< Tilbake til oversikten

Bacon

#1

Jabba sa for siden:

Kan bacon stekes i ovn? Jeg liker kjempegodt bacon og prøver å spise dette til frokost hver dag. Men det spruter så fælt!!! Jeg får bacon fett i øyer og på hendene og på klærne - føler jeg stinker bacon hele dagen etter en økt rundt stekepanna. Prøver å steke opp en hel del om gangen - men jeg kjenner jeg gruer meg litt til å lage bacon - må jo stå på andre siden av kjøkkenet for å unngå spruten. Jeg steker i meierismør - men har også prøvd olje - noe som var enda værre...
Så da tenkte jeg på stekeovnen - kan man steke bacon inni der???



#3

Jabba sa for siden:

GLIMRENDE !!! Tusen takk for hjelpa !!!


#4

Adriane sa for siden:

I stekeovnen tar det ca 15 min for å få passe sprøhet.
[color=darkorange][/color]
Du kan også mikre på full guffe mellom tørkepapir, men da mister du litt av fettet. Legg antall baconskiver mellom papiret, og du hører på smellet når det er ferdig.


#5

Jabba sa for siden:

Forresten - behøver jeg å bruke olje /smør i ovnen?


#6

Theba sa for siden:

Jeg bruker ikke olje/smør når jeg steker det i panne heller, så det trengs sikkert ikke... Er jo så mye fett i det..


#7

Adriane sa for siden:

Legg baconet på bakepapir, og ha en skål til å helle fettet som samler seg oppi.


#8

missnano sa for siden:

vettu hva... stek det i microen!! det funker som BARE det!!! :D Jeg legger bacon på en tallerken,legger et stykke papir over, og vips inn i mikroen! ca 4 min! kjempe kjekt!!
Og hvis du vil steke det i panne, så kjøp en teflon panne! da trenger du verken smør eller olje ;)


#9

Jabba sa for siden:

Kan man legge på flere lag bacon og steke alt på en gang? Slik at jeg kan steke 25-30 skiver på en gang?


#10

missnano sa for siden:

jeg pleier å "krølle" baconet litt,så jeg får plass til masse mer,og da får jeg 1 til 1,5 pakke på :) Så du får ikke stekt så mye av gangen, men spart masse lukt og gris :)


#11

Jabba sa for siden:

Må man snu og vende på baconet underveis?


#12

missnano sa for siden:

nei,det er det ingen behov for :)


#13

Jabba sa for siden:

Glimrende ! Nå er baconet mitt i ovnen!!!


#14

missnano sa for siden:

i mikroen,mener du? eller slang du det i ovnen? hehe:p


#15

Jabba sa for siden:

I ovnen !!! Men jeg var ikke flink nok til å passe på så det ble svidd..... æsj!
Ja, ja - får kjøpe ny ladning i morgen og prøver igjen da!


#16

saxpia sa for siden:

Gammel tråd, men jeg måtte bare - gris er vel ikke akkurat det man sparer når man steker bacon :geip:

Ja, og så fikk jeg meg noen gode tips her, for frokosten i dag var et mareritt å lage, spruta jo som bare det.


#17

Yonah sa for siden:

Men altså, hvis man steker baconet så det spruter så fælt, da bruker man etter min mening for høy varme og steker ut fettet i baconen, og da mister den jo mye av fettet vi skal ha... Jeg steker aldri på høy varme, jeg trenger jo fettet. Sprøstek bacon er godt i blandt det også, og da bruker jeg rist over panna. Jeg er nemlig ikke så veldig glad i å vaske stekeovnen min, så da tar jeg det heller i panne og vasker komfyrtoppen som vanlig.


#18

Ignite sa for siden:

Enig. Sprøstekt bacon er snadder til tider, men fettet er viktig å få i seg. Her brukes det til og med smør.

Hadde jeg skrevet dette for et år siden, så ville jeg forventet menn i hvite frakker på døra :p


#19

arnakristin sa for siden:

Jeg liker sprøstekt bacon best, men nå bruker jeg aluminiumsfolie i langpanna og heller fettet over baconet på tallerkenen.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.