Fløtepannekaker (Hele røra kom på 13,17 karber og det ble ca 10 pannkaker (øsa mi tar ca 1dl) ) 4 egg
1 boks kremfløte
2-3 ss smelta smør
4-5 ts(strøkne) johannesbrødkjernemel
1 ts salt
1 ts bakepulver(kan sikkert sløyfes) La stå å svelle 15-20 minutt. Spe ut med vann til det blir en vanlig pannekakerørekonsistens (litt tykk) Stekes på middels varme på ene siden til de er tørka oppå. Snu med lokk (blir løse)
og stekes videre. ( regn med 3-4-5 min pr side, jo lenger de steiker jo lettere blir de å snu) Jeg hadde heistad blåbærsyltetøy og stekt bacon til... NAMNAM! [color=darkgreen][/color] [img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=957&albumid=130&dl=1227630577&thumb=1[/img]
Smaker det pannekaker? Må ut å kjøpe mer Johannesbrødkjernemel jeg også. Jeg har forresten litt problemer med dette begrepet, for jeg kjenner en som heter Johannes og så får jeg så rare bilder i hodet. :)
Når de er stekt på ene siden, la de skli over på et flatt lokk. Og så snur du lokket fort over stekepanna igjen slik at den ustekte siden kommer ned :)
Kan være litt "kronglete" men øvelse gjør mester ;)
Jeg lagde pannekakene i går, og de var kjempegode. Som Gerd skrev, de smelter i munnen. Jeg fikk bare seks stk, men har stor stekepanne. Tusen takk for god oppskrift som jeg garantert kommer til å lage igjen.
Prøvde å lage disse pannekakene i dag og de ble ikke god. De hang ikke sammen, og etter 4 forsøk gikk resten av røra i vasken. Datteren min og jeg smakte på delene vi fikk stekt av røra, men det hadde en veldig rar konsistens. Det ble spyttet ut...
Gerd, lager du dem veldig tynne? Steker du dem i smør/olje?
Er ganske flink på kjøkkenet (om jeg må si det selv), men dette fikk jeg ikke til:( Hadde gledet meg sånn:rolleyes:
Disse smakte helt fantastisk! Jeg stekte små pannekaker (3 i ei panne) og hadde på bacon og Heistad blåbæresyltetøy:sikle: Jeg spiste sikkert 10-11 små pannekaker i går, så delig med noe nytt :D
Jeg satte resten av røra i kjøleskapet, og i dag morges var den blitt helt stiv, uuups...:o Går det an å spe den ut med vann igjen?
Disse her var utrolig gode og så enkelt og lage røra!! Jeg sliter litt med og steke de og få de hel når de skal snus. Men idag stekte jeg de i vaffeljern. Du verden,de var bedre enn vanlig vafler som man lager med mel!:sikle:
Er litt ny på dette kostholds greiene. Og lette overalt i butikken etter kremfløte på boks, og fant det ikke. Men hva tilsvarer 1 boks krem fløte? Er det det samme som 1/3 krem fløte som man kjøper på vanlig butikk, og kan jeg eventuelt bruke det?
Hei- ser du er ny her som meg. Vil råde deg til å søke opp det du lurer på- trykk på lavkarbo.no øverst til ventre og skriv det du lurer på i søke feltet. Jeg skrev inn : "soyaprotein hvor kjøpe" og fikk opp div linker. som feks forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=21209
Bare et råd så slipper du å vente på svar ( evt lage nok en tråd ), for veldig mye har det vært svar på mange ganger før.
Du kan nok ikke erstatte JBK med soyaprotein, men du har sikkert et apotek i nærheten. Spør etter Nestargel. 98 % det samme som JBK. I praksis det samme. Hvis de ikke har, sa kan de sikkert bestille.:)
De var jo kjempe gode, men lagde dobbel porson fordi vi er flere i familien. Men de var utrolig nok veldig mettende, og jeg spiste en eller 2 for mye.
Brukte foresten steke spade til å snu de, og det gikk veldig greit. Viktig at den stekes godt nok før man snur pannekaken, og at konsistensen er littegranne tykk. Så man kan man godt bruke stekespade når man heller i 1 dl røre i pannen.
Jeg KLARER bare ikke JBK! Jeg får en sååå ekkel smak i munnen.... Glatt sleip liksom... MEN jeg så på Mythbusters her om dagen.... Der brukte de et tykningsmiddel som heter Guaranmel??? har noen hørt om det???
Guarmel er et granulat (mel) av en indisk bønnesort, og den er glutenfri. Melet består av mye fiber og har stor vannbindende evne. Guarmel er et fortykningsmiddel som må brukes i små mengder for ikke å gi en for fast konsistens på maten. På deklarasjoner av ferdigpakkede varer kan en ofte se betegnelsen guarmel eller E-412. Melet er altså et godkjent tilsetningsstoff som brukes i en rekke matvarer fra sauser til fiskefarser og saftdrikker.
