< Tilbake til oversikten

Ikke lov med fetaost? (på Atkins induksjon)

#1

matitt sa for siden:

Er det fy med fetaost på induksjon? Ble plutselig litt usikker, etter å ha kost meg med det!


#2

Photobscura sa for siden:

Fetasot, og all annen ost går under de 110 grammen du kan spise hver dag.


#3

matitt sa for siden:

Ok, takk takk :)


#4

matitt sa for siden:

Men Mozarella er ikke lov, vel? Tror det var endel karbo i den?


#5

Nille sa for siden:

Eneste osten man ikke skal spise på induksjon er Cottage Cheese, som er såkalt "ferskost". Det har ikke noe med karbeinnhold å gjøre men hvordan den virker på kroppen. Cottage cheese er den eneste ferskosten som syns så ha negativ virkning i følge Atkins. Den mozzarellaen vi kjøper her (den som er fast og pakket i plast i "vann" er OK å spise).

Mozzarella har 1 karb pr 100 gram.... Det er ikke mye ....


#6

Photobscura sa for siden:

Ekte mozarella er ferskost, og det skal du ikke ha på induksjon.


#7

Nille sa for siden:

Sorry Photo, men den Mozzarellaen som spises andre steder enn i Napoli er ikke ferskost i ordets rette forstand. Ekte Mozzarella lages kun i Napoli og spises dagfersk.

Atkins selv sier også at den er tillatt og det er hans regler vi følger, er det ikke ;)

Reglene for induksjon sier:


#8

Photobscura sa for siden:

Sorry Nille! Jeg huska feil :)
Takk for at du følger meg i fælene!


#9

Nille sa for siden:

No prob vennen, jeg VET jo at du vet !!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.