< Tilbake til oversikten

Marokkanske kjøttboller

#1

kiril sa for siden:

dette skal jeg lage i dag og er vell ganske karbo snilt

4-5 röde tomater
2 ss med tomat pure
400gr kjöttdeig
1 til 2 paprika
2 lök
vann
chili, di små grönne er best og sterkest
salt/pepper
av krydder bruker jeg, ingefär, spisskummin, kanel, koriander, litt av 7 slag.
så bruker jeg nesten en hel plante med fersk koriander

du blander kjöttdeigen med en og en halv ss tomatpure, alt krydder, og en neve hakka koriander stek i oliven olje som boller
bruk litt av den olja til selve gryta, hakk oppi lök som du freser så tar du oppi paprika så tomater,du krydrer med samme krydder
hiver oppi en neve hakka koriander du kan ha oppi vann,det skal ikke väre en suppe men hller ikke brenne seg i panna.la det koke til alle grönsaker er gjennom kokt/stekt.så tar du bollene oppi og putrer litt med di også oppi

dette er noe av det beste vi lager her i hus utenom couscous...
mannen siser med ris.
denne oppskriften holder for 2 voksne og to barn og da er det litt igjen for mannen til lunch på jobben.

er ikke helt inne med å telle karbs for hver ting så kansje noen kan hjelpe til?


#2

trillian78 sa for siden:

Tør ikke uttale meg om karbsene. Men dette hørtes uansett kjempegodt ut!!! :sikle: Hvis ingen protesterer på karbomengden her skal jeg teste ut denne oppskriften.

Jeg elsker mat med masse spisskummin og koriander! Tror det må være de beste krydderne i verden... Hvis du har flere lavkarbo marokkanske oppskrifter er det bare å dele dem :D


#3

kiril sa for siden:

mm deilig var det,tok et bilde så jeg kan sette inn senere :)

det er vell karbo i den tomat pureen,men jeg fabt en i dag som det var 1 pr 100gr.....

ja kan gdt komme med mer :)
men det beste er jo ikke karbovennlig :p kan mat retter fra marokko,libya og algerie :)


#4

trillian78 sa for siden:

Jaaaaaa:heia:!

Nei, det er klart at ikke alt er like karbovennlig... Jeg savner spes. kikerter og bulgur (innbiller meg at det er en del brukt i nordafrikansk mat?). Men tenker at det er vel ikke det verste å savne, det burde jo være greit å innføre igjen når man er ferdig med ketosen. Det er ikke det som har de aller raskeste karbsene hvertfall. Det finnes jo fullkornsbulgur også.

Kjenner ikke til mat fra Libya, så det hadde vært interessant å få noen oppskrifter derfra.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.