< Tilbake til oversikten

Pistasiebunn med sjokoladeiskrem

#1

Marianne sa for siden:

Fedon-iskake fra Allers:
[color=teal][/color]
6 egg
60 g fruktose
75 g malte pistasienøtter
50 g sammalt spelt
50 g soyamel
3 ts bakepulver
[color=teal][/color]
Sjokoladeiskrem:
6 eggeplommer
1 dl fruktose
3 dl kremfløte
3 dl kesam 8%
50 g grovhakket mørk sjokolade (70 %)
[color=teal][/color]
Pynt:
Sjokoladeflak
Mynte
[color=teal][/color]
Bunnen stekes ved 180 grader i ca. 30 min. i godt smurt springform, ca. 26 cm i diam., på nederste rille.
[color=teal][/color]

  1. Bunn
    Stivpisk eggedosis av egg og fruktose. Bland de malte pistasjenøttene med mel og bakepulver. Rør de tørre ingrediensene forsiktig inn i eggedosisen. Stek som angitt og avkjøl kaken i formen.
    [color=teal][/color]
  2. Sjokoladeiskrem
    Pisk eggedosis av eggeplommer og fruktose. Stivpisk kremfløten. Bland kremfløte, kesam, eggedosis og hakket sjokolade forsiktig. Hell isen over kakebunnen i formen og frys minimum i 6 timer. Rør forsiktig i isen et par ganger under innfrysing så unngår du isnåler.
    [color=teal][/color]
  3. Pynt
    Smelt sjokoladen i vannbad og smør den utover et stykke stiv plast eller lignende. Avkjøl godt slik at sjokoladen stivner. Rett før servering brekkes flakene opp og settes på kaken. Frisk mynte setter en ekstra piff på det hele.

Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.