< Tilbake til oversikten

Kransekake/Mandelstenger med sjokolade

#1

Marianne sa for siden:

Kransekake/Mandelstenger med sjokolade (også Fedons)

Denne oppskriften har jeg hullet og satt i permen min, og hullet kom akkurat der som mengden spelt har stått. Det er jo tragisk - noen som har Allers 28/2003? Ellers kan jeg lage disse stengene til jul og prøve meg fram med mengde spelt. Det er kanskje ikke krise når man lager stenger, men skal man lage en hel kransekake, bør mengden være riktig.

250 g mandler
250 g fruktose
Her står det enten 1/2 eller 1-2 ss sammalt spelt :rolleyes:
ca. 1/2 dl eggehvite

Pynt:
100 g smeltet mørk kokesjokolade 70 % (eller mer)

Stekes ved 200 grader i ca. 12 min. på midterste rille

1.Skåld halvparten av mandlene, og mal dem en gang. Kjør fruktose til melis i food processor. Mal mandlene en gang til, denne gang sammen med fruktose. Bland inn mel og upisket eggehvite, og rør det hele godt sammen til en sammenhengende deig.
2.Varm deigen veldig forsiktig i en kjele og rør hele tiden. Dette er lurt å gjøre fordi kakene blir litt seigere. Avkjøl deigen.
3. Trill ut fingertykke pølser og skjær dem i biter på ca. 10 cm. Må du ha litt mel på bordet, bruk speltmel.
Stekes som angitt og avkjøles.
4. Dypp endene i smeltet kokesjokolade, legg på rist og la sjokoladen stivne.

Stor kransekake:
Mandelmassen kan også brukes til kransekake.
Doble i så fall oppskriften. Stek alltid en prøvekake. Hever deigen seg for mye, tilsett mer mandler og fruktose. Hever den seg for lite, tilsett mer eggehvite.


#2

guro sa for siden:

[font='Comic Sans MS'][/font]
Dette er en annen variant, også med opphav hos Lindberg (ukens Hjemmet)
[font='Comic Sans MS'][/font]
FL Mandelstenger/
Kransekake *?

· 320 g mandler, halvparten kan gjerne være skållede (og helt tørre)

males 2 ganger. Bland med

· 200 g fruktosemelis

Bland med

[font='Comic Sans MS'][/font]

· 1 eggehvite, upisket

og elt sammen til en god deig. Kan varmes forsiktig i en kjele – gir saftigere/ seigere resultat. Avkjøl.

Form fingertykkepølser og del i 8 cm lange deler. Stek på 180°C i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Dypp ene eller begge ender av de avkjølte stengene i smeltet

· kokesjokolade.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.