< Tilbake til oversikten

Godt brød uten gjær (ikke veldig lav på karber)

#1

mofe sa for siden:

NB!! Ikke veldig labkarbo... Men bedre enn kneip? :o

Jeg slumpet sammen dette i går kveld, brødet ble veldig godt! Deler oppskriften med dere selv om oppskriften ikke er fryktelig lavkarbo..

4 ss linfrø i 9 ss vann - la stå en halvtime
4 dl kaldt vann
1 dl kesam
4 egg
2 dl knuste solsikkekjerner

Knus solsikkekjernene og linfrøene med blender, sammen med litt av vannet.

2.5 dl havregryn
1 dl kruskakli
1 dl sammalt rug
1 ss smør + 1 ss honning (smeltes først over litt varme)
4 ts bakepulver
1 ts salt
3,5 dl hvetemel

Deigen skal være rennende. Hell oppi vanlig brødform, stekes på 175 grader i 60 minutter, midt i ovnen. Brødet blir ikke smuldrete, mere "kakekonsistens".

Jeg syns det var veldig godt, og med en del proteiner også. Må nok oppbevares i kjøleskap pga. det, ellers mugner det lett. Neste gang prøver jeg med mere egg og kesam, og mindre vann. Hvetemelet tenkte jeg også å minske på.

Vet ikke hvor mange karber det er pr. skive her..


#2

Huldr sa for siden:

Så godt ut! :) Med spelt i stedet for hvete blir det enda mer proteiner, og sunnere også speltfan


#3

mofe sa for siden:

Ja, skal prøve med spelt en annen gang, for det var skikkelig godt :ja:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.