
Kitt sa for siden:
Måtte jo bare poste denne:
Kitt sa for siden:
Måtte jo bare poste denne:
Kristin_B sa for siden:
Helt schupert!!
Runegutt sa for siden:
Blir 7 sorter akkevitt i år
Runegutt sa for siden:
Hva er det som får disse funkis folkene til å tro at dette er diamat?
eR JO MASEER med hvetemel i alle oppskriftene. HVETEMEL ER værre enn sukker
danish sa for siden:
Og masse fiber, som gjør deg feit. Galskap.
Gi meg en blodig tartar-biff, litt upasteurisert øl eller hetvin oppløst i masse kremfløte og krydder, og som dessert: hjemmelaget iskrem med masse eggeplommer og fløte (krydret med sukker). Det er bedre enn kraftfôret de kaller "funksjonell mat."
Forresten, så blir hvetemel såpass oppvarmet, at det oppstår et stort potensiale for bio-aktive AGE-er (Advanced End Glycation products), som allerede er høy hos diabetikere. Brød er gift for dia-folk!
Frøydis sa for siden:
Tror jeg må prøve noen av disse oppskriftene. Er veldig interessert i alt som kan redusere sukkerinntaket litt. Har allerede laget tyske skiver, med mesteparten av fedon lindbergs fruktose i stedet for sukker. De er helt topp. Ikke akkurat lav karbo, men sunnere enn til vanlig ;)
Anitra sa for siden:
Jeg også. Siden jeg ikke er en dia person, så gleder jeg meg til julekaker med mindre sukker :)
Runegutt sa for siden:
Jammen, snille småpiker, det er lassevis med hvetemel i kakene. vetemel har HØYERE GI enn sukker. Hvetemel er HØYKARBO. Ikke sundt i det heletatt.
Iset sa for siden:
Det er jo 40 % mindre karbo i kakene, står det. Mengden hvetemel er jo uansett mye mindre her enn i vanlige kaker, så det er jo et greit alternativ for oss som ikke tenker på vekta men vil unngå FOR mye sukker og mel. :)
Anitra sa for siden:
Mengden er jo mindre enn vanlig, og det er ikke slik at jeg skal døtte innpå bøtter og lass :)
Småpike du :fnis:
Runegutt sa for siden:
Beklager min manglende dannelse. Rettes til Skjønne Småpiker
Skal prøve meg på en delfiakake med uhyggeligmørk sjokolade og splenda til jul.
Runegutt sa for siden:
Beklager min manglende dannelse. Rettes til Skjønne Småpiker
Skal prøve meg på en delfiakake med uhyggeligmørk sjokolade og splenda til jul.
elian sa for siden:
Jeg har laget Delfiakake i dag. Gleder meg til å prøve den. Egenkomponert oppskrift. Legger ut hvis den blir god :D
susasa_s sa for siden:
men med tanke på at her er en del hvetemel, er det da andre oppskrfter på julekaker som går ann å spise i julen da?? har så fryktelig lyst på julemanner og pepperkaker;P
klarasophie sa for siden:
Hei! Hvordan får dere frem oppskriften på disse? Jeg gikk inn på siden deres men fant ikke oppskriftene...
Anitra sa for siden:
De ligger på linje 2 under hver kategori.
missnano sa for siden:
Men i de "7 slag til Jul" så er det jo hvetemel da... :(
Anitra sa for siden:
Ja, men sukkerinnholdet er endret, man bruker sukrin istedenfor. Man kan sikkert erstatte noe mere av melet med mandelmel?
Frøydis sa for siden:
Kransekake inneholder stort sett mandler, egg og sukker... Her slipper man å ha i mel. :) Har bakt slike i dag og brukt fruktose i stedet for sukker. Kan sikkert bruke andre søtningsmidler også. Har ikke prøvd det, men mine ble helt ok de... Bitte litt sunnere ;)
Anitra sa for siden:
Hva kan erstatte hvitt mel? Og er det noe som kan erstatte melis?
Runegutt sa for siden:
Malte mandler, bakemiks, proteinpulver er vel det nærmeste å erstatte hvitt mel med.
