Har lest alt jeg kan finne om Jordskokk( diabetikerenes potet), da eg har hørt at den skal være fattig på Karber, pluss at den inneholder Inulin.. Inulin blir jo ikkje tatt opp i kroppen, og påverkar ikkje blodsukkeret.. Og trekkes derfor i fra på Karbt-tallet..
Men det jeg finner av informasjon gir meg egentlig ikkje svar på det jeg lurer på.. Hvor mange effektive karber er det i Jordskokk?
Har allerede søkt på Jordskokk her på forumet.. Men får motsigende informasjon, noen sier 12g pr 100.. mens andre sier 52g pr 100..
Har slått opp i min egen og flere andre næringsinnhold oversikt, og finner forskjellig svar der også..
Ønsker berre å vite om Jordskokk inneholder så lite karb'er at eg kanskje kan eta dei sammen med pinnakjøte til jul.. Som erstattning for poter på ketolysekuren..
Hadde svineribbe og blomkål til middag i går;) yumyum.. Har gjort som du å bytta ut pota med blomkål.. Men ønsker meg alternativ..
At eg ofte har middagsbesøk av min diabetiker&glutenallergiker venninde. Som klager over at ho ikkje kan ete mer en 1 potet til middag, da stivelsen blir brutt ned til sukker..
Dersom jordskokk sitt inulin IKKJE blir brutt ned til sukker.. og ikkje inneholder så mange andre andre karber(osv) som blir brutt ned til sukker så kan ho jo ete så mykje av det som ho berre vil.. EGRO: Noe vi begge kan spise inntil kjøttet..
Har akkurat laget med potetmoserstatnigen som Torkil har oppskrift på i boka si - dvs. blomkål og sellerirot kokt møre, moset sammen med smør (bruket Rørossmør mmmm) med en staver og smakt til med salt og pepper.
Og må si at hadde ikke jeg visst bedre, så hadde jeg trodd at dette vat potetmos!!!
Prøv dette - og neste gang skal jeg lage den med brokkoli:)
Siden jeg startet tråden i oktober har jeg ikke blitt klokere.
Det interessante er imidlertid om inntak utløser "insulintsunami."
Man kunne kanskje fore et egnet objekt med A: Rå jordskokk
B: Kokt jordskokk
og måle blodsukker før og etter:D
[color=#000000][/color]
Antall karber pr 100 g i følge Svenska livsmedelsverk:
Rå: 12,9
Kokt: !4, 1
Jordskokk ja. Har de blitt noko klokare? Eg var også veldig på jakt etter jordskokk ei stund, fordi sambu er diabetikar og saknar potet til tider.
Men eg fann etterkvart ut eg ikkje kan bruke det. Eg får slike luftproblem i magen det er heilt vanvittig! Det er som å ha ein heil møbelfabrikk med hydraulikk og luftpumper ned i der. Har aldri vore borti verre! Jordskokk egnar seg som ein liten purédæsj i ein stor rett, men ikkje som hovudingrediens. Ikkje for meg i alle fall.. Au!
Jeg pleier å stole på Bama når det gjelder frukt og grønt. De sier 15,8 men om det er korrekt aner jeg ikke! Ta alle verdiene du har funnet og finn ut gjennomsnittet! hehe
Jeg så Jordskokk på Meny,men prisen i seg selv utøser sikker noe verre enn "insulintsunami." Den kosten nemlig 85 kr pr kg! Når man så får skrelt de, og tatt bort urenheter,så er det ikke mer enn 500 gram igjen. Nei,selv så holder jeg meg til blomkål,får håpe den blir billigere til sommeren enn den var i fjor.
Jeg får jordskokk i økologiske grønnsakskassen min, men der er det dårlig med innpakning og spesielt innholdsfortegnelse. Etter litt søk her inne satser jeg på at det går greit å spise det, så da skal jeg ha jordskokkmos til middag i morgen.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.