< Tilbake til oversikten

Sukkerfri brownie

#1

elian sa for siden:

Ja nå har jeg testet brownies'n som jeg nevnte her i går. Det er i utgangspunktet en vanlig brownie, men jeg har byttet ut ingrediensene og prøvd meg frem ...

OG DEN ER BARE SÅÅÅÅ GOD!!! Jeg er sikker på at ingen kan tenke seg at denne er sukkerfri! Ikke bare sukkerfri, men nesten HELT karbo-fri!! :D Det er 39gr karbo på hele kaken, som jeg delte i 20 stykker :p Under 2gr pr bit. Man kan antagelig kutte ut hvetemelet HELT, men jeg valgte å prøve med LITT denne gangen. Kutter man det helt og bruker KUN bakemix, får kaken brått bare 12-13 gr karbo i hele kaken i steden :-)

Oppskrift:

Smelt 100gr smør i en kjele
Smelt inn 175gr sukkerfri sjokolade (jeg brukte melkesjokolade og kokesjokolade fra sukkerfritt.com)
Pisk inn 3 egg og 105gr Fribol sukkererstatning (eller annet, men det var dette jeg hadde for hånden)
Ha i en halv ts salt (kan sløyfes)
En halv ts vaniljesukker (kan sløyfes)
50gr hvetemel
65gr Ketolyse bakemix (går sikker med soayamel, men kan sette bismak)

Finhakk 50gr hvit sjokolade (sukkerfri fra sukkerfritt.com) og 30 gram walnøtter. Bland dette pent inn i røren.

Ha røren i en form på ca 20x20cm og stek på 175gr i 25 minutter.

La kaken bli kald før du skjærer i den :)

Heeeelt nydelig!!!!


#2

Anitra sa for siden:

Hvetemel??? Det må da finnes et bedre alternativ?


#3

elian sa for siden:

Ja, HELT sikkert! :) SOM JEG SKREV KAN MAN NOK BRUKE BARE BAKEMIX ELLER BARE SOYAMEL :)

JEG VAR BARE REDD FOR AT Å KUTTE DET UT HELT SKULLE KJØRE KAKA RETT I DASS..... :eek:

MEN JEG HADDE BARE 50GRAM I EN HEL KAKE PÅ 20 BITER DA :)


#4

elian sa for siden:

Erd et noen flere som har prøvd denne enda? :)


#5

sirimor sa for siden:

Takk for oppskrift Eilan:)

Jeg r alltid på jakt etter gode kakeoppskrifter, og denne hørtes veldig god ut.
Denne skal absolutt prøves!

Så jeg kommer tilbake med rapport senere:D


#6

megselv sa for siden:

Nam Nam :D
Noen som har prøvd uten hvetemel?


#7

elian sa for siden:

Jeg jeg :D Erstattet hvetemelet med mandelmel. Kaka ble helt lik :p


#8

sma sa for siden:

Denne høres spennende ut! Men jeg har ikke fribol, og kjenner ikke så godt til det. Hvordan er den i forhold til splenda?


#9

luringen sa for siden:

splenda går sikekrt fint! Men obs, så det ikke blir for søtt..


#10

megselv sa for siden:

Skulle øsnke jeg hadde noe å lage mandelmel med :hm: Kan man ikke bare bruke 50 gram ekstra bakemiks? :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.