Melis kan erstattes av sukrin i foodprofessor
Aylin sa for siden:
man kan vel erstatte melet med hi-maize som bare har 34% karbohydrater eller???
susasa_s sa for siden:
var på Life og kjøpte Hi-maize i dag..fikk heilt sjokk,var jo en kjempe liten boks for over 100kr..og jeg som hadde tenkt å bytte ut nesten 100% av hvitt mel med det i julekakene;) det kan jammen med bli noen dyre julekake;P
Ridegirl sa for siden:
Hi-Maize... Nope... MYE KH i det... Den er mere for de på lavkarbo. Har snakket med han ene inne på funksjonell mat og han mente det ;)
Mandelmelet er forøvrig å anbefale. Kun 8 g KH pr 100 gram. Kan fint brukes i pizza og kaker istedet for bakemix, proteinpulver, osv.
Har en mild smak også, ikke utpreget mandelsmak. I mandelmel er mye av fettet tatt ut så det har en veldig god sugeevne. Bruker mindre av mandelmel enn av hvetemel feks. Det kan brukes uten å blande med annet mel også.
Titt innom siden til funksjonellmat og se hva de har skrivd om mandelmel.
Torkil sier også det kan brukes istedet for bakemix sålenge det kun inneholder 8 g KH pr 100g.
Sukrin/melis: Gjør som Runegutt sier... Noen omganger i foodprossessor...
Vaniljesukker: Sukrin og vaniljestang gis endel omganger i foodprossessor til vaniljestangen er så og si helt mosa. Husk å sprette vaniljestanga og dra ut frøa inni først. Blir et utrolig nydelig vaniljesukker. Har laget dette selv i mange år (da med fruktose). Blir jo mørke prikker i sukkeret etter viniljestanga men smaken veier opp for prikkene ;)
1 pose sukrin, 2 vaniljestenger. Ha vaniljesukkeret i luft-tett boks og du har det leeeeeeenge... :D
Ridegirl sa for siden:
Hi-Maize: 31 g KH pr 100g!!! :eek:
Og de fibrene som er i det blir tatt opp i tarmen og omgjort til glukose... Det er laget av mais ;)
Anitra sa for siden:
Tusen takk for tips! Skal ihvertfall lage meg vaniljesukker når jeg får sukrinet mitt.
Runegutt sa for siden:
Du får prøve med vaniljesplenda også
Anitra sa for siden:
Jepp, det skal testes ut!
susasa_s sa for siden:
herre, vet ikke hvorfor jeg innbilte meg at det var HI-maz for lavkaroere asså..tenkte ikke engang på å lese bakpå :O nå skal den rett ut!Hehe:) tusen takk for at du sa ifra:)
sol-cellen sa for siden:
Dette er nok en misforståelse. Hi-maize har 31 g karbohydrater, og disse er av den langsomme typen (amylose). Fibrene blir ikke tatt opp i tarmen, de blir fermentert av bakterier i tykktarmen, som omdanner det til fettsyrer som bl.a. smørsyre (butyrat) som er viktig for tarmhelsen. Hi-maize gir bl.a. økt insulinfølsomhet og fettforbrenning.
Hi-maize kan fint brukes i et lavkarbokosthold. Det er ikke ment å brukes som ren erstatning for hvetemel, men som et supplement til andre meltyper. En strøken spiseskje (10 gram) gir 3 g karbo og 6 g fiber/resistent stivelse. Man kan f.eks. bruke en kombinasjon av mandelmel, hi-maize og proteinpulver i oppskrifter. Det fine med Hi-maize er at det oppfører seg som stivelse i baking, men ikke i kroppen.
Les mer her om resistent stivelse her:
lowcarbdiets.about.com/od/nutrition/a/resistantstarch.htm
sol-cellen sa for siden:
Ja, det er mye hvetemel i oppskriftene. Men ved å bytte ut 20% av melet med Hi-maize, vil GI senkes med ca 70%. Dette er slow-carb, ikke low-carb ;)
Runegutt sa for siden:
Slow er bra. Man blir snill og pen av det.
susasa_s sa for siden:
men da kan jeg jo liste meg til å burke litt hi-maize når jeg baker alikevell da:) tusen takk:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.