< Tilbake til oversikten

"Oversette" oppskrifter til lavkarbo

#1

Marianne sa for siden:

Jeg har hundrevis av kokebøker og veldig mange permer med utklipp av GODE oppskrifter fra mange år tilbake. Jeg skal, når jeg får tid, "oversette" disse oppskriftene til lavkarbo-mat. (Ikke alle oppskriftene, da!) Det er jo masse jobb, men verden er full av god mat, og jeg er sikker på at alt kan omgjøres til lavkarbo. Det er kombinasjonen av smaker og ingredienser som "gjør" retten. Brødet, risen eller pastaen lager jo ingen smak.

Man kan egentlig bare tenke på en favorittoppskrift og så bruke de samme ingrediensene, ikke sant?
[color=black][/color]
[color=black][/color]For eksempel:
[color=black][/color]
[color=black][/color]Gresk smak: man kan ta ingrediensene fra gresk salat: agurk, fetaost, rødløk, salatblader, sorte oliven, paprika, tomat og putte i en gryte med kalkunkjøtt, servere ved siden av kyllingfilet, putte oppå en omelett, lage matmuffins av hvetemelerstatningen: 1/3 soyamel, 1/3 sammalt spelt og 1/3 finhakkede mandler.
Tacosmak: Bruke tacoingrediensene rømme, kjøtt, revet ost, mais?, tacosaus, salatblad og lage tacosuppe med av tomatboks, tacosaus, litt kjøttdeig med tacokrydder og toppe med revet ost og en rømmeklatt. Man kan lage ovnsgrateng, tacosalat med kaldt kyllingkjøtt og putte i matboksen og ta med jobben.

Gulrotkake-smak:p : kanel, smør, revet gulrot, smøreost, grovhakkede hasselnøtter, rosiner? Kan lage en alternativ sunn kake med hvetemelerstatningen, bare bruke hovedingrediensene som gjør gulrotkaken så god. Kanskje bare blande smøreost med kanel, grovhakkede hasselnøtter, smør og drysse bittelitt revet gulrot over???

Cæsar-smak: parmesan, hvitløk, kylling, salatblader, olivenolje. Dette kan jo bli varme og kalde retter, ovnsretter eller suppe. Suppe av kyllingkraft, med olivenolje, hvitløk, kyllingbiter + noen grønnsaker. Dryss over parmesan.
[color=black][/color]
[color=black][/color]Waldorf: valnøttkjerner, epler, ananas, yoghurt naturell. Nå spiser kanskje ikke så mange her ananas, men lage salat eller middagstilbehør av blandet: rømme, yoghurt naturell, stangselleri, valnøttkjerner, epler for eksempel.
[color=black][/color]
[color=black][/color]Indisk smak: kylling, yoghurt, løk, kanel, nellik, koriander og kanskje karripasta. Kan lages som suppe, som matmuffins, salat, ovnsrett osv.
[color=black][/color]
[color=black][/color]Kinesisk smak: kjøtt (kokt skinke?), ananas, soyasaus, ingefær, løk, bønnespirer, kinakål. Samme her: lag en suppe, salat eller gryterett.

For eksempel kan man ta hovedingrediensene fra hva som helst og lage nye retter.
Dette er noe jeg synes er kjempegøy - å jobbe kreativt med å lage nye matretter. Kunne forsåvidt ha tenkt meg å lage kokebok.

Skal selvsagt legge inn flere oppskrifter her etterhvert.

Masse godt i vente, venner, bare tiden strekker til!
marianne


#2

Iset sa for siden:

Ja verre er det ikke. :D Tusen tak for endel tips forresten. Jeg "oversetter" alltid oppskrifter, sitter tilogmed og leser i Grete Roede kokebøkene mine og oversetter til til å bli mer lavkarbovennlige. :D


#3

Albertine sa for siden:

Det er en del av gamet det, synes jeg, å finne gode erstatninger for diggbare karbobomber. Gleder meg til du kommer med masse godbiter til oss!


#4

guro sa for siden:

Det er bra vi er mange kolleger i oppskriftsbransjen:D . Jeg jobber også masse med oppskrifter. Lager meg min egen nye kokebok. Oversetter gamle favoritter og samler nye. Det blir endel nytt nå som jeg forsøker å gjøre alt fra bunnen av - spise ren og hjemmelaget mat. Utrulig mye spennede å lære. Ikke minst fra dere! Takk!


#5

Zoë sa for siden:

You go girl!

Gleder meg til å lese dine "oversatte" oppskrifter!
Har noen selv også, som jeg aldri får somlet meg til å legge inn....:rolleyes:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.