< Tilbake til oversikten

Sukker i kjøtt? Feil eller fakta?

#1

Iset sa for siden:

Jeg diskuterte dette med noen på NM, som mente at Gilde hadde jukset med innholdsfortegnelsen på noen karbonader, så de inneholdt mer FETT enn det som stod. Dette var jo "hårreisende" og "grusomt".... :rolleyes:

Jeg skrev at jeg syns det var mye verre at de tilsatte SUKKER i kjøttprodukter, men da fikk jeg rød prikk ( :eek: ) med kommentaren "feil" og det var visst ikke sukker overhodet i kjøtt.

En sa at det var glukose i musklene til dyra, det var derfor det stod "glukose" på innholdsfortegnelsen. Men jeg har jo sett at det også står "SUKKER" på enkelte skinke- og bacontyper.

Hva er rett? Er det ikke sukker i kjøttet da?


#2

HP sa for siden:

sukker er tilsatt som konservering og krydder... ;) Ikke at jeg kan begripe hvorfor... :rolleyes:

NM damene er da litt spesielle når det kommer til prikking da... :p


#3

Iset sa for siden:

:p Ja de er jo det... :rolleyes:

Men da er det altså tilsatt sukker i kjøttet. Jeg har nemlig ikke noe å vise til når de sier det ikke er det.... Unntatt innholdsfortegnelsen, men da sier de jo bare at det er fordi det er sukker i musklene til dyra når de slaktes... :eek:

Lurer på om jeg skal sende mail til Gilde.... JegGIR MEG IKKE nemlig, de skal fader ikke få siste ordet når de har feil! :cool:


#4

Summer sa for siden:

Go girl! :_punk:

#5

HP sa for siden:

Da må det i tilfelle stå glukose - druesukker på pakken, også synes jeg at de da også kunne deklarer mineral- og vitamininnhold i kjøttstykket når de først var igang! :lol:

Men du finner ikke sukker i rene kjøttprodukter - bare kokt skinke, andre skinker, pølser, karbonader og krydret/marinert kjøtt. :p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.