trillian78 sa for siden:
Denne blomkålsuppen er supergod, og veldig enkel å lage. Den slår posesuppe langt ned i støvlene. Vanligvis jevnes suppe med hvetemel. Denne suppen jevnes isteden med blomkål. Det betyr at suppa er sunnere, og at du får masse blomkålsmak. Jeg bruker ikke mål når jeg lager den, så mengden på ingrediensene er sånn cirka...
Ingredienser:
1 blomkålhode
Vann
Fløte
kyllingbuljongterning
1-2 fedd hvitløk
litt finhakket løk
Smør
Hakket vårløk
Salt
Pepper
Sånn gjør du det:
- Stek hakket løk og hvitløk i smøret til løken er blank (ikke brunet).
- Kutt opp blomkålen i buketter, ha blomkålen i kjelen sammen med den stekte løken & hvitløken. Fyll opp med vann til vannet dekker blomkålen. Hiv oppi buljongterningen.
- Kok opp og la koke til blomkålen er ordentlig mør.
- Hel den kokte blomkålen og kraften over i en blender, og kjør den til en jevn suppe (tilsett mer vann dersom suppa blir for tykk). Du må kanskje gjøre det i to omganger. Hvis du fyller blenderen for full får du blomkålsuppe utover hele kjøkkenbenken...
- Hell suppen tilbake i kjelen. Ha hakket vårløk i suppen. Kok opp.
- Tilsett fløte og smak til med salt og pepper.
Hvis jeg skal ha noe veldig lett spiser jeg en porsjon blomkålsuppe som den er, hvis jeg skal ha noe mer mettende hiver jeg noe mer oppi suppa, f.eks skinke, kylling, kokte blomkålbuketter, kokte brokkolibuketter, kokte egg eller laks.
Blomkål og spinatsuppe:
Følg samme oppskrift som over. Ha i en halv pakke frossen tint spinat i suppa etter at blomkål og kraft har vært i blenderen. Kutt evt. ut vårløken.
Blomkål og brokkolisuppe:
Samme som oppskriften over men kok noen brokkolibuketter sammen med blomkålen. Brokkolibukettene skal også i blenderen. Jeg synes det er passe med 1/3 brokkoli og 2/3 blomkål. Suppen får en fin lysegrønn farge.
:sikle:
God apetitt!