos med stavmikser/blender. Tilsett ca. 1-2 spiseskjeèr olje (evt smør). Vil du ha nugatti, bruk hasselnøtter istedenfor peanøtter (men da må du "gni" av skallene med et håndkle efter rystingen), tilsett 1-4 spiseskjeèr honning (eller 1 ss. honning + søtningsmiddel), litt vanilje-ekstrakt, 1-2 spiseskjeèr kakao og 1-2 spiseskjeèr olje.

Her er en alternativ oppskrift på nugatti. (Den bruker smør!) Her er en alternativ oppskrift på peanøttsmør.


#17

Nille sa for siden:

Jabba spurte etter noe som er bedre enn Regia.... og da er det ikke så mye å velge i :)

Valrhona er ikke bare for gourmeter da.... Den er for de som er glad i ren sjokolade og vil ha ..... ja..... noe som er bedre enn Regia ;)


#18

Jabba sa for siden:

Hvor selges Valrhona?


#19

Nille sa for siden:

I Stavanger har de det på Dropsen (i Klubbgata og på Kvadrat) og på Helgø. De hadde det på Ultra tidligere, men jeg fant det ikke der idag.


#20

Jabba sa for siden:

OK - takk skal du ha Nille ! Da skal jeg lete på Dropsen når jeg er på Kvadrat neste gang.....


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.