Jeg leste nettopp en tråd der det ble brukt fiberhusk i rømmegrøt istedetfor JBK - muligens det kan brukes i pannekakene også? Jeg klarer heller ikke JBK.
Vet ikke - i rømmegrøten ble det bare drysset i underveis inntil det ble tykt nok. Ville kanskje trodd en trengte mer fiberhusk enn JBK men er usikker her... sorry, lite hjelp å få fra meg :o
Disse var virkelig edeilige!! men jeg stekte hele oppskriften..neste gang må jeghalvere. Ble masse igjen. Klarte ikke stort. hehe. Var litt sånn fettete smak i munnen etter 2 pannekaker,men deilig var det likevel!
Laget fleskepannekake av denne til lunsj i dag, tok ca 1/4-1/3 av oppskrifta og hadde smårettbacon i. Slengte oppi en ss CC også for å få mer mat i den, og det var HELT unødvendig! :D Er dødelig mett.... Desverre ble JKBM smaken veldig tydelig når den ble kald, enda jeg hadde bare en bitteliten ts oppi :rolleyes: Men nå er jeg ekstremt touchy på den smaken da.
Disse pannekakene hadde en kjempeekkel bismak. Holdt på å brekke meg da jeg smakte på røra. MEN, etter jeg fikk på litt syltetøy, sukker og sitron så kom smaken seg!
Nå står röra mi i kjöleskapet for å svelle :D Tenkte bare steke noen til meg selv for så å bruke resten av röra senere.. Går sikkert an å spe den ut med vann flere ganger?
D blir flöteVAFFLER på meg da, nammis til frokost :p (håper jeg)
Ja disse funket helt fint de :) Men röra ble litt tynn, lurer på om jeg burde hatt i mere fiberhusk.. Men de så helt ut som vanlige vaffler og smakte helt okej :D
Jeg er enig i at det kun var helt ok......jeg tok de i vaffeljern...og det rant fett over alt...huff. Men, ...det er jo ikke farlig med fett på denne dietten...føles bare litt merkelig. Jeg puttet litt Creme Fraice oppi også jeg da, ...:)
Disse kan med fordel lages i mikro :ja:
Smør røra på et bakepapir lagt på mikro-tallerkenen, 2-3 min på full guffe.
Husk litt ekstra smør i røra siden de ikke stekes i smør.
Noen som vet hvordan JBK er mot Fiberhusk i måleenhet? Skal man ha like mye? Ser han skrev at det ble brukt fiberhusk her istedenfor JBK 27/8/9, men ikke noen måleenhet på 'husken. =)
Har lagd disse et par ganger nå. Kjempegode! Har brukt fiberhusk i røra framfor jbk. Steker med to panner, en liten førstegangspanne og en stor panne som jeg snur pannekaka over i. Når pannekake nr. 1 er over i panne 2 øser jeg pannekake nr. 2 to over i panne 1. Funker veldig fint.
Hvor mye fiberhusk må man bruke i den om man ikke har johannesbrødkjernemelet?
For har endelig fått tak i fiberhusk i dag, og tenkte å lage disse her til søndagsmiddag/lunsj på mandag:)
Okei, gerd jeg bare ELSKER oppskriftene dine! Har prøvd meg på utalliga "pannekake" oppskrifter, og alle har smakt pyton! Men denne her, NAM! :D:D Prøver også ut smash oppskriften din og den er også helt ustoppelig god! :D Tusen takk! :D
Dette var bedre enn vanlige pannekaker, garantert!!!:eek::D Beste jeg har smakt på lenge, og SÅ mett jeg ble!!!! Halverte oppskriften, og klarte ikke spise opp alt en gang.
Erstattet JBKM med fiberhusk (samme mål som i hovedoppskriften), og det gikk helt fint:)
Nå er jeg utrolig mett! Dette var bare helt utrolig godt. Varierte med blåbærsyltetøy og spekeskinke på dem. Falt helt i smak hos samboeren og. Definitivt noe som skal gjentas! :D
Disse var veldig gode! Aller best lunkne, for da smaker de ikke egg.
Men- jeg fikk ikke mer enn 4 pannekaker, og de spiste jeg opp.
Laget de også med Fiberhusk.
Åh, dette var bare såååå godt! Jeg hadde i Lerum sitt bringebærsyltetøy uten tilsatt sukker, men det er jo sukkererstatning i det og det er vel ikke helt bra? Hvor får man tak i helt sukkerfritt syltetøy? Eller finnes det i det hele og det store? Eller er det ok med Lerum sitt syltetøy?
:p da blir det jammen meg pannekaker til middag i morgen.
Må ha bacon og blåbær til ja. Har blåbær i frysa, så da kan jeg jo sukre dem med sukrin og spise med god samvittighet :)
Haha, ja, er ofte jeg og har tatt meg i å tenke slikt, spesielt når jeg sitter og gomler "hvitløksmør-brød" til squashcarbonara med en hau med bacon :P
Dytter opp denne, da jeg synes denne trenger å komme frem i lyset;